Pro sebe nepotřebuju...ale pro tchyni...asi to nebudu úplně rozepisovat, jen že nechci aby vše dělal jen manžel. Tchyně je totiž brutálně pasivní, nesamostatná. Zeptám se tedy, jestli máte konkrétní zkušenost i třeba zprostředkovanou od někoho známého...díky moc
@vladimira_b_l Tip bych měla, záleží, odkud jsi (nebo tchýně). Těžko pojede přes půl republiky. Pán dělá vše - od drobných oprav, jako je výměna zásuvky, přes montáž garnýže až po kompletní obložení koupelny. Sazba je hodinová, při větších opravách (např. stavební práce) je to dle domluvy.
@cuuza Jak tě napadlo, že nebude spolupracovat? My resp. manžel, jí už dávno řekl, že nebude vždy k dispozici...a tohle je logické řešení....nehledě na to, že sám manžel, by byl rád, kdyby měla svého přítele a tyhle drobnější věci by dělal on...jenže ona nevytáhne paty nikam...a mezi čtyřma stěnama nikoho nepotká že....takže hodinový manžel, je ideální řešení...jestli se jí nebude tolik líbit...já už neřeším....
@soleilll Jsem expert 🙂 já to tam nenapsala...bydlíme v Praze 🙂
@vladimira_b_l A mohu se zeptat, kde přesně? Pokud na Praze - východ, měla bych tip 😉
@vladimira_b_l Promiň, z toho jak jsi to napsala, že je nesamostatná, tak to tak trochu vyznělo. V Praze nebude problém sehnat. Dobre recenze jsou případně na nejremeslnici.cz.
@vladimira_b_l Mám super zkušenost s firmou Ferda, je to také hodinový manžel, ale jsou nějak pod touto fimrou, takže mají reference a na danou práci ti pošlou vhodného člověka. Stránky mají volejferdu.cz Dělali nám doma sádroše a nějaké dodělávky, vždy byli hrozně příjemní, neměli s ničím problém. Když jsem měla naposled monétry na kuchyň ( z jiné firmy), tak ti byli úplně tragičtí a chtěli po mě, abych jim radila, co mají jak udělat🙄Nebo kamarádka si objednala nějakého neověřeného hodinového manžela, aby ji vymaloval a když se vrátila, měla přetřené i vypínače, prý byly špinavé😅Případně již zmínění nejremeslnici, tam najdeš i reference.
@verionka Bydlíme na osmičce 🙂
@cuuza Tím jak je nestamostatná, tak zařizují „jiní“, ještě aby si vyskakovala 🙂
@vladimira_b_l Ten náš je z Brna, takže passé. Jen jsem zvědavá, jak někoho k tchýni dostanete. Chápu správně, že ti vadí, že všechno u ní musí dělat partner a proto za něj hledáš náhradu? Předpokládám, že hodinovýho manžela jí budete muset zaplatit vy a ještě ji přemlouvat, aby ho vůbec putila do bytu...
@soleilll Vůbec...s manželem jsme za jedno. Takže on s tímto souhlasí.
@soleilll A co ona nato? Prý si uvědomuje, že manžel či my, nebudeme vždy k dispozici....teď to jde že, ale jestli se nám někdy zadaří špunt, tak těžko...a jestli se jí to nebude líbit...já neřeším...manžel tam vše sám dělat nechce...dlouhodobě
Holky, na kolik penez ten hodinovy manzel vyjde? :D
@kizii Ten náš brněnský má 350,-hod a při větších zakázkách dle dohody. Výhoda je, že má všechno potřebné nářadí, všechno si přiveze, sám nakoupí případné domluvené náhradní díly nebo součástky (ty si člověk samozřejmě zaplatí). Stačí taková návštěva jednou za čas - člověku se ty věci nakupí a třeba za půl dne je všechno hotové.
@vladimira_b_l Parkrat jsem využila a v pohodě, na výměnu obkladů kolem vany, na opravu dlažby na chodbě. Jen si nedokážu predstavit, jak to chceš zařídit, když tchyně nebude spolupracovat.