Čauko holky,
Včera jsem se rozhodla, že pojedu s dětmi (i s kočárkem) na nákupy ALE..
čekali jsme na autobus MHD a autobus přijel.
Tak jsme nastoupili a bylo vše v pohodě až do chvíle, co přijel na další zastávku a tam vznikli hádky. Proč? Protože jsem měla vystupovat až za čtvrt hodiny a řidič MHD na mě že jsi mám vystoupit. 😡 Kvůli jedné nafoukaný ženský, prý by se nevešla s kočárem. A přišel řidič MHD a on (na mě) tak si paní vystupte, že se tam paní nevejde s kočárkem a stejně měla jet jen jedu zastávku a já čtvrt hoďky. A Já na toho řidiče, že jsem tu byla první a že jedu dál než ona a on že pro dva kočáry autobus není. Přitom kecá autobus je i pro dva kočáry vždy to bylo bez problému a teď? Nastoupí nějaká nabručená pipina a myslí co bůh ví co a ještě se schylovalo že ta paní zavolá policii kvůli tomu. Dopadlo to tak že nakonec jsem dojela tam kam jsem potřebovala.
Chápu, že řidič nevezme 2 kočárky, pokud by se něco stalo jde to ta ním. Může jet jen jeden. Ale pokud už jste v MHD byla tak nechápu proč byste si měla vystupovat.
To je hustý.
Jak to nedělám, tady tady bych podala nějakou oficiální stížnost.
Proč bys měla vystoupit ty, však kdyby nějaké pravidlo dvou kočárků existovalo, byla si první.
Včera byly nějaké erupce na slunci či co. Mě zas osočil prodejce na trhách, že dcera zlomila okurku, jako normálně bych se omluvila a sazenici zaplatila, ale tahle byla viditelně zlomená už hodně hodně dlouho, zažloutlá a uvadlá. Také jsem se s ním pohádala a to jsem většinou kliďas. DLe mého zkoušel, kdo se chytí.
Možná to byla nějaká kámoška od řidiče...
pochopila bych, kdyby řidič chtěl po cestujících, aby see posunuli, aby se tam kočár vešel, ale aby někomu, kdo je ve voze řekl, ať si vystoupí s kočárkem, aby jiný mohl nastoupit?
to je na stížnost.
nehorázný.
a to, že ta mamina venku chtěla volat polici, měla to udělat.
nehorázný.
Řidič může odmítnout nechat nastoupit další kočárek. Každý autobus má daný předpis, kolik kočárků se do něj z bezpečnostního hlediska vejde (obvykle jeden na jednu plošinu). To, že řidiči často berou víc je opravdu jejich risk a vůle nedělat to rodičům s kočárkem složitý. Mám ale dojem, že ten předpis říká jasně "nedovolit nastoupit" - takže kdo dřív přijde, ten dřív jede. I když nejspíš je v těch předpisech i napsáno, že poslední slovo má řidič. Přesto mi přijde, že kdyby ta venku zavolala policii, tak jí vysvětlej, že čeká na další autobus ona.
Mě by z toho autobusu nikdo nedostal dříve, než bych dojela na zastávku, za kterou jsem si zaplatila. A panu řidiči bych sdělila, že pokud mě i nadále bude vyhazovat z autobusu, přestože jsem neporušila přepravní řád jeho zaměstnavatele, budu obratem volat policii a současně odešlu stížnost jeho zaměstnavateli.
Tak v přepravním řádu každého autobusu je uvedeno, kolik se vejde lidí i kočárků. Pokud jsou místa obsazena, tak prostě paní musí jet dalším spojem. Je nesmysl, když jste měla zaplacenou jízdenku, abyste si vystupovala.
Ještě bys mohla dát písemný dotaz na dopravní podnik na základě čeho řidič požadoval, ať si vystoupíš. Nemusí to být koncipované jako stížnost. Jen, že se chceš informovat a zároveň je upozorníš, že se tam nějaký takový incident stal.
@nikis97 Jela jsem i v buse, kde jelo šest kočárků či golfáčů. Samozřejmě je nesmysl, abys vystupovala dřív, jakkoliv mi je i líto maminky, která třeba neměla čas čekat, tak ale v každém případě, kde je logika toho, že ty máš vystoupit 🤨
@nikis97 zachovala bych se úplně stejně. Byla jste tam první nevidím jediny důvod proč by jste měla vystupovat. Když jsem jezdila s kočárkem ja tak jsem se vždycky divala jestli tam nekdo je a když už tam kocar byl někdy i dva tak jsem proste počkala na další a když to nebylo daleko tak jsem šla po svých. Jsem máma ale kolikrát když vidim co si ty ostatní maminky dovolí a mysli si ze mohou vše tak je mi z toho akorát zle. Jako ženy a maminky bychom se měli podporovat a stát při sobě.
@maja050812 Ano přesně souhlasím s Vámi
@maja050812 My ženy ( maminky ) bychom měli stát při sobě. Jsme ženy a My jsme silnější než si myslíme.
Plně bych respektovala, že řidič odmítá vzít druhý kočárek (ač jiní s tím problém nemají), pokud bych byla ta druhá (a vždy jsem počítala, že se to stát může a párkrát i čekala na další spoj). Pokud bych byla první, tak bych se hádala... jak už tu bylo řečeno.
Pokud tě ale nechali dojet, hodila bych to za hlavu a stížnost nepsala, proč si zbytečně dělat starosti.
Mne prijde divny, ze ridic najednou rekne cestujici, ktera uz tam jede, at si vystoupi a pusti jiny kocarek. Chybi mi v tom pribehu popis situace, co tomu presne predchazelo. Takhle mi to nedava vubec smysl.
Vymyšlená historka.
@nikis97 a chudák důchodkyně má jít pěšky, co si vůbec dovoluje jít na nákup a ještě s taškou na koleckach🤣🤣🤣. Kromě toho, že tvé vyprávění postrádá hlavu a patu, je plne chyb a úplně z toho čiší "nudím se, tak vymyslím nesmysl a pojdme o tom nesmyslu diskutovat"🤦♀️. Každopádně ano, policie nemá nic důležitějšího na práci, než řešit kočárky v MHD🤦♀️.
A teď koukám, že si nikis zrušila účet. Tak snad už konečně dá na naše rady a najde si toho psychiatra.
Zachovala bych se úplně stejně...přece když už v autobuse sem nechápu proč bych měla vystupovat dřív než potřebuju jen kuli tomu že někdo jiný chce nastoupit o dvě zastávky dýl než sem nastoupila já..ale máme i stejnou zkušenost jen s tím rozdílem že náš řidič autobusu už nevzal když tam byl jiný kočárek.muj strejda je řidič autobusu a do autobusu prej opravdu smí jen jeden kočárek z bezpečnostních důvodu pokud vezme řidič kočárku více je to jeho zodpovědnost na jeho triko.trochu debilita no...mi tuhle jeli v autobuse dokonce i tři kočáry..sem se řídice ptala jestli nás vezme se dvouma když už tam jeden je...odpověď byla pokud se tam vejdete ...ale kdyby se někomu něco stalo odskákal by to on..