Hluk od sousedů

kruelle
27. pro 2017

Dobrý den dámy,
chci se zeptat zda někdo z Vás a jak řeší nadměrný hluk od sousedů.
Sousedé na námi mají dvě děti (jedno dle jejich slov hyperaktivní) a podle toho to také vypadá.
Neustálý hluk někdy i od 4 od rána až do pozdních večerních hodin. Dupání, skákání, mlácení věcmi. Je to nesnesitelné.
Na slušnou domluvu bohužel reagují podrážděně, že to je přeci dítě. To, že má někdo dítě, ale snad neznamená,
že si může dělat co chce a obtěžovat okolí. S dětmi prakticky nechodí ven a tak mají byt jako hřiště.
Sama se snažím o dítě, ale přijdu z práce a jsem v neustálem stresu, protože mi někdo mlátí nad hlavou o zem balónem.
Její komentáře typu Vy jistě nemáte děti mne již nezajímají, jsou to její děti, tak nechápu proč bych se měla v noci budit i já.
Dítě přeci není výmluva!Poraďte co dělat.

vendelinka08
27. pro 2017

Nejsem v roli te...co nam nad hlavou nekdo noucha..ale spise v roli mamy co musi stale krotit kluky..aby nedelali ramus. Mame pod nami v domku pani sousedku. Nikdy si nestezovala...i kdyz vim..ze by mohla. Spis jsem se ji omlouvala uz predem...ze jsou kluci hlucnejsi. Nekdy i ja..kdyz na ne zakricim. Bohuzel je to vse strasne slyset. Bydlime v dome pro dve rodiny. No..dokazu si predstavit..ze je to dupani a bouchani neprijemne...ale na druhou stranu tomu nejde neustale branit. Deti si hraji na zemi..skacou..jezdi autama...bohuzel je to vse slyset.

adelka951
27. pro 2017

Chápu, že je to těžké, ale jsou to prostě děti. Třeba by je šlo na chvíli přivázat k topení, potom by chvíli možná nedupaly, ale zase by dost křičely. Pokud porušují noční klid, tak si můžeš stěžovat, ale pokud chceš do budoucna vlastní dítě, tak bych to zvážila. Až probreci několik nocí za sebou, tak aby se to neobrátilo proti tobě. Možná bych zvážila ještě možnost odstěhovat se někam na samotu a pořízení vlastních dětí bych také ještě zvážila, pokud špatně snasis hluk.

kruelle
autor
27. pro 2017

Vlastní děti jsou asi něco jiného, než když člověk musí poslouchat a vstávat kvůli cizím.Pokud mají hyperaktivní dítě je třeba se mu věnovat a ne neustále vykuřovat na balkóně a nechat ho dupat tak, že se mi třepou vitríny. Dokážu pochopit i dvě, tři hodiny, ale ne neustálé skákání celý den. Možná by to chtělo trochu méně liberální výchovy a více pohybu venku. Byli jsme tři děti a v bytě jsme běhat nesměli a nikdo s námi o tom nediskutoval.

pavca1982
27. pro 2017

V tomto boji s hlukem bohužel prohrajete.Jediným řešením je přestěhovat se.Nikdy nikoho nemůžete donutit, aby své děti vychovával jinak.

ireniq
27. pro 2017

A nebyli by otevreny domluve aspon onejakymu drobnymu kompromisu, napr.udrzet deti v klidu rano treba do 6? Muj prcek je taky dost zivej, jeden cas vstaval fakt brzo, ale do tech 6 jsem se snazila udrzet ho s hrackama v posteli, nez zacne dusat po plovoucce... a jeste si dovolim poznamenat, že ty zvuky se nekdy nesou fakt neuveritelne, bydlela pod nama jedna pani, v dobrym rikala, jestli nemuzem omezit to strasny skripani o podlahu, pak jsem vypozorovala, ze ty hrozny zvuky jsou kdyz se chlap na židli odstrci od stolu (pritom zespoda na zidlich mame takovy ty mekky nalepky), ten zvuk jsme vubec neregistrovali...stejne tak si myslela ze nosime drevaky, ze malej mlati kladivkem do podlahy, ze vrtame do zdi pozde vecer...nic z toho u nas ve skutecnosti nebylo. Urcite nechci zlehcovat tvoje trápení, jenom proste oni to fakt nemusi vnimat tak intenzivne. A taky kdyz uz jsi na ne dyl nastvana, potom clovek všechno vnima vic, je vic nastvanej a tak porad dokola 😔

ivular
27. pro 2017

@kruelle Napadá mě zkusit hygienickou stanici a pokud by ten hluk byl nadlimitní, tak správní řízení.
@adelka951 "pořízení vlastních dětí bych také ještě zvážila, pokud špatně snasis hluk" - to byl doufám vtip.

ariadna12
27. pro 2017

Zkusila bych se s nima jeste domluvit. Ale taky pochopit jejich situaci. Ono clovek, kdyz nema deti, nepochopi, jak moc dite muze skakat, rvat, brecet, bouchat vecmi...a jsk tezke je nekdy ho zklidnit...ono to ani nejde. Ja to taky nechapala a opravdu neskutecne mne iritovaly deti od sousedu nad nami. Hrozne rvaly a dupaly jak stado koni. No a ted mi doma tak trochu vriska moje. Leccos ted prehlednu, dite uplne zklidnit neda, kor kdyz je hypetaktivni. Ale sousedi by ho meli usmernit tak, ze nocni klid bude nocni klid a ve 4 rano budes ty klidne spat a jejich deti v posteli. Jde to resit v krajnosti i zalobou, ale pak nelze od sousedu cekat nic dobreho. Takze bud domluva nebo stehovani. Ta bych to videla ja.

kruelle
autor
27. pro 2017

Prosila jsem je slušně, bohužel začali ihned útočit. Dokonce jsem je pozvala k nám, ať si jdou ten rámus poslechnout, ale na to prý nemají čas. Byt je náš a oni jsou nájemníci, takže snad alespoň v tomto máme jistou výhodu v případně sporu přes SVJ. Nechali jsme udělat sádrokartony, ale pomohlo to je z části. Oni ovšem pořízení koberce odmítají. Brečení miminka mi nevadí, ale ten klučina má min 4-5roků a tomu se to dá už vysvětlit ,že se nemlátí balónem do země v bytě, ale venku. Rodiče ovšem přes mé prosby mu stále nekoupili ani papuče...:( Dokonce si prý budou oni stěžovat, že muž kouří na balkóně (oni tam kouří také:D), s takovými lidmi je to pak těžko...

ariadna12
27. pro 2017

@kruelle no to je blbe, kdyz s nimi neni porizeni. Sousedske spory jsou hrozne. V kazdem pripade nocni klid musi dodrzovat. Kontaktovala bych vlastnika bytu a predsedu SVJ. Pripadne ta zaloba, jde o tzv. Sousedska prava, ale to je pak peklo.

kruelle
autor
27. pro 2017

Tak jsem si ze srandy stáhla aplikaci na měření hluku-75dB, povolená míra přes den je 40dB, budu se bránit, to že nemám dítě neznamená, že budu mlčet a nechám se šikanovat. Děkuji diskutujícím za jejich názory a přeji pokud možno tiché :D a bezproblémové volné dny.

puresin
27. pro 2017

@kruelle Rozumim Ti, mam sice tri deti, ale chran Buh, kdyz nejaci klackove vyvadeji v restauraci, kam si po trech mesicich doma zajdu pro klid a pohodu. 😈
Na druhou stranu - v nasem prvnim byte v panelaku meli nad nami dve deti. My jim rikali sloni, protoze jinym zpusobem to dupani a ramus nebyly vysvetlitelne. A ted kdyz s muzem vecer vycerpane lezime na gauci a nasi tri sloni radi okolo, casto si na nase tehdejsi rozhorceni s usmevem vzpomeneme, a jsme radi, ze nad nami nebydlely NASE deti... 🙂

anelamates
27. pro 2017

Ono je to jednoduché . Naše děti si vesele hrají, smějí se a pobíhají. Sousedovi smradi dupou jako koně, lítají s jekotem po bytě a řičí. Že je to tak?
@kruelle a ty neblázni, ta situace by taky mohla být mnohem a mnohem horší.

rajecka
27. pro 2017

Ono Vás to sice uráží, ale je opravdu vidět, že nemáte děti, protože jinak byste chápala, že s tím se opravdu nedá nic dělat. Moje holky (2 a 4) nejsou hyperaktivní, jsou to normální, zdravé, veselé děti a celý den se nezastaví, pobíhají přes celý byt, lítají s kočárkama, pořád jim něco padá. Obzvlášt ted přes zimu, když se nemůžou vylítat každý den na hřišti. A když k nám přijde návštěva s dalšími dětmi..... Sousedi pod námi musí mít svatozář, že si ještě nikdy nepřišli stěžovat. Kdyby přišli, nevím co bych dělala. Mohla bych jim to říkat stokrát, ale takhle malé děti se prostě v zápalu hry nedokážou ovládat jako dospělí. A vůbec to není o tom, jestli se jim věnujete. Myslím, že žádná mamina nemá čas celý den sedět s dítětem u stolu a malovat si s ním a hlavně to dítě u toho taky nevydrží.

drakenn
27. pro 2017

Já si tedy myslím, že děti doma usměrnit lze. Např. tím, že jim nedovolím si doma hrát s míčem, lítat s kočárkem, řádit s auty. To přeci lze!

Já sama jsme zažila sousedovic děti, které se furt honily po bytě, až se mi opravdu houpal lustr v kuchyni. Jezdily po bytě na odrážedle a to ti sousedé neměli koberce a bylo to peklo! U dítěte nad tři roky už opravdu mohu požadovat i trochu vokální ohleduplnosti! A i od mala mohou rozlišovat, co si necháme na doma a co na hřiště.
Pod námi žije stará paní a já si nedokážu přestavit, že bych tu děcka nechala řádit a pak po jejích stížnostech jen krčila rameny.. jako sorry, jsou to jen děti.. Myslím, že bychom měli své děti i v těhle věcech vést ke slušnosti a ohleduplnosti vůči ostatním..

Radu pro zakladatelku bohužel nemám. Já měla štěstí, že se naší sousedé odstěhovali (juchůjupikuu..)

kaja2016
27. pro 2017

@kruelle Ahoj, musim zareagovat na poznamku o tom, ze by rodice meli byt s detmi na hristi. S tim tedy taky souhlasim, ale v zime to je trosku problematicke🙂 Ja tedy uz nekdy od listopadu s dcerkou na hriste nechodim. Sice, pokud zrovna nejsem nemocna, litame venku, ale mame stesti, ze v okoli je hodne levnych hernicek a nakupni stredisko s krasnymi detskymi koutky zdarma. Jinak to na behani po venku moc neni a pokud rodice nejsou zamozni, v zime je to hodne o tom chodit po navstevach a samozrejme navstevy i prijmat. A vetsinou opet s detmi🙂 Samozrejme nakup v kramu, Jinak s temi 40dB, to je tusim sepot. Taky jsem si to kdysi zjistovala, protoze nas soused zase rusil hranim na trubku, kazdodennim, nekolikahodinovym, vcetne vikendu... Oni ty tabulky jsou trosku mimo....Jinak teda ja to resila jsem to jen proto, ze se me akorat narodila dcerka a potrebovala jsem spat i prez den. A domluva byla mozna, pochopil a na nejakou dobu si nasel na nejake dny v tydnu zkusebnu, nasli jsme kompromis. Jenze dite opravdu presunout do zkusebny nemuzes. Ja treba slysim i deti pod nama, jak behaji, to jsou proste deti, behaji a behaji cely den....neda se s tim nic delat🙂 Az budes mit vlastni, tak to sama uznas🙂

Takze jestli to neni tvuj byt a neni mozna se sousedy domluva.... Napr, ze si koupili koberce, nebo ze by ti deti nebehali treba nad loznici, kde si muzes v klidu lehnout a odpocinout. V obyvaku si pust telku, at te to behani tolik nerusi....tak se odstehovat...Pokud je to tvuj byt, tak odhlucnit od stropu, pomuze to... A jestli planujes miminko, tak bych to resila ted, protoze az budes kojit co tri hodiny, bude ti miminko treba v noci plakat, budes se potrebovat vyspat i prez den a vzhledem k tomu, jak moc ti to vadi uz ted, tak u toho asi neusnes a budes uplne v pr....

pratensis
27. pro 2017

Diskusi jsem jen tak prolítla, nečetla podrobně, ale nedá mi nezareagovat na jednu věc: bouchání míčem. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle je jednoznačně věc nastavení pravidel. Máme dva kluky (3,5 roku a 1,25 roku) a hlavně starší někdy divočí. Ale že míčem a jinými hračkami se hází jen venku, o tom se u nás nediskutuje. Jasně, opakovaně si vždycky zkusí, jestli to pravidlo ještě platí - a jo, platí pořád. Naprosto v klidu mu to vysvětlíme a nemá problém to opakovaně akceptovat. Teď bydlíme v rodinném domě, takže pravidlo je čistě kvůli nám, aby se letícím předmětem něco nerozbilo. Ale do dvou let staršího jsme bydleli v paneláku a měli extrémně citlivého souseda pod námi, co mi tloukl do topení i tehdy, když jsem naklepávala řízky. O tom, když se mi syn vztekal při přebalování (jednou výjimečně) nebo když jsme si dopoledne v kuchyni chvíli házeli na zemi kostičkami, ani nemluvě. Takže situaci znám i z tohoto pohledu. Ano, není jednoduché udržet děti v klidu, bez řevu, bez hluku. Znám až moc dobře i situace, kdy jsou děti nemocné a člověk s nimi několik dní nevytáhne paty. Nebo v zimě, kdy je ošklivo a nedá se pořádně pobýt venku. Nudí se, je těžké je zabavit, doma vládne džungle. Ale všechno má své meze a rozhodně nemůžu souhlasit s tím, že "to jsou prostě děti". Je to věc ohleduplnosti a ochoty se domluvit. Ovšem pokud nejsou ochotní se domluvit, pak se musí odstěhovat buď oni nebo vy, jiné řešení není.

sunnurse
27. pro 2017

Já ti plně rozumím. Mám dceru, ale nikdy jí nedovoluju mlátit věcma o podlahu, mlátit do futer, do topení apod. Pokud vstane před sedmou, nesmí křičet, čteme si, pustím jí pohádku, cokoliv. Rčení, že jsou to děti a všichni si kvůli tomu sedněte na pr... mi přijde úplně mimo. Samozřejmě, pokud by sis stěžovala na pláč miminka, bylo by to něco jiného.
Kontaktovala bych vlastníka bytu, družstvo nebo společenství vlastníků, určitě bych to řešila. Nahraj si ty zvuky i s časem.
Ještě mám v živé paměti, jak dcera konečně usnula a děti z horního bytu ji po dvaceti minutách vzbudily. Naštěstí se po pár "debatách" ztišily a naopak dcera si trochu zvykla.

pratensis
27. pro 2017

@sunnurse Přesně, souhlasím, i my takhle v paneláku řešili situace, kdy byl syn ráno brzy vzhůru. Nebo hlučnější aktivity jedině v kuchyni či obýváku, nikdy nad ložnicí nebo dětskými pokoji.

kaja2016
27. pro 2017

Já neříkám, že "máme děti, tak si sedněte na pr..." Ale z těch příspěvků i dle vlastní zkušenosti, že lidi tyhle sousedské spory trošku přibarvuji, mě přijde, že možná ten hluk od sousedů není až zas tak neadekvátní. Určitě je potřeba se domluvit na nějakých pravidlech, ale zakazovat dětem v bytě běhat a občas bouchnutí nějakou hračkou o zem mi přijde přehnané. Samozřejmě k přihlédnutím věku těch dětí, ale i ročníku období atd.

sunnurse
28. pro 2017

@kaja2016 Samozřejmě nezakazuji dceři vše, to bych se z ní brzy zbláznila, ale například pokud vezme kladívko od zatloukačky a začne mlátit do podlahy, je jí to zakázáno. A znám lidi, kteří by ji nechali, protože je to dítě.
Ono i záleží, jak mají ti nahoře udělané podlahy atd. Svého času jsem od sousedů slyšela, když mladýmu pípl mobil a to už jsem rostla, protože mu chodily zprávy třeba tři hodiny v kuse v noci. Nevím, jestli spravili plovoučku, koupili koberec nebo něco podobného, ale od doby, kdy jsme na ně fakt vlítli, že takhle to nejde, že sice chápeme určitou hladinu hluku, ale chodící sms už jsou fakt moc, tak je to mnohem lepší. Televize a děti jsou slyšet pořád, ale v mnohem únosnější míře.

kruelle
autor
28. pro 2017

Sádrokartony máme...dnes 5:04 bouchání do země, pokoj jim dali nad naši ložnici nejmenší a nejtmavší pokoj dají dvoum dětem...byty jsou totožné a mají skoro 120m a není to panelák. Ale dlažba běhání po patách bez bačkor udělá svoje...My sami největší pokoj nechavame pro prcka takže tam prakticky nechodime, tam si mohou řádit jak chtějí, ale oni je zavřou do toho malého...s tím venkem teď bylo přes svátky 10 stupňů a 5 min chůze je dětské centrum venkovní i vnitřní plus park, pro mne tedy nepochopitelné proč si s balónem hraje v bytě...jsem nikdy v neviděla ze by to některá z mých kamarádek které děti mají toto dovolili, ani v domě...btw tatínek má úžasnou metodu uspavani toho menšího, v noci k němu vstane mlátí postýlkou o zeď a křičí spinkej...

teravo
28. pro 2017

Taky myslím, že nějakým kompromisem to řešit lze. Já to zažila v bývalém bytě, kde sousedé nad námi měli 3 děti a plovoučku a když na ní vysypaly kostičky lega (čili normální hra), byl to teda fakt rachot. Slyšeli jsme úplně všechno, stěžovat jsem si tam teda nikdy nešla, máme taky 3 děti a taky nejsou úplně tiché.
Pak jsme se přestěhovali a stěžují si sousedé pod námi na to stejné. Ale já k nim zašla, poslechla si to a rachot to je, i když naše děti nedělají nic hrozného. Rozhodli jsme se teda pro pořízení kobeců s protihlukovými podložkami, i já budu víc vklidu, že nemusím děti pořád okřikovat, přes den si hrají normálně, jen jsme trochu změnili večerní režim, kdy po 8 hodině, kdy chodí sousedů dítě spát, už máme jen klidné aktivity, čtení, malování, děti krotím, ať nelítají a nesmí už vytahovat hračky typu lego, které na té podlaze dělají fakt rámus. Přes den to sousedé tak neřeší, a je to takto pro ně i pro nás ok, ale musí být holt lidi ochotní se dohodnout....

anelamates
28. pro 2017

@kruelle A prosím tě jak funguje ta aplikace na měření hluku? K tomu přece potřebuješ i nějaké zařízení, ne? Jak říkám, do takového sporu bych opravdu nešla, nestálo by to za ty následky.
@drakenn Ale děti si běžně doma hrají s autíčky, ne? S čím si jinak pohrají kluci, když s kostkami bouchat nemohou, autíčky řádit také ne, míč je tabu stejně jako honění se. To pak zbývají pastelky a plastelína. A to asi těžko vydrží na celý den. Prostě si myslím jedno - ano bouchat do podlahy kladivem nebo házet na zem kostky či míč jen tak, aby to dělalo randál, to ne. Ale když už tedy bydlím v domě, kde jsou malé děti, nezbývá mi, než se s nějakým tím hlukem smířit. A myslím si, že až bude mít zakladatelka své děti, pochopí to moc dobře.

sunnurse
28. pro 2017

@kruelle Tak co se týče toho uspávání, to je masakr. Jestli je to opravdu takhle, tak bych kontaktovala asi sociálku. Jestli mlátí postýlkou, mlátí to i tím dítětem. A co majitel bytu?

pratensis
28. pro 2017

@anelamates Myslím, že nejde o to, že by si nesměli hrát s autíčky, kostkami atd., ale musím se jako rodič přizpůsobit tomu, že kolem bydlí i další lidé. Čili, jak už napsal někdo přede mnou, mám-li jen plovoučku, pořídím koberec. Hrají-li si děti nad ložnicí, ženu je někam, kde ten ruch tolik nevadí (obývák, kuchyň). Já, když jsem si chtěla se synem něco posílat nebo pohazovat, dělali jsme to nad předsíní/halou (s kobercem) a nad kuchyní (tam teda bylo lino, ale beru, že kuchyň je provozní místnost a provozovali jsme to jen za bílého dne). I tak nám soused často tloukl do topení, ať toho necháme. To už mi připadalo přehnané, ale kdyby tehdy přišel a na rovinu řekl, co mu vadí, nad kterými místnostmi a v kterou denní dobu, byla bych ochotná se s ním normálně domluvit. Nepřišel nikdy. Teď máme dvě malé děti už v rod. domku, ale chodí k nám často děti různých známých ca do věku 12 let a už jen z toho je krásně vidět, jak jsou různé děti vedené různě. Některé tu běhají, skákají po gauči, jsou schopní expandovat do jiných pokojů a rodiče jim ani nic neřeknou. Nebo řeknou, děti si dělají dál to svoje a vyšumí to. Já když mě syn ignoruje nebo při hře nevnímá, tak k němu jdu a zopakuju mu to tak, aby vnímal (v klidu, nekonfliktně) a aby se to celé dotáhlo do konce.
Jiné děti jsou si schopné hrát "normálně", tj. stačí jim obývák s kuchyní (což je dohromady asi 18 m2, takže víc než dost), sice tam třeba běhají a skáčou, ale tak nějak normálně, neřvou jak tuři, takže i dospělí se můžou normálně bavit, neskáčou do řeči atd. atd. Myslím, že hodně záleží na tom, jak to mají rodiče doma zavedené a jak jsou důslední, bohužel si to někteří nejsou ochotní připustit.

anelamates
28. pro 2017

T beru. Vidím to prostě tak, že některé věci vnímá zakladatelka až přehnaně - umí si někdo z vás třeba představit otce, který v noci! uspává dítě tak, že mu bouchá postýlkou zed a přitom řve spinkej? A řvát musí, aby to bylo slyšet o patro níž. Dá se předpokládat, že pak by ten řev museli slyšet i další sousedé.
A jo, hrát si ve čtyři ráno je špatně, pokud tedy nemá dítě obrácený režim. A jistě by se to dalo trošku eliminovat kobercem. Ale jinak si myslím, že to asi nebude až tak hrůzné, protože by si museli stěžovat hlavně ti okolo.

pratensis
28. pro 2017

@anelamates Toto se těžko soudí, když jsme nikdo u zakladatelky doma nebyli. U nás v paneláku byl třeba slyšet polohlasný hovor slovo od slova, ale jen od sousedů shora. Zdola ani zboku nic. Já reagovala hlavně na bouchání míče, skákání, běhání, dupání - tomu všemu jdou nastavit hranice ku spokojenosti všech, pokud je na obou stranách vůle k domluvě, toleranci a ohleduplnosti. Toť vše.

pratensis
28. pro 2017

@anelamates V podstatě mě tu hlavně k reakci vyburcovaly komentáře typu, že jsou to děti a ty jsou prostě hlučné a to by nesměly nic, ani si hrát s autíčky. Tohle je jedna z prvních příležitostí, jak děti naučit, že na světě nejsou samy a jejich svoboda končí tam, kde začíná svoboda druhého.

lilulilu
28. pro 2017

Měla jsem to podobně... bydleli jsme s přítelem v pronájemu v paneláku, nad námi 2 děti. Neuvěřitelný rachot a když neřvaly/neběhaly/nedupaly/nebouchaly vším možným, tak ve 4 hodiny ráno vstávala sousedka a začala uklízet - takže vysavač, pračka, a navíc běhala v takových pantoflíčkách. No, slyšeli jsme každý krok. Byla jsem na mrtvici, s nervama úplně vyřízená, v noci jsem usílala s práškama na spaní a se sluchátkama v uších. Postavili jsme si svépomocí malý domek a to mě zachránilo. Vím, že na každý si to může dovolit a ne každý chce do domku, ale pro mě to bylo vysvobození. Nikdo mi nedupe nad hlavou. Navíc teď už máme 2 děti (4,5 roku a skoro 2 roky). To, co ty naše děti dělají, to je neuvěřitelný rachot! Nikdy bych tomu nevěřila. Pořád běhají (mám pocit, že malé děti neumí chodit pomalu v klidu), něčím tlučou, bouchají, házejí míčem, řvou, teď už se navíc hádají o hračky.... Ven chodíme, na hřiště nebo do herny taky.
Myslím, že teď už jsi z té situace tak vystresovaná, že Ti vadí každé "šustnutí". Nevím, jak poradit, já už uvažovala o psychologovi, protože na hluk od sousedů jsem začínala mít psychosomatické potíže.

kaja2016
28. pro 2017

@kruelle A tak proc si neprestehujete loznici do toho vetsiho pokoje. Zatim nejsi ani tehotna a az se ti narodi miminko, tak pokojicek nebude potrebovat jeste par let🙂 Jinak tvoje nastvani chapu. Ale fakt si myslim, ze je potreba vyjit na pul cesty, jestli tedy chces mit klid. A sadrokarton asi neni uplne idealni reseni, da se poridit kvalitni izolace, ale je to financne nakladne. Pokud je ten byt vas , chcete tam zustat, ja bych do toho urcite sla, protoze nikde nemas zaruceno, ze dalsi najemnici budou klidnejsi. Jestli je to 3kk tak dalsi najemnici budou pravdepodobne take s detmi.
@sunnurse Jo, no tak to jo. Ja uz se bala, ze jsem nejaka biomatka, ze diteti dovolim hrat si s kostickami na hracim koberci🙂 Tak to je jasny, ze neco takoveho nedovolis, uz kvuli svoji vlastni podlaze🙂 Hele on se ten hluk siri desne, ja uz jsem to psala, ale normalne slysim behat sousedovic deti, kteri bydli pod nama. Kdybychom nebyli pod strechou, tak bych si myslela, ze ten hluk jde ze zhora. Ale me to teda nevadi a nikdy nevadilo. Ja mam detsky hluk rada. Jestli jste slyseli sms, to je opravdu spatna izolace v dome. Ani si nejsem jista, kdo je za takovou vec zodpovedny, asi spis cele SVJ nez samotny majitel bytu. Jinak abych te uklidnila, ja slysim v noci souseda chrapat🙂 Ono v noci se ty hluky siri jeste uplne jinak.