IVF. Kam byste mi doporučily?

5. kvě 2020

Ahoj holky, vím, že je tu techto témat hodně, ale mě jde spíš o širší rozhled než jen o zařazení, kam to mám blíž. Kam byste mi doporucily? Kolik vás to přibližně stalo(pojištěnec vzp)? Díky

rybkaryb
5. kvě 2020

Kazda ti tu doporuci svoje centrum pokud tam otehotnela. Cena zavisi na tvoji diagnoze, na pouzitych metodach, vysledcich vasich vysetreni, nakonec i na poctu oocytu.
Pokud je ti jedno kam budes jezdit (a ja bych treba z prahy do brna nejela kdyz vim, co to znamena jet po opu z centra domu), tak budes muset nastudovat jednotlivy centra a jednotlivy lekare sama podle toho co ty pokladas za dulezity a pripadne se pak doptavat na nejaky nejposlednejsi zkusenosti s konkretnim centrem nebo lekarem.
Holky se ti tu nikdy neshodnou na jednom top centru.

andyskarsgard
5. kvě 2020

Já jsem byla poprvé na ivf teď v březnu v Brně, byla a jsem spokojená. Bylo to moje první, při odběru jsem měla i komplikace tak to bylo na dvakrát, zůstali my 4 zamrazene. A a hned při prvním ET jsem otěhotněla, jsem v 7 tt cca,.. S manželem jsme vybraly všechny věci nadstandard a to co nám lékař doporučil k mé diagnóze pcos,.. Jsem u 211 MV pojišťovna a doplacela jsem 39 000,- plus předtím nějaké odběry.
Jinak souhlasím s tím co píše nademnou.

autor
6. kvě 2020

Jj děkuji, jo chápu, že mi samozřejmě asi každá doporučí tu kde otěhotněla... Me asi spíš šlo o nějaké negativní, ale samozřejmě pozitivní poznatky... Vubec se v tom nevyznám, s doktorkou budu mit teorve schůzku, takže jsem chtěla jen takovy širší rozhled.

squezy
6. kvě 2020

Zeptej se doktorky, jaka všechna vyšetření budete podstupovat. Musí tam byt hormonalni profil z krve, spermiogram, pruchodnost vejcovodu, dale reprodukcni imunologie, genetika. Zeptej se, jestli a kolik chteji za inseminaci (IUI), protože to je 6x za rok hrazené pojistovnou a někdo už psal, kolik tisic dali za iui. Ja dala snad jen par stovek za ten kater. Pak penize za samotne ivf-to každé centrum ma cenik na svých stránkách..

kocila
6. kvě 2020

Mozna by bylo lepsi upresnit misto tveho bydliste,pak holky muzou rici konkretne o centrum v tvem okoli (rozhodne ti nedoporucuji vybirat centrum s velkou dojezdovou vzdalenosti, nekdy musis do centra i nekolikrat za tyden)... chodim do Genentu Liberec a zatim jsem spokojena...

knoesell
6. kvě 2020

Taky bych si vybírala centra v okolí bydliště, protože před IVF se tam chodí opravdu často. A jak píšou ostatní, každý doporučí centrum kde otěhotněl a nebo pošpiní to, kde se nepovedlo. Je to velmi individuální, nejlepší je si domluvit schůzku, každý preferuje něco jiného, někdo lékaře, někdo prostředí, někdo ceny atd. Taky jsme vystřídali 2 centra, než nám to "pravé" sedlo.

autor
6. kvě 2020

@squezy IUI u nás asi nepřichází v uvahu jelikož mám diagnistikovany zcela nepruchodny vejcovody.. Teda jestli jsem si to dobře nacetla, že k tomu ta průchodnost je potřeba.

autor
6. kvě 2020

@kocila
@knoesell Ok to je dobrá rada tedy, že se tam jezdí tak často...Já o tom nic nevím, jen takové poznatky, co jsem si nacetla...
My jsme z Vysočiny, pro nás vhodné i Brno, Jihlava, ale i třeba Pardubice