Ahojky, jsem odjakživa živel, miluji práci, procházky, vaření a furt něco dělat, ale tak poslední měsíc vůbec nic nechci😩
S malou jsme chodily každý den na hřiště nebo procházku a teď? Se mi nechce nic, jen bych spala a spala, jsem strašně znuděná, nebaví mě to venku ani doma, miluju nakupování a pozor ani to už mě nebaví 😀 malá se teď na mě strašně fixovaná, jen jdu na wc a máma máma, furt 24/7 nalepená na mně, že už ji mám fakt někdy dost😩 Nechce se mi vařit, uklízet nic, dělám to, ale s odporem, fakt bych jen ležela a nic nedelala🤦🏽♀️ Kdy to prejde nebo co dělat, abych se nějak aktivně zase začala zapojovat?😩
S tou únavou, někdy je to i příčina nějaké nemoci. Já vždycky únavu svádím na počasí - ale podle mě je hnusně celej rok :D :D nee, to přeháním... Já teda jsem už 4 roky po mateřské v zaměstnání a mám pocit, že jsem vyřízená furt, asi mě hodně vysává právě práce, hodně si toho v hlavě beru domů. Nikdy se mi ráno nechce vstávat a vždycky si slibuju, že si odpoledne lehnu, nebo půjdu brzo spát, což se většinou nikdy nestane. Přicházím domů ve 4, kdy vyzvedávám děti, nakupuju, pak doma kecnu na gauč a jen čumím do blba. Pak začne kolotoč nanovo, jídlo, úkoly, úklid, ještě vařím synovi do školy, takže chodím pozdě spát... Kolikrát je mi z toho do pláče, jak jsem furt unavená, nevyspalá. A přitom můj manžel spí skoro stejně jak já, no on si někdy toho šlofíka odpoledne dovolí, ale zvládne potom odpoledne do večera ještě tolik práce a dřiny kolem domu, že mám zase já výčitky, že dělá sám, že mu nepomůžu... a tak furt dokola :( Taky nevím, jak z toho ven, asi v něčem ubrat, ale jak... V tvém případě je to taky už možná stereotyp, tak leda si zkusit najít nějakou společnou aktivitu s dcerkou, která tě donutí něco začít dělat. Nejlepší období je právě teď, v zimě se nikdy do ničeho nechce... 🙂
Byla jsi s tim u Dr.? Zasla bych na odber krve 🤷
Me na beznou unavu pomaha brat magnesium, ale to mozna u Tebe bude malo...
Jsi proste vycerpana, pretazena a odrazi se to v psychice. Telo ti rika, ze potrebuje odpocinek... tak se tomu poddej a odpocivej co nejvic a jak to je mozne. Neplanuj zadne velke vylety, i ten provaleny den ma smysl, kdyz to potrebujes. Uzivej si to nicnedelani. Az budes mit vice energie az budou deti vetsi, tak se zase vratis ke sve aktivite🙂
a co chlap? nebo jsi sama? najdi si nějakou kámošku, která tě "donutí" o sebe pečovat a vytáhně tě někam ven i s malou...občas se nechce nic dělat každému, ale pokud by tvůj stav trval několik měsíců a nic tě netěšilo, můžeš mít syndrom vyhoření nebo tak něco...
Za prve bych dala telu, co zada. Pak bych si precetla neco o cyklicnosti (napr. knihu Delej mene), treba zjistis, ze nejsi totalne zdechla cely mesic, ale ma to svuj cyklus. Mela jsem to podobne a chvilemi porad mam. Pripisuji to dlouhodobemu spankovemu deficitu (od rijna jsem zacala spat skoro celou noc a trvalo nekolik mesicu, nez jsem byla rano opravdu odpocata), psychickému vycerpani a celkove vyhoreni. Rodicak me uplne nenaplňuje. Jsem doma uz 6 let a chystam se pomalu do prace, což mi vliva novou krev do zil.
Pro mě byl poslední rok na rodičáku náročný. Prostě mě to doma s klukem nebavilo a už jsem chtěla mezi normální lidi a ne pořád řešit jen dítě. Prostě si od dítěte odpočinout. Začátek v práci byl náročný, než si to vše sedlo. Ale teď už jsme super zajetý a já mám stále práci jako relax od rodiny. Jinak já bývám totálně vyčerpaná od února do jara. K životu potrebuji teplo a sluníčko a období od podzimu do pozdního jara je pro mě silně vyčerpávající. Loni, když byla dlouhá zima, jsem myslela, že snad opravdu umírám. Totálně bez energie, bolavé, nateklé a těžké nohy. S příchodem krásného letního počasí se mi najednou vrátí energie a hlavně nejsem protivná i sama sobě. A to ani při PMS.
Poslední dva měsíce to mám podobné,ale už to řeším s dr🤔krev ukazuje nedostatek železa,takže snad to bude ok😉 určitě řešit s dr
Holky jste zlaté moc všem děkuji 💜
Já to taky tak mám, poslední dobou extrém, já usnu i když si hraju s děckama,pořád, neustále, dnes mě to chytalo i za volantem. Jo, ale jak přijde 20:00, to najednou ožívám.
@alilali Jo přesně! Jakmile je večer tak bych jela jak fretka😀
protoze mame 2kk a vsichni krom mne maji mensi potrebu spanku a nebo jsou sovy, zatimco ja skrivan. A ani manzel bohuzel neni schopen pochopit, ze nekdo holt potrebuje na spani ticho a tmu a spat vic jak 6h denne🙄
Jak ja ti rozumim 😀. Mam 2 deti docela rychle po sobe, takze unavena proste jsem porad. Miluju je nade vse, ale mela jsem i obdobi, ktere popisujes. Jak jsem otevrela oci a vedela, ze den bude naprosto stejnej jak predchozi, hodina po hodine stereotyp, unava, vycerpani...byla jsem uplne lina i vylezt z postele, doma neporadek, ale zadna vule to uklidit a jen predstava obe deti a sebe vypravit ven, mi vzala energii to zrealizovat 😀. Zkratka to dolehlo, dlouhodobe nevyspani, stereotyp, unava. Preslo to, ale nevim za jak dlouho, obcas se mi to vraci, asi to tak proste v urcity mire mame obcas kazda (pokud to neni trvale a neni v tom nemoc). Pomohlo mi, kdyz se obcas zapoji babi, nebo vic manzel a mam chvili klid a proste nedelam nic, nebo vypadnu ze stereotypu, i jen na kafe s kamoskou. A taky kdyz jsem se smirila s tim, ze proste jsem nejaky dny neschopna, no a co. A ze se svet nezbori, kdyz deti nepujdou jeden den ven, nebo ze kdyz vidim jak ostatni mamy stihaj 3x vic nez ja, ze se nemusim citit blbe. Proste jsou lepsi a horsi obdobi. Drzim pesti at je lip, ale nejsi v tom sama 🙂 .
@dejvitka Krasne jsi to napsala 💕 dekuju!
Jako by jsi ten začátek popisovala mě 😒😂
* ještě jsem chtěla dodat, že kdybych byla krásná jako ostatní, tak je to hned lepší, ráno vstát, namalovat se a jít ven.. já vypadam když jsem nenamalovana jako kdybych měla leukémii😂😂😂 hnus proste, takže už to mě štve jak vstanu, ze si říkám půjdeme ven, ale musim se malovat atd atd,, to jsou problémy já vim 🤦🏽♀️😀 ale musela jsem se proste vypsat a třeba to někdo měl taky😔