Ahoj všem. Myslím, že se to týká téměř každého, kdo má kromě bydlení i nějaký ten úložný prostor. Přátelé, co mají barák dali do garáže alarm, ale kdejaká myš, co tam proběhla, tak jej spustila a na půl vesnice byl kravál takový, že to nakonec vzdali a mají venku jen světelná čidla, prostě zachovali jen to, co šlo.
Ptám se však na to, jak problém vyřešit v paneláku. Do sklepa mých rodičů a dalších sousedů se lze dostat jen přístupovými dveřmi s bezpečnostním klíčem, nebo z výtahu, ale to samé. Prostě jsou sklepní prostory přístupné pouze majitelům bytů.
Jak to však vyřešit tam, kde tahle možnost není? - Kupř. komora v mezipatře? Zjistili jsme, že se nám tam buď někdo dobýval, nebo bylo účelem poničit zámek, protože otevřít nešla.
Umístili jsme tam alarm, už jen z principu, ale ptám se na to, zda nevíte o jiném řešení. Alarm je dobrý, jen funguje na dálkové ovládání a na baterie a je třeba hlídat vybití baterií, to je jedna věc a druhá....., když bychom nebyli kupř. doma. Kameru tam dát nelze - myslím na chodbu, protože to by bylo to první, co by šlo do"pryč". Alarm je přímo v komoře a spustí se po chvíli, co by tam někdo "hospodařil". Výstražná cedule by byla nejspíš akorát výzvou k jeho odstranění, to samé cedule, že je prostor monitorován.
Nevíte o nějaké vychytávce?
@lv No, tak jedna komora vykradená, majitel to zjistil včera ráno, ale neví, kdy k tomu došlo, jelikož tam nešel. Vzhledem k tomu, že má přeci jen kvalitnější zámek, tak si myslím, že když se dobýval někdo do té naší, tak byl vyrušen.
Jenže jsou tu v domě prostě blbci, co prostě pustí každýho, kdo tu nemá co dělat.
Perlička dnešního odpoledne. Někdo klepe, mladík. Vyptával se na elektřinu a vůbec, mlel cosi od ČEZ a RWE..., zda už nám "cosi přišlo"....., že dělá jen kontrolu. Tak jsem se ho zeptala, od jaké společnosti je.
....od Čez-u, tak mu povídám - pokud jste od Čezu, tak máte rozhodně průkazku. No, tu nemám. Tak jsem mu řekla, že v tom případě se s ním nemám o čem bavit.
Je zajímavé, že pak už na nikoho neklepal. U nás bylo v těch daných minutách ticho. Já jsem přípravovala maso na mrazák a nikdo na nikoho nemluvil. Tiše sešel o patro níž, pak o další..., prostě na nikoho dalšího neklepal. Když vyšel z baráku, minul dva vchody. než zašel do dalšího
Nevím, v paneláku bydlím, vykradli tu sklepy několikrát, i kolarnu a kola fuč. Za mě, jedině tam prostě nic hodnotného nedávat. Mám tam zavarovačky, staré saně, boby, krámy co za zkradení nestojí. A nevloupali se nám tam, i když kolem asi 6 kójí vylomili, vybrali.