Holky, kolik byste daly holčině za hlídání?

25. črc 2022

Ahoj maminky, jsem s 22 měsíční dcerkou sama, moje rodina je jeden velký průser, tudíž nemám hlídání.. ale moje rodiče mají kamarádku a ta vnucku je ji 21 a dělá v mateřské školce, když ji dcera 2x viděla, tak se do ní zamilovala, řekla, že kdykoliv budu chtít, ze mi ji rada pohlídá.. když jsem se ptala, kolik chce tak nic samozřejmě žejo.. ale to nejde.. jsem z Hradce, tudíž to naštěstí není Praha 😀 za 2 týdny ji pohlídá poprvé, ale jen na hodinku, jdu k MUDr, tudíž ji dám asi 150,- nebo nevím vůbec kolik prostě, jsem na vše sama, tudíž hory doly na rozdávání oprabdu nemám…

Nějaká tip? Děkuji

malinkata
25. črc 2022

Myslím, že 150 akorát

xnikax1
25. črc 2022

150 mi taky přijde akorát.

barmil
25. črc 2022

Sverujes ji to nejcennější, co máš. I uklízečka má víc než 150, takže slečně na hlídání, kor když na to má školu, bych rozhodně dala víc.

treasurka
25. črc 2022

Dobrý hlídání se platí zlatem. Zkusila bych s ní probrat, že bys třeba hlídání potřebovala dlouhodobě a pravidelně, i aby si dcera nemusela zvykat pořát na nové lidi. Nabídla bych kolik můžu dát s tím, aby si řekla, kdyby chtěla víc, a pak by se vidělo. Bála bych se, pokud je dobrá, aby mi neutekla... Běžně se platí víc než 150 teda, koukni na hlídačky...

martiniquest
25. črc 2022

Kamaradka plati chuvam v Olomouci 100 Kc (najima je pres Hlidacky, miva dlouhodobe hlidani skrz uvazek v praci). Nechce po nich nic navic a maji to na ruku. Za me je to akorat.

autor
25. črc 2022

@treasurka Je to teď jenom jednorázově, mám mamku a tatku, když je fakt potřeba tak mi ji pohlídají, nechci aby mi ji někdo furt hlídal, občas ji třeba řeknu, ale vzdy si to nějak zaridim, teď to nejde proto ji musí pohlidat ona. Proto jsem se chtěla zeptat na částku, nebudu ji dávat 300,- třeba za hodinu když tu bude ani ne 45 minut a pak třeba někdy v budoucnu možná

autor
25. črc 2022

@martiniquest
@xnikax1
@malinkata
Děkuji holky 🌸

treasurka
25. črc 2022

Aha, já jsem tomu rozuměla tak, že když píšeš "moje rodina je jeden velký průser, tudíž nemám hlídání", tak to znamená, že nemáš hlídání. Ale pokud máš a do budoucna potřebovat nebudeš, a víš, kolik jí dávat nechceš, tak asi není co radit. I za nanuka to bude v pohodě 🙂

autor
25. črc 2022

@treasurka je to katastrofa, to je.. ale mají jenom jednu vnučku je okolo toho 40 keců, ale pohlídají.. 😅
Teď nemůžou.. jedou pryč, tak proto chci jí, pokud by ji malá měla fakt ráda, tak bych uvažovala možná o budoucnu a nějaký plat ji udělala.. ale pokud si třeba nenajdu chlapa a budu fakt sama, tak bych nejradši nějakou rovnou hospodyni, ona jde ještě pak dál studovat.. tak už se mi možná vyplatí třeba starší paní.. jako Lepařová v ordinaci v růžové zahradě 😀

ruzova_pastelka
25. črc 2022

No, já ti nevím, jsem z Prahy, tak to mám asi posunuté, ale trochu bych se bála, aby jí 150 Kč spíš neurazilo. To by možná byla lepší čokoláda, to nebude vypadat tak blbě 🤷‍♀️

autor
25. črc 2022

@ruzova_pastelka já právě koukala teď na ty hlídačky na Hradec a jsou tam max 150,- na hodinu, i méně. Tak nevím proč by urazilo? Teď mi zase kamarádka říkala, abych ji nedala zbytecne moc a ona si na to nezvykla, peníze jsou kdykoliv navýšit ale snížit už je hovadina

tasimia
25. črc 2022

Kamaradka bere jak kdy od 120-150kc na hodinu. Záleží tyden/vikend. Večer 200. Takže je to naprosto ideální. Kolega dává 100/h jedné starší paní.

autor
25. črc 2022

@tasimia Děkuji moc, já už oprabdu byla na vážkách 🤔🍀

kamino
25. črc 2022

Jsem z Prahy a pokud jsou holky pod agenturou, tak ony samy víc jak 150,- 180,-Kč nedostanou - cena od agentury je samozřejmě vyšší 🙂 Nabídni a uvidíš..

kamino
25. črc 2022

Toto je kamarádky agentura - https://www.babickynahlidani.cz/ceny/ Praha. A v ceně je samozřejmě připočítán i výdělek agentury..

hani_na
25. črc 2022

Zajímavé je vnímání rodiny, co je jeden velký průser, to si opravdu každý představí něco jiného. Třeba moji rodiče hlídali přesně nulakrát a průserem bych to nenazvala 😁Dej 150,-,když si si je nevezme, tak Prosecco a čokoláda jsou taky řešení jednorázového hlídání..

zuzita15
25. črc 2022

Ja bych teda znamy, co nic nechce, asi penize jednorazove nenabizela, spis bych ji koupila lahev vina, Prosecco nebo co ma rada. Ja byt na jejim miste, tak bych si ty penize za jedno hodinovy hlidani nevzala 🤷‍♀️

autor
25. črc 2022

@zuzita15
@hani_na
No, docela mě naťukáváte.. ale já ji moc neznám, nevím co ráda jí, pije nebo tak.. to je těžký 🤔

zuzita15
25. črc 2022

No mne by to prislo blby, kdyz nic nechtela, zaroven by mi prislo blby ji nic nedat, ale zvolila bych spis materialni dar. Neslo byto zjistit pres kamaradku rodicu, co by ji potesilo?

klokanka31
25. črc 2022

V dnešní době je 150 korun směšná částka, to by bylo lepší koupit bonboniéru...

autor
25. črc 2022

@zuzita15 Já už se ptala i její mamky🤦🏽‍♀️ Říkám kolik ji mám dát třeba nebo něco koupit a ona “vůbec to neres, vždyť ona ti ji rada pohlídá” no mi pomohla 😀

autor
25. črc 2022

@klokanka31 A ty by jsi dala kolik prosím tě? Jako samozivitelka holcine, která nic nechce a pohlídá ti dítě 45 minut? 🙂 To jsem teda zvědavá, třeba 300,- to už je lepší? A pak kdyby ji hlídala furt tak bys ji měsíčně dávala 20 tisíc nebo co?
Zvýšit to jde vždy, ale ne snížit. V dnešní době ty brigády jsou na 150,- max, kord letáky jsou třeba na 130,- a to je teprve dřina. Nedokážu si představit, ze by mi hlídala každý den třeba 2 hodiny a já ji dala třeba 300,- na hodinu a vydelala si pomalu měsíčně víc než my co pracujeme na plný úvazek.

blondynka400
25. črc 2022

Láhví Prosecca neurazíš nikoho. Souhlas se @zuzita15 určitě bych jí nedávala peníze (hlavně ne 150Kč), ale zase nedat vůbec nic, to mi též nepřijde ok. Toto je ideální kompromis.

autor
25. črc 2022

@blondynka400 Zkusím to nějak vymyslet, mám na to ještě týden, zkusím to očíhnout..

merope
25. črc 2022

Ono dost záleží na situaci - já v Praze dávala kamarádce 90, ale přihodila jsem mé mládě k jejím dvěma, neměla peníze, fakt blbá situace, tak jsme se dohodly, že jí dám tolik, kolik bych jinak dala ve školce. Ale tak jako tak hlídala svoje děti, já moje přivedla a zase odvedla. (Navíc jsem tam teda celou dobu byla, ale to proto, že jsem u ní pracovala, ona se starala.)

autor
25. črc 2022

@merope To chápu, já se teď divala na soukromou školku a nabízejí jednorazove hlídání max na 3 hodiny a berou si 200,- na hod, takže jsem spokojena naštěstí..

klokanka31
25. črc 2022

Já bych dala tu bonboniéru.

autor
25. črc 2022

@klokanka31 To a nebo to Prosseco jak psaly holky, zkusím vyzjistit co má ráda 🙂)

martiniquest
26. črc 2022

@klokanka31 150 Kc je smesna castka? Mam doktorat z prirodovedneho oboru a hledam si praci po rodicovske. V ciste mzde vychazi hodinova mzda na mistech, ktere mam v oboru, na 150-180 Kc. Zdravotnictvi a vyzkum. Co je pro tebe adekvatni castka, za kterou jsi ochotna pracovat?

nita1984
26. črc 2022

Jsem od Poděbrad, takže taky žádná Praha a dávám 200Kc/h plus platím cestu