Ahojte, jak mám dostat mrkev z oblečení? měla jsem to přes noc namočené v bělidle PUER, ale nepustilo mi to. Co vy používáte na fleky z extra barevných příkrmů?
Mrkev obsahuje beta-karoten, který je dobře rozpustný v tucích. Takže do skvrny vetřít olej, nechat působit, mastné skvrny odstranit jarem, potom přeprat. Stejným způsobem na fleky od rajčat, dýně.
Doporučuji také žlučové mýdlo, ale jak píše @ange_de_la_morte někdy to holt nejde... 😒
holky, vám nejdou fleky od mrkve odstranit Vanishem? Mě vanish teda funguje snad na vše co je ovocného nebo zeleninového původu. Nejlepší je to dát na skvrnu hned. Nechávám působit i dlouho, s barvou prádla to nic neudělá.
Pokud je to bile obleceni tak funguje i bily donestos. Ale ne na barevne!
Bile pradlo mi problem nedela,ale barevne ano. To zlucove mydlo mi nepomohlo,ani olej,ani belidlo.
@hanivasi Mně nejvíc zabírá sluníčko 🙂 Teď v zimě to není ono, ale v létě je to hned pryč. Stačí pověsit na balkon. I teď mi to jakž takž pustí, ale musela jsem nechat prádlo na balkoně několik dní (pak jsem ho dala znovu přeprat, protože mi zmoklo), ale v létě je to naprosto čisťounké. Teď nám dělali 2 měsíce rekonstrukci balkonů, tak jsem byla docela v háji.
@hanivasi : žlučové mýdlo, ale něco nejde vyprat ani s ním, snažím se okamžitě předprat tim žlučovým, dokud to ještě není úplně zaschlé, ale holt mrkev a banán jsou na praní hrůza