Chci se zeptat jak chutná lněné semínko?K čemu se to dá přirovnat?Dá se to jíst jen tak jako oříšky? 😉
@pavelice samotné chutná taky dobře, doporučuju na dva dny zalejt vodou, nastarujou se v něm klíčící procesy a tím pádem je semínko, ještě výživnější než v suchém, nebo mletém stavu. Míchám si ho do salátů a nebo jen tak pojídám lžičkou. Důležité je semínko pořádně rozkousat, polykat ho celé se míjí účinkem.
Mně třeba osobně nechutná a přirovnat chuť ani nemám k čemu 😀
Ale nejlíp poznáš, když sama vyzkoušíš 😎
Já jsem si ho dávala rovnou do maliníkového čaje, zalila, nechala nabobtnat, něco vypila, něco potom snědla. Přirovnala bych to něco mezi oříškem a třeba slunečnicovým semínkem. Chutnalo mi a nedělalo mi problém pít ho. 🙂
nabobtnalé mě natahuje ke zvracení, ale suché ho jím normálně, dávám ho do salátů nebo schroupu lžičku když mám chuť 🙂 chutná mi a k čemu přirovnat? no semínko 🙂🙂
chuť nepopíšu 🙂 dávala jsem si ho do jogurtu a v pohodě 😉
Slizce 😀
Ani se neptej🙂, ale oba porody v pohodě, takže čert vem tu chuť🙂 Já zase slyšela, že by se mělo povařit, aby z něj byl ten slib, aby to bylo účinné, já to tak tedy dělala.
můžu se prosím zeptat k čemu je dobré lněné semínko?
😉 Také jsem baštila lněné semínko před termínem o sto šest. I přesto jsem šla na vyvolání, ale byla jsem otevřená na 4 cm. Takže na něj nedám dopustit 😀 Při dalším těhotenství budu opět pojídat.. Chutná dobře s jogurtem, já sním nešetřila.. 😅
Samotné si ho neumím představit, přijde mi takové bez chuti. Já ho dávám hodně při pečení chleba a do musli.
Chuť spíš žádná, ale aby to pomohlo při porodu, potřebuješ z něj dostat ten sliz. Stačí zalít horkou vodou.
Já ho vždycky přelila horkou vodou a zamíchala to do jogurtu, přesnádávky či müsli a bylo to OK, chuť jsem moc nepoznala.
když opražíš nasucho,tak perfektně,akorát pod pokličkou,jinak střílí po kuchyni,jak puká 😀 a velice krátce 😉 pak jsem dávala do jogurtu,nebo jen tak a zapila hodně vodou
Mi to moc chutná, taková lehce oříšková chuť. Zaliju si dvě lžíce semínka trochou horké vody, nechám chvíli ustát, ono to pustí ten sliz a pak to jím jen tak, musí se to ale pořádně rozkousat. Mě osobně teda nevadí ani ten sliz 🙂
Asi jako něco mezi slunečnicovým semínkem a ořechy 🙂. Mně chutnalo, měla jsem drcené a sypala si ho do jogurtu, nebo do různých salátů. Určitě by se dalo jíst i samotné.