Ahoj holky, vím, že je tu techto témat hodně, ale mě jde spíš o širší rozhled než jen o zařazení, kam to mám blíž. Kam byste mi doporucily? Kolik vás to přibližně stalo(pojištěnec vzp)? Díky
Já jsem byla poprvé na ivf teď v březnu v Brně, byla a jsem spokojená. Bylo to moje první, při odběru jsem měla i komplikace tak to bylo na dvakrát, zůstali my 4 zamrazene. A a hned při prvním ET jsem otěhotněla, jsem v 7 tt cca,.. S manželem jsme vybraly všechny věci nadstandard a to co nám lékař doporučil k mé diagnóze pcos,.. Jsem u 211 MV pojišťovna a doplacela jsem 39 000,- plus předtím nějaké odběry.
Jinak souhlasím s tím co píše nademnou.
Jj děkuji, jo chápu, že mi samozřejmě asi každá doporučí tu kde otěhotněla... Me asi spíš šlo o nějaké negativní, ale samozřejmě pozitivní poznatky... Vubec se v tom nevyznám, s doktorkou budu mit teorve schůzku, takže jsem chtěla jen takovy širší rozhled.
Zeptej se doktorky, jaka všechna vyšetření budete podstupovat. Musí tam byt hormonalni profil z krve, spermiogram, pruchodnost vejcovodu, dale reprodukcni imunologie, genetika. Zeptej se, jestli a kolik chteji za inseminaci (IUI), protože to je 6x za rok hrazené pojistovnou a někdo už psal, kolik tisic dali za iui. Ja dala snad jen par stovek za ten kater. Pak penize za samotne ivf-to každé centrum ma cenik na svých stránkách..
Mozna by bylo lepsi upresnit misto tveho bydliste,pak holky muzou rici konkretne o centrum v tvem okoli (rozhodne ti nedoporucuji vybirat centrum s velkou dojezdovou vzdalenosti, nekdy musis do centra i nekolikrat za tyden)... chodim do Genentu Liberec a zatim jsem spokojena...
Taky bych si vybírala centra v okolí bydliště, protože před IVF se tam chodí opravdu často. A jak píšou ostatní, každý doporučí centrum kde otěhotněl a nebo pošpiní to, kde se nepovedlo. Je to velmi individuální, nejlepší je si domluvit schůzku, každý preferuje něco jiného, někdo lékaře, někdo prostředí, někdo ceny atd. Taky jsme vystřídali 2 centra, než nám to "pravé" sedlo.
@squezy IUI u nás asi nepřichází v uvahu jelikož mám diagnistikovany zcela nepruchodny vejcovody.. Teda jestli jsem si to dobře nacetla, že k tomu ta průchodnost je potřeba.
Kazda ti tu doporuci svoje centrum pokud tam otehotnela. Cena zavisi na tvoji diagnoze, na pouzitych metodach, vysledcich vasich vysetreni, nakonec i na poctu oocytu.
Pokud je ti jedno kam budes jezdit (a ja bych treba z prahy do brna nejela kdyz vim, co to znamena jet po opu z centra domu), tak budes muset nastudovat jednotlivy centra a jednotlivy lekare sama podle toho co ty pokladas za dulezity a pripadne se pak doptavat na nejaky nejposlednejsi zkusenosti s konkretnim centrem nebo lekarem.
Holky se ti tu nikdy neshodnou na jednom top centru.