Hlídání dcery. Jak to děláte, když nemáte hlídání pro děti?

roxanalit
8. dub 2022

Ahojte, chtěla bych se zeptat a poradit, jak to děláte maminky, které nemáte hlídání pro děti? Jsou situace, kdy není možné abych dceru vzala s sebou, to samozřejmě plánujeme tak, ze je s ni manžel. Ale už nám parkrat nastala situace, kdy bych potřebovala hlídání na par hodin a manžel nemůže. Zůstane např. v nemocnici a abych mohla za nim nebo něco vyridit, kam s dcerou? Babičky máme daleko a nemají vztah k dceři, někoho na koho by byla zvykla taky nemáme (kamarádku,sousedky), vpodstatě je navyklá jen na mě a manžela. Existují třeba nějaké hlídací koutky nebo jesle,školky kde proste dceru mužů na par hodin dat a rychle vyřídit co potřebuji? Mockrat děkuji.

lenkabukov
8. dub 2022

@roxanalit u nás v Lib kraji jsou soukromé školky, které berou i mimča a dá se tam dát dítě na pár hodin. ☺️

majaveja
8. dub 2022

A nejde i při tom vyřizování mít dceru s sebou? Já s dětma vyrizovala vždycky všechno, co bylo zrovna potřeba, snad kromě návštěvy zubaře, to je hlídal muž. Ať už to bylo běhání na stavební úřad, nová občanka, nákupy,...nevim, jestli zarizujes nějak často ještě něco speciálního, ale myslím, že většina situací jde zvládnout i s dětmi...

marimanta
8. dub 2022

Děláme to tak, že jde se mnou nebo je s mužem. V létě bude mít tři a kvůli svému handicapu není schopná být s někým jiným. Jednou jsme měli teda harakiri, potřebovala jsem na vyšetření v těhotenství a muž nemohl. Tak v tom jsem využila výhodu starších sourozenců, tehdy devítiletého omluvila že školy a jel s námi a hlídal v čekárně. Ale zcela upřímně si nedovedu představit, co bych dělala, kdyby nemohl muž ani děti.

veroniqess
8. dub 2022

Také jsem bez hlídání a zatím se to všechno daří, že se s mužem vystřídáme, ale jinak u nás je v herně ve městě například možnost několikahodinového hlídání. Nebo bych se poohlédla po profi chůvě, které bych v případě potřeby zavolala

vikinkav
8. dub 2022

Ja jsem si najala hlidacku, aby mi hlidala rocniho kdyz jsem chodila po tehotenskych vysetrenich, protoze malej silene kricel, kdyz jsem lezela na ultrazvuku a tak. Asi se o me bal 😊 Takze jsem slecnu vzdycky nekde vyzvedla, jely jsme spolu autem k memu doktorovi, ona hlidala, ja si vyridila co potrebuju 😉

krisstina93
8. dub 2022

Já beru dětí všude sebou, ještě jsem se nesetkala se situací, kde by byl vyloženě problém, že jdou se mnou. Jasně, je lepší, když si manžel může udělat volno a pohlídat, ale ne vždy je to možné.

eviicka
8. dub 2022

No většinu zvládají se mnou, v nouzi vím, že mám kamarádky, které by pomohly (zatím jsem využila jednou).
S dítětem 2,5 letým v náruči jsem už absolvovala i pohřeb (usnul mi tam a já myslela, že přijdu o ruce).

janule0123
8. dub 2022

@roxanalit bud jde se mnou nebo mám smůlu a čekám až bude mít manžel čas … nebo domlouvam tak,.. aby měl čas … jinak pokud jde o pravidelnejsi hlídání…třeba u nás do dětské skupiny můžeš dat dítě na půl den… s tím ze kupujes jednotlivý vstupy ( 10 vstupu… jen musis spotřebovat do 2mesicu…) nebo adaptacni skolicka.. to je taky na “pravidelný” bázi… ale mas 3 hodinky “volno” .. jinak když jsem potřebovala na gyn kde nesmím s malou… a manžel nemohl.. tak zas tak daleko rodiče nemám .. ale bylo to drahy na čas 😂jela jsem 70 abych zavezla dceru na hlídání… zajela k doktorovi zpět … a protože už byl večer .. tak jsme domu jely až druhy den…

mimi1004
8. dub 2022

@roxanalit Trochu to nechápu. Nemáte nikoho, na koho by byla zvyklá, ale do hlídacího koutku bys ji dala a sousedce či kamarádce ne? Vždyť to pořád bude cizí člověk, na kterého není zvyklá, ne?

roxanalit
autor
8. dub 2022

@mimi1004 Tak určitě pro ni bude příjemnější být s dětmi s hračkami v hlidacim koutku,než třeba u kamarádky která děti nemá a nemá tím pádem zkušenosti. Určitě by malá byla radši v koutku než s někým koho nezná.

roxanalit
autor
8. dub 2022

@majaveja Manžel má být v nemocnici nějakou dobu na zákrok, já chodim do poradny, čeká mě test na OGTT a tam opravdu mít dceru nebudu, už kvůli tomu, ze jsme byly měsíc v nemocnici, tak ji nebudu tahat po doktorech a čekat na testy aby něco chytla, proto se ptám jak to řeší ostatní 🙂

rebe
8. dub 2022

@roxanalit Nemáš kamarádku, kterou tvoje dcera zná? Hračky určitě nevynahradí člověka, který se bude věnovat pouze jí. Mně hlídají kamarádky plus máme placenou chůvu.

roxanalit
autor
8. dub 2022

@rebe Kamaradky mám, ale jsme spolu v kontaktu jen sociálně a ne osobně, bydlí všechny daleko

mimi1004
9. dub 2022

@roxanalit Je malinká, věř, že až bys z toho hlídacího koutku odcházela, byly by ji hračky ukradené a chtěla by s tebou. Radši bych ji vzala s sebou než nechávat s naprosto cizím člověkem, který tam nejspíš bude mít i jiné děti. A taky si nejsem jistá, jestli by ti takto malé dítě vůbec přijali.

felixfelicis
9. dub 2022

Co jsem se tak zbezne podívala, v detskych koutcich je hlidani od 2 nebo od 3 let, celkem to dava i smysl. Obycejna poradna je hned, to bych neresila a absolvovala s ditetem. OGTT je neprijemne, ale uz jsem taky videla maminku, ktera tam byla s batoletem. Jestli to nechces, najala bych hlidacku. Ono v tom koutku by take byli cizi lide a kdyz budes na tom testu 2-2,5 hodiny plus cesta, bude urcite potrebovat jist a pit a v klasickem koutku ji nikdo nenakrmi. Navic teda u nas byl prichod na OGTT do 8h rano (tzn. odlozit dite po ceste driv), to nikde mit otevreno nebudou. Takze za me bud s sebou, nebo hlidacku.

bara88
9. dub 2022

@roxanalit a vyřídit třeba co?protože nějak nevím co by se nedalo vyřídit i s dětmi a nebo to prostě přesunout. Jinak teda než do dětského koutku bych ji dala taky na hlídání kamarádce ,však snad ji můžeš hračky vzít sebou

vladienka
9. dub 2022

Bud idu deti so mnou alebo su s manzelom 🤷🏻‍♀️

lenatko91
9. dub 2022

Já si beru dceru vždycky s sebou. Doktory vím vždycky předem, takže se vždycky domluvim s kamarádkou. Manžel případně nemůže, když by věděl předem a ty ses objednala na nějakou schůdnou hodinu? Nebo prostě hlídačku, na kterou si prcek zvykne a bude s ní v případě potřeby

michaela666
9. dub 2022

Taky bych si najala paní na hlídání. Určitě se bude hodit i do budoucna a dcera vy si zvykla jen na jednu osobu. Do herny jí může vzít i ona. Podle počasí ven na hřiště, tam se hezky vyřádí. Neumím si představit nechat stejně starou dceru pokaždé v hracím koutku úplně cizím lidem, z toho pláče při odchodu bych se zbláznila a stejně nikam neodešla.

ada22
9. dub 2022

V tvém případě bych najal chůvu. Bude to mnohem flexibilnejsi.

lida9
9. dub 2022

detska skupina treba na jedno dopoledne v tydnu, soukr. skolka nabizi jednorazova hlidani po predchozi domluve, v dets. koutku s kavarnou nabizi hlidani na hodku ci dve a clovek tam nemusi byt, placena chuva... moznosti je spousta🙂

plksv
9. dub 2022

Měla jsem paní na hlídání.

nijij
9. dub 2022

Tak zrovna na ogtt bych jj vzala bez problémů, vypijes sahraht a můžeš s ní jít ven, za hoďku se vrátíš a pak znovu ven.... Jinak syna tahan vždy s sebou když nemám hlídání. V obchodních hlídací koutek má většinou podmínku že nesmíš opustit areál.

rubesovak
9. dub 2022

Beru syna normálně všude s sebou, je zvyklý chodit se mnou po doktorech, po úřadech a tím že je na to zvyklý od malička je tak je hodný, trpělivý...vezmu mu s sebou třeba Albi tužku nebo nějakou hračku kdyzr vím že budeme někde dlouho čekat

jjasmina
9. dub 2022

@roxanalit beru všude sebou..

drep
9. dub 2022

@nijij akorát na ogtt máš sedět v klidu a nikam nechodit, u mě měly problém i s cestou výtahem o pět pater níž na oddělení, kde pracuju.

nijij
9. dub 2022

@drep asi záleží jak jde. U nás je že se mám vrátit za hodinu

drep
9. dub 2022

@nijij ono to ma hodnocení za zcela klidových podmínek, proto má pacientka sedět celou dobu v klidu na místě a ideálně by to nemělo být pracoviště od pracoviště

nijij
9. dub 2022

@drep tak i kdyby tam seděla tak zrovna na ogtt to dítě může být, pokud není jiné hlídání

jannym
9. dub 2022

Ja sice mam babicky co rady pohlidaji, ale obe maji zdravotni omezeni, navic jedna jeste chodi do prace a druha pecuje o svou plne invalidni sestru - tak se snazim je pokud mozno nezatezovat, obcas vyuziju bezdetnou kamaradku, nekdy proste musi se mnou, obcas jsem vyuzila sluzeb hlidacibabicky.cz