S manželem bychom chtěli začít "znovu" a tak hledáme pro nás a našeho synka nějaké místo, kde se nám bude dobře žít (hledáme místo, kde prožijeme celý život a nebudeme se muset za pár let znovu stěhovat). Chtěli bychom, aby tam byla i příroda, klidně to může být menší městečko u nějakého většího města. Dál by tam měly být nějaké kulturní aktivity a možnosti využití volného času. Důležitá je samozřejmě i práce a pokud možno příjemní lidé.. Existuje takové místo? Nemusí to být hned parodie na Stapfordské paničky.... 😉 Děkuji moc
Břeclav, Mikulov, Kroměříž, Vyškov, Rousínov, Tišnov, ...
@mor48tko Každý to "místo pro život" vnímá jinak. 🙂
Já miluju jižní Moravu, Pálavu, Lednicko-valticko..... ale přestěhovali jsme se s manželem do jednoho městečka nebo možná větší dědiny uprostřed lesů nedalo Vysokého Mýta. A jsme tu náramně spokojení. Měli jsme asi hodně štěstí na prostředí i na lidi tady.
Záleží, co vlastně hledáte..... jiný je spokojený mezi vinicemi, jiný mezi lesy. 😉
Děkuji za odpovědi.. @nelinori - mě se třeba KV nelíbí, ale to je věc názoru.. 😉 Právě nad okolím Hradce Králové jsem přemýšlela.. Líbila by se mi Kutná hora, ale je to tam trochu horší s prací...
@veruska007 Děkuji
@milmic Já vím, že každý máme jinou představu 😉 Ale jak jste zmínila vinice nebo lesy, líbilo by se nám tam i tam, jen chceme být "k dispozici" mým rodičům, kdyby se něco stalo, tak ať jsme relativně blízko, takže nejlépe v okruhu 200 - 300km od Chomutova.. Přece jen už rodiče nejsou nejmladší...
Dle mého ideální místo neexistuje 🙂 Každý má jinou představu, co je to nej...
Co jsem četla, tak Vyškov třeba znám, bydlet bych tam nechtěla...Mikulov už vůbec ne...
Záleží, co je pro koho důležité, já osobně bych nesnesla život na vesnici či v malém městě, vyzkoušela jsem si to a utekla jsem, každý každého zná, jen se pomlouvají, anonymita města je lepší....Dál by mi vadila špatná dostupnost pomalu všeho... I když máme 2 auta, i tak mi vyhovuje, že všude mám kousek...
Narodila jsem se a žiju v Olomouci, jsem spokojená, ale spíš to souvisí se sentimentem, že bych odsud nešla... Studovala jsem mimo a vždy mi bylo líto, že odjíždím 😀
To je tezke,kazdy chce něco jineho.ja jsem rodily prazak a prahu miluju a nedam na ni dopustit,uznavam nevyhody ale pro me prevladaji vyhody.v soucasne dobe ale bydlime v ceskych budejovicich a neznat prahu tak jsem asi hodne spokojena,město je pekne,kousek do prirody,jen jihocesi jsou takovy divni 🙂 nebo proste jini nez pravy prazaci...ale jinak vice mene spokojenost.ja bych treba nesnesla bydlet na vesnici
@veruska007 Mohu potvrdit, že Tišnov je krásný a super 🙂
@mor48tko doporučuji České Budějovice,je tu jen problém s obchvatem,na který čekáme už dost dlouho.ale jinak se tady žije skvěle!!! a pro děti vyžití,pro dospělé kultura.... já jsem původně z Jihlavy a to je hnusný město,nelituji,že bydlíme v Čebu.🙂
Mapa, kde se žije nejlépe podle více hledisek. Vyhrálo moje rodné město 😉 .
http://zpravy.idnes.cz/nejlip-se-zije-v-jindric...
Jižní Čechy hodně na předních místech🙂.
Třebooooň. Hned bychom se s manželem vrátili, kdyby byla možnost 🙂. Nyní žijeme v malé vesničce kousek on Nové Bystřice, kde je základní vybavenost (MŠ a ZŠ, doktor, obchody) a cca 15km od J. Hradce. Tady se nám taky moc líbí a těžko bychom opouštěli (to je také jeden z důvodů, proč se nevracíme do Třeboně), co jsme tady vybudovali... lidé si tu vidí do talíře, ale nevadí nám to 🙂. Do Třeboně to máme kousek, takže si tam 1x týdně jedeme udělat radost, projdeme se, navštívíme divadlo, koncert nebo bazén 🙂
Taky si myslím, že ideální místo pro všechny neexistuje. Každý chce a má rád něco jiného. My třeba bydlíme ve Slaném, ale máme v plánu stavit dům v mé rodné vesnici kousek odtud. Pro nás je to ideál tam. Oba s manželem vesnici milujeme, je kousek od malého města, kde je to nejzákladnější a třeba do Prahy za kulturou to máme 20 minut po dálnici. Ale hlavně - pro mě je ideální bydlení tam, kde mám rodinu a kamarády 🙂
Mě se líbí zlínský kraj - ale nejde tak o místo, jako o to, jak člověk určité věci dokáže vnímat a jak je dokáže sdílet s ostatními...
Takže někdo nebude spokojený ani v ráji a někdo si najde to svoje spokojené místo i v pekle. 🙂
To záleží na mnoha věcech, na oboru, ve kterém pracujete, jestli jste nebo nejste ochotní dojíždět do práce, jestli máte někde dobré přátele, kde žijí vaši rodiče atd. V neposlední řadě bych brala v potaz krajinu, která se vám líbí - já jsem třeba z pahorkatiny plné lesů, teď žiju v Brně a třeba zmíněný jih Moravy mám ráda na výlety, ale žít bych v těch pláních rozhodně nechtěla. Jinak je v ČR spousta krásných míst, spíš je otázka, jestli tam člověk najde práci. Z okolí Chomutova slýchám chválu na Most, který se prý v poslední době hodně zlepšil, ale nemohu soudit, nikdy jsem tam nebyla.
Ja osobne mam rada j.moravu, j. Cechy, ale taky Valassko. Tam zijou rodice od pritele,primo v Karolince a je to nadherne misto.
@mor48tko já miluju Znojmo. Krásné historické město uprostřed vinic a Národního parku Podyji. Rozhodně příjemní lidé. Pět let jsem žila ve východních Čechách a lidi jsou tam prostě jiní, uzavření. Tady přátelští, otevření. I když hlupáci se najdou vždycky všude.
. Autem 45minut do Brna. S práci je to trošku horší, záleží jak v kterém oboru. Je tu málo technických odborníků, ti jsou velmi vyhledávání. Horší uplatnění mají služby-je tu dost kadernic, kosmeticek atd. Hodně lidi tu pracuje v Rakousku..
Ale souhlasím s tím, že ideální místo pro všechny neexistuje. Záleží na tom, jaké si to uděláte vy sami. Jen vím že bych nechtěla žít nikde jinde. I když jsem žila pryč, tak Znojmo pro mě bylo je a bude vždycky DOMA.
@marecekavendulka Souhlasím! ! ČB a okolí jsou dle mého ideální... (např. i okolní městečka typu Trhové Sviny, Týn nad Vltavou, Borovany, Lišov apod.)... a i s prací to není zase až taková katastrofa, kdo chce, najde...
@mor48tko Mě hodně přirostl k srdci Beroun. Je to hezké městečko se skvělým zázemím pro děti, co se týče školek, škol, později různých aktivit apod. Okolí je pěkné, do Prahy kousek.....pro nás ideál 🙂
Doporucuju Cesky raj😄
@mor48tko Jako velmi příjemné místo pro život hodnotím rodné město mého manžela - Písek. Je to menší historické město na Otavě, přičemž tato řeka se starým kamenným mostem dominuje městu. Je tam hodně zeleně a na malé město i hodně kulturního vyžití. S prací to snad špatné nebude, ale záleží samozřejmě, v jakém oboru působíte. No a do Chomutova to je necelých 200 km 🙂 No a nebýt toho, že tam žije moje tchýně, tak bych řekla, že tam žijí jen samí příjemní lidé 🙂)
To je krásné, jak každý doporučuje to své. Co z toho vyplývá? Že všude je krásně, všude se dá žít hezky, když si to hezké uděláte.
Moje babička vždycky říká- Kdo se kde zrodi, tam se hodí. A já myslím a tady se to potvrzuje, že je to velká pravda🙂
U nás na jižní Moravě (Hodonínsko) je taky krásně, hodně přírody, lesy, cyklostezky, víno a sympatičtí lidé. Akorát s tou prací a především finančním ohodnocením je to tu horší ☹ Já bych ale neměnila 🙂
@78marcela Něco na tom bude. Ale já třebas pocházím z Ostravska, žila jsem několik let v Brně, pak v Břeclavi a nyní již pět let v Praze a přesto doporučuju ten manželův Písek. Rodinu máme po celé republice, hodně cestujeme. Třebas jižní Moravu fakt miluju, už se vidím, jak stárnu někde u vinohradu. Když ale posoudím kritéria tazatelky, tak z toho, co znám, doporučuju právě jihočeský Písek 🙂
Ještě bych mohla rozepsat proč třeba ne moje rodné Ostravsko. Tak kromě toho, že je to pro tazatelku daleko a s prací je to občas komplikované (i když tedy, každý koho znám, kdo pracovat chce, tak ten tu práci má a často i líp placenou než já - státní zaměstnanec v Praze 🙂), tak tam je obrovský, ale fakt obrovský problém s ovzduším. Když člověk nastoupí v Praze do vlaku a následně v Ostravě vystoupí, tak ho ten rozdíl často doslova kopne do plic.
Písek, Třeboň, Jindřichův Hradec, Jičín, Znojmo...všude tady mi bylo/je fajn
Já doporučuji mé rodné městečko. Velkou Bystřici u Olomouce. Kousek od nejkrásnějšího města v republice a kulturní život je tam na nadstandartní úrovni. Ve vedení města jsou tam podnikaví lidé, co dokáží sehnat dotace a podle toho to tam vypadá. Po dálnici skok do Brna i do Ostravy. Samozřejmě nejsem objektivní, to je jasné🙂 Ale kdybych nepracovala ve strojírenství, které v Olomouci moc nejede, tak se tam s rodinou přesunu.
Víte, hezky se to čte.. Ale když žádné opravdové přátele nemáte? Mám jen manžela, synka a moje rodiče, kteří tu nebudou věčně.. Potom pár kamarádek, ale asi je beru víc jako kamarádky, než ony mě...
Jinak nejraději bych pracovala buď v sociálních službách nebo školství.. A věta, že "kdo chce práci, tak najde".. To jsem si taky dlouho myslela, než jsem se setkala s tím, jak veliký problém je, že nemáte praxi.. ☹
Ale všem vám moc děkuji za náměty.. Probereme to s manželem.. 😉
@marecekavendulka Naprosto souhlasim!!! Jsem z Jihlavy, zijeme tu s dcerkou, ale kdybych mohla, hned se stehuju do Budejc!!! Miluju to tam! Stromovka, cyklostezka az na Hlubokou, hopsarium, mam slabost pro Sokolsky ostrov, atd., atd.. Do C. Krumlova co by kamenem dohodil, na Lipno tez. Jooo, v Budejcich by chtel zit opravdu kazdy 😉
já jsem ze severních Čech a žiju v Plzni - a naprostá spokojenost (tedy za rok už ve Starém Plzenci - menší městečko asi 3 km za Plzní). Rodiče máme já v TP, manžel v Chomutově. I tak se děsím, co jednou bude, protože i těch cca 160 km je sakra daleko (cesta 2 h, není dálnice). Takže za mě dejte i na dopravní spojení (když tátu odvezla rychlá a já se domů nemohla jako studentka dostat dřív jak druhý den v 10 h, tak to bylo dost blbý).
Dobrý den, koukám, že jste z Klášterce.....já jsem z Karlových Varů. Přestěhovali jsme se sem z prahy a musím říct, že to byl opravdu velký šok-lidé jsou tady opravdu podivní. A tak jsem vloni postavili dům za Varama a teď si nemohu stěžovat. Je tady klid a pohoda.
Mě se moc lidí Hradec Králové, ale podle svých zkušeností ( a to jsme se ujž párktát stěhovali přes celou Čr) mohu říct, že je vlastně jedno kde žijete, ale důležité je s kým a jak. Podle me na to místo nemá vliv.