Jak děti oslovují "otčíma"?

bartovka83
24. čer 2015

Ahoj holky, má otazka se týká těch, které nežijí s otcem svých dětí, ale s novým partnerem/manželem. Jak ho vaše děti, které nemáte spolu oslovují? Moje děti mu říkají normálně jmenem, strejdo mu říkaly asi tak první týden, než jim přítel řekl, že není žádný muj brácha, aby mu říkaly strejdo, což má vlastně pravdu. Děti to přijaly bez problémů a i pro mě je to příjemnější. Přítelovým rodičům, ale říkají babi a dědo. Přislo to tak nějak samo a rodičům to nevadí. Kamarádka zase trvá na tom, aby jejího partnera a brzy i manžela děti oslovovaly strejdo. Jak to máte vy?

annabolla
24. čer 2015

Ahoj tak u nas je to taky strejda.. Dcerce jsem se snazila vysvetlit jak to je.
Mame tatu ktery jako tata funguje tak nevidim duvod aby rikala tato nekomu jinemu..
Nebo i jmenem. Ale jsem zastance toho ze kdyz se tatinek zajima mel by zustat jen jeden tatka🙂

bartovka83
autor
24. čer 2015

@annabolla Jj, s tatinkem u nas mame taky jasno. Presne jak pises, tata je tata, maji jen jednoho, takze neuznavam, aby rikaly tato jeste nekomu jinemu. Chapu to jen v pripadech, kdy se biolog. otec s ditem nestyka, neni ani treba zapsany v RL a dite od mala vyrusta s novym partnerem matky, presto si vsak myslim, ze i tak by dite melo znat pravdu.

annabolla
24. čer 2015

Tak co jsem koukala mas uz vetsi deti tak bych jim to vysvetlila🙂
Ja se to snazila dcerce vysvetlit kdyz ji bylo okolo 2,5 roku a rekla jsem ji ze tatinka ma jen jednoho ten ji miluje a ze nynejsi pritel ji bude taky mit rad bude kamarad ale bude ji i vychovavat jako tatka s mamkou a ze zalezi nani jak chce strejdovi rikat jestli strejdo nebo jmenem. Vybrala si sstrejdo🙂
A jsem za to rada kdyz to zkousela jmenem tak to bylo takove neosobni☹

mammoth007
24. čer 2015

Tak nas tata fubguje a nefunguje. S detmi se vida, nicmene vstah nic moc, coz byl ostatne jeden z duvodu naseho rozchodu. Manzelovi rikaji strejdo, nicmene hlavne syn se casto prerikava a ve spolecnosti o nem mluvi jako o tatovi a jako tatu ho predstavuji. Vzhledem k podobe nemuseji rikat, ze je nevlastni, to kazdy pozna. Ja se priznam, ze jim do toho nemluvim, at ho oslovuji tak jak je jim prijemny, ja v tom nevidim problem, I kdyz, ze by na nej hulakali jmenem jak na kamarada z fotbalu, to si moc predstavit neumim.

bartovka83
autor
25. čer 2015

@annabolla Oni to chapou. Teda dcera, syn to zatim neresi. Kazdy to asi ma tak, jak mu to vyhovuje. U nas je to jmenem. Zajimalo me to jen ze zvedavosti 🙂

annabolla
25. čer 2015

bartovka83 tak hlavní je že spolu vychází a mají se rádi 😉