Jak často pokládat novorozeně na bříško
Pokládala jsem několikrát za den bvzdy při přebalování jen na chvilku. Ale počet nevím asi jak píše
@eithelwing syn nikdy nebrecel, kdyby ano nenutila bych ho alespoň ze začátku tak často 🙂. Ne pak hodně pomohlo když jsem ho obrátila na pultu směrem je mě a štěpka jsem si - koukala mi do očí ale to jsem dělala asi až ve 2-3 týdnech a jen 1-2x za den. Nejdele byl na bříšku večer když jsem třeba mazala krémem, ale i když ne tak před spaním byl na brisku a hladila jsem mu zádíčka.dite na bříšku by nemělo být protivné, mělo by být odpočaté ( což těsně před spaním tedy nebyl, ale nevadilo mu to oni pak děti můžou být mrzuté a nelíbí se jim to 🙂) a neměli by být hladové, ale zase těsně po jídle také ne nebo dobře odříhnute a když sectes všechny faktory tak moc času za den není 😀
V dnesni dobe, kdy se z lezeni na brisku dela straslivy strasak, budu asi za divnou matku, ale maleho (ted ma 3 tydny) davam na brisko normalne spat. Spi tak mnohem lepe (nebudi se moorovymi pohyby rukou). A i starsi dcera zacala na brisku spat uz v prubehu sestinedeli.
Dávala jsem od 14 dnů pri přebaleni cca 2 minuty pak mi řval. Někdy to vyšlo 4x denně někdy jen 2x. Každým dnem jsem viděla zlepšování a teď mu ještě není ani 5 měsíců a na bříšku to miluje, otáčí se a chce se plazit.
@mary.jane Obě dcery spaly od miminka, jedině na břiše a spí tak dodnes 😉 Ono je to pokaždý jinak...pamatuju si před 20 lety, když se narodil synovec, ségře kladli v porodnici na srdce, že spát jedině na břiše, nic jiného není bezpečné. O tři roky později se narodila moje starší dcera a mně v té samé porodnici ti samí odborníci tvrdili, že jedině na zádech...o dalších pět let později s druhou, ta samá porodnice, ti samí lékaři, a jediné doporučení bylo spát jedině na boku, protože na břiše nebo na zádech je to prý nebezpečné...tak se v tom vyznejme, že? 😀 Teď čekám dvojčátka, a pokud jim to bude vyhovovat, budou taky spinkat na bříšku, přijde mi to nejbezpečnější, když miminko ublinkne, nebo tak 😉
@zuzanasura 3/6x denne,nekdy pri spani si dcerka sama lehne na bok (1mes. 7dni) a prekuli na brisko,jen pak ji rucky rovnam protoze spi s rukama pokrivenymi jak paragraf 😀 hlavne ze je spokojena
Pokládala jsem zprvu cca 3x denně spíš na kratší dobu (max pár minut), ideálně bez plínky (pokud nebyl velký řev). V případě bolení bříška i častěji, dcera si lépe odříhla nebo vypustila prdíky. Vždy s dozorem. Postupně čas na bříšku protahovat. Prostě s citem. 🙂