Hlídání kočičky. Poradíte, prosím?

21. kvě 2024

Dobrý den všem, obracím se na vás s dotazem/prosbou o radu. Řešíme jak se postarat o naši kočičku po dobu dovolené. Možnosti jsou tři: 1. Vzít ji ssebou (jedna cesta cca. 4-5 hodin), 2. dát ji na hlídání rodině (cca 100 km od nás), 3. Dát ji do kočičího hotelu. Možnost hlídat doma bohužel není, ptz hlídání co jsme měli každý rok není letos možné. Kocicce bude 12 let a je to gaucovy povaleč, skoro celý den prospí. Děkuji za slušnou diskuzi a podnětné rady.

tereza0111
21. kvě 2024

Externi clovek co ji dojde kazdy den dat krmeni a vycistit zachudek? Jsou na to i agentury, ja tahle mela pani co ji kazdy den dala prasek, krmeni, pohrala si s ni, poslala mi foto kocky a druhy dne prisla zas. Nevim co jsem ji platila, ale nebyla to zadna hruza. Pripadne potat sousedy? Pro kocku lepsi nez ji tahat na cestovani, jestli nejedete na mesic, jestli na 14 dni a dele tak bych volila rodinu

ai30
21. kvě 2024

Jestli neni zvykla cestovat, budou pro ni prvni dve moznosti obrovsky stres. Kocici hotel by asi byla lepsi alternativa, pokud bude moct mit samostatny prostor. Nedokazu si ale predstavit situaci, ve ktere neni mozne sehnat hlidani na doma. Primarne bych poptala sousedy, hlidacky.cz nebo si dala vlastni inzerat a nasla nekoho, kdo se o kocku postara doma.

mourovatakocka
21. kvě 2024

Jé já bych třeba hlídala kočku hrozně ráda - tedy v jejím domácím prostředí, náš pes by s pobytem kočky u nás doma nesouhlasil 😜 Určitě bych byla spíš pro variantu domácí hlídačky nebo hotelu. Záleží samozřejmě, jak snáší cestování, jestli by v novém prostředí u rodičů nedělala záškodníka... My jsme u našich měli tu možnost, že někdo docházel do bytu se o holky postarat, za mě nejlepší varianta, abys případně nemusela řešit, že u někoho doma čůrala na gauč, ačkoliv doma to od kotěte neudělala 🙈

babka
21. kvě 2024

To je strasne individualni a zalezi na konkretni kocce. Muj kocour s nami cestoval autem i k mori (8 hodin) a v pohode. V hotelu se vzdy choval vzorne a cely den prospal na pokoji. Ale on je takovy salamista 🙂 Prezil i hlidani u kamaradky v jejim byte (i jeji byt prezil), ale to uz bylo trosku vic stresu - cizi prostredi / cizi clovek. Kazda kocka by to nedala a bala bych se, ze muze neco znicit (pocurat). Kocici hotel bych vubec nebrala. Pochybuji, ze bude mit mistnost sam pro sebe a pritomnost cizich kocek / psu - uz jen jejich pach. To by moji kocouri nedali, byl by to neuveritelny stres pro ne. Nejlepsi je vazne hlidani doma. Muj kocour prinejhorsim vydrzi i 3 dny sam, ze sem kolegyne zaskoci behem tydne jen nekolikrat. A kocour je happy, ze je doma v klidu a nic mu nechybi

palja
21. kvě 2024

My jsme vždycky zajistili člověka, který obden nebo ob dva dny přišel, nakrmil, vybral zachudek, dal vodu. Kočky většinu času prospaly.
A když jsme jeli na 5 dní, tak jsme nezajistili nikoho, dali jsme velký hrnec vody, kopu granulí, 2 záchody a mokré krmivo měly jen na den. Kočky spokojené, většinu času prospaly, dívali jsme se na ně kamerou.
Nevím, jestli by tak stará kočka v tom hotelu spíš netrpěla. Pro ty starší kočky je každá změna stres.

autor
21. kvě 2024

Děkuji všem. Sousedi ho právě hlídali, ale letos bohužel v našem termínu kdy jsme pryč budou pryč i oni. A nikdo jiný není ochotný pohlídat. Ještě by byla možnost moji mamci, tak je cca 60 km od nás.
Upřímně nevím proč, ale hlídání agenturou se bojím, přeci jen pustit do bytu úplně cizího člověka 🤷🏻‍♀️

miryp
21. kvě 2024

To záleží na dané kočce. V jejím věku je opravdu nutné přihlédnout k její nátuře, jinak by mohla stresu i podlehnout. Naše kočka by třeba nezvládla ani jednu z těch variant. Ta dokonce loni nezvládla ani variantu, že zůstala doma a 3 dny jí chodila krmit ségra, kterou zná. Normálně se nám z toho psychicky složila a skončila na veterině.
Nemohla by mamina bydlet u vás, než se vrátíte?

pipi_puncocha
21. kvě 2024

Nevím, odkud jste, ale my jsme měli profi agenturu a bylo to super, měli jsme sepsanou smlouvu a upřímně jsem byla klidnější než bych byla třeba se sousedy, pokud nejsou už v rovině přátel. Paní s nimi byla vždy hodinu, prohrála si, nakrmila, uklidila, poslala videa a fotky… jednou jsme dali kocoura na 14 dní ke známým a už bych to znova neudělala, byl vyhublý, zoufalý, pak s námi asi týden “nemluvil” - ne jejich péčí, oni jsou skvělí, ale byl ve stresu tou změnou prostředí. Docházení snáší bez problému.

autor
21. kvě 2024

@pipi_puncocha mohu vědět jakou agenturu? Děkuji.

autor
21. kvě 2024

@miryp musí chodit do práce 😓

jahodi
21. kvě 2024

Můžete si zkusit najít někoho na lokálních skupinách. Proklepnout si ho. Já vím že je to skoro stejné jako agentura, ale jak už bylo psáno, moje kočka by také nedala ani jednu z variant.
My máme pro tyto případy více kamarádů, kteří kdyžtak dojdou 1x denně. Ale bývá to obrovský oříšek, půl roku jsme doma a pak když chceme jet, najednou stejně nikdo z nich zrovna v náš termín nemůže atd.. Jsme rok přestěhovaní, sousedy naverbovat jsme zatím nezvládli.
Pořídili jsme aspoň automatické zásobníky na granule, třeba 2-3 dny už zvládáme i bez jakéhokoli hlídání, i když ty kočky z toho happy nejsou, že jo.

pipi_puncocha
21. kvě 2024
majena39
21. kvě 2024

A odkud jste? Kdyby někde poblíž, klidně přijdu kočičku nakrmit a zkontrolovat 🙂 Pro nás je každá i toulavá kočička jako vlastní, tak bych ráda pomohla 🙂

krtecek98
20. čer 2024

Dobrý den, určitě doporučuji agenturu. Za mě je nejlepší, když je kočka v pohodlí doma. Pokud jste z okolí Brna mohu doporučit www.catagency.cz