Holky jak se vaše děti chovají u doktora? Naše malá jak dostala trochu rozum tak u doktora vždycky plakala, čím je starší tak to snáší ještě hůř. Stačí když vstoupíme do budovy a už křičí 🙁 a když se k ní doktor jen přiblíží, už má úplný hysterák, máchá ručičkama a někdy se snaží ruce doktora odstrčit. Teď v úterý nás čeká 18 měsíční prohlídka a já z toho mám dost strach. Nechci vidět jak jí budou vážit a měřit 😣
@tasimia Ježiš tak dlouho? 😮 náš doktor je taky (zatím) naštěstí v pohodě, prý si to děti prostě pamatují kam jdou...a u naší malé je doktor jen po nezbytně dlouhou dobu,jinak jde radši co nejdál od ní 😄
V čekárně je samý úsměv a jen vlezeme do čekárny, tak pláč (naštěstí se nepere). Upřímně se mu vůbec nedivím, vždyť minimálně při každé druhé návštěvě dostane injekci.. já věřím, že po 18m prohlídce se to trochu zlepší, tam by měl snad dostat poslední na dlouho 🙂
@klokanka31 jo, bohužel. Jako malý to mel a pak ještě se k tomu přidalo to, že ho drzeli na sílu i u zubaře, čistili mu zuby násilím, tak se to vše semlelo, že kamkoliv vlezl, tak řval. No a ve 12ti začal snášet aspoň dětského jakž takž. Se zubařem je to horší 🤦🏻♀️.
Jinak tchýně do dneska snad s hrůzou vypráví o odběru krve 🤦🏻♀️.
Dokud nebyla injekce, tak byl zlatej. Pak v období injekce řev a následně na celou ordinaci povídal a stěžoval si. 🙂 další návštěvu máme zase injekci, tak uvidíme, jestli si to bude pamatovat a v čekárně si vzpomene.🙂)
U nás v pohodě, oba synové celkem spolupracují. Mladší měl období, kdy jecel u dětské, to bylo tak půl roku potom, co sme tam denně docházeli na injekce penicilinu, tak na to měl špatnou vzpomínku, ale časem se bát přestal. Ostatní doktoři v pohodě. Starší je salamista, tomu trhali zuby, strhávali kuzicku z pindíka, dostával injekce a ani s ním nehlo a Dr se nikdy nebál a nikdy tam ani nezabrecel.
@rejalin Tak to máte ještě dobrý, my už jak vlezeme do budovy tak řev na celý barák, v čekárně ještě horší, no a o ordinaci ani nemluvím 😞
V tomhle mam zlate dite.. Od malicka chodime po doktorech docela dost a vzdy v poradku, bez scen. U injekce si maximalne postezuje, ale je klid. Cim je starsi (18m), tak se i vic smeje na doktory a povida si s nima. Ted nas ceka magneticka rezonance, ale verim, ze ji taky zvladne v pohode.
@michelle_01 To ti závidím...
Taky mám zlaté dítě a od roka a půl do dvou a čtvrt prožívalo fobii z čehokoli, co jen připomínalo lékaře a prostředí ordinace nebo nemocnice.
Synové snáší dobře, také jim od miminka říkám, co je čeká, co bude doktor dělat, že bude injekce, že je to bude chvíli bolet,ale pak to přestane... Vysvětluju, proč to doktor dělá atd.
Hrůza. Malý bude mít 17 měsíců a pokaždé řev. Jemu nejvíc vadí že si musí lehnout (na očkování, když ho měří...) od ty doby co nechtěl lezet na zádech, řve pokaždé, když tam přijedeme.
Na začátku listopadu jsme byli na focení a celý to prořval protože si myslel že půjde k doktorce (byli tam podobné schody jako u ní)
@klokanka31 18mesicni prohlidka byla jeste u male v pohode. O 4 mesice pozdeji nechtela ani do budovy a v cekarne porad rvala. Doktorce rekla "pa, tam", ale tohle ji moc nepomohlo :D
Do prvního očkování byla samý úsměv. Teď se v čekárně díváme na obrázky to je vysmátá, ale jak vidí doktorku už je nervózní. V náručí nepláče, ale jak jí položím na lehátko začíná řev. Co teprve když si na ní dovolí sáhnout. Uklidní se hned co jí vezmu oblečenou do náruče. To už je hrdinka a minule sestřičce i zamávala. Teď nás čeká 10 měsíční kontrola tak uvidíme.
Naše doktorka i se sestřičkou mají vždy sladěné krásně barevné oblečení s dětskými obrázky. Žádné bílé pláště a stejně čekám pláč minimálně do 5 let.
@klovalka To já taky vysvětluju ale je to houby platný.
Tak jsem holky ráda že v tom nejsme samy, snad se to časem zlepší...🙂
Do tří let u doktora řval a ječel, že jsme se s doktorkou neslyšely.
Naše doktorka je skvělá. Zvládla při jecicim dítěti poznat zápal plic.
Nějaké vysvětlování mu bylo úplně jedno. On neměl rád cizí lidi, takže o to to bylo horší.
Na ORL brečí hystericky dodnes (je mu 7 let). Začíná už v autě.
@klokanka31 Náš malý taky řve. Začalo to po krátké hospitalizaci v nemocnici v 11 měsících. Od té doby se s kýmkoli v bílém pere a křičí. V čekárně je v pohodě. Na očkování jsme ho museli držet se sestřičkou obě. Když byl tedy nemocný, tak jen brečel bez toho praní. Teď je mu 15 měsíců. Taky jsem zvědavá, jak dáme prohlídku v 18.
Mam 5 leteho syna a řve u doktorů pořád. Když ho chce p.doktorka prohlédnout musím ho "násilím" držet aby se vůbec nechal. Vysvětlování, slibovani odměn apod...absolutně nepomoha.
Mě doktorka říkala, že 18 měsíční prohlídky jsou nejhorší 😅 já si na to vzala s sebou manžela. Fakt to bylo docela peklo. Pak jsme tam byli ve 2 letech a už to bylo trochu lepší. Za pár dní máme tříletou, tak jsem zvědavá 😁 celkově první syn řval u doktorky od narození vždy, nikdy jsme se s doktorkou neslyšely. Teď druhý syn (půl roku) je tam vždy hodný a ani po očkování nebrečí 🤷
@klokanka31 tak samo. V čekárně v pohodě a jen co otevře sestřička dveře, začíná masakr. Doktora kope, plácá atd. Naštěstí v pohodě, neřeší to, že je to dítě a tatínek nebyl jiný :D ( je to i náš dětský lékař 😂). U mladého to trvalo do dvanácti let 🤦🏻♀️.