Ahoj holky,
je tu některá, která si nechala zavést nitroděložní tělísko? Zítra jdu na gyndu nechat si zavést gynefix. Jsem dva měsíce po porodu a jelikož do sebe nechci ládovat hormony, s pláštěnkou nás to nebaví, tak bylo tělísko jediná možnost.
Máme doma 2mesicní miminko, takže na další přírůstek je zatím času dost 🙂.
Trochu nepříjemné,ale dalo se. Pár dní jsem slíbila a musela mít vlozku
Ja mám nehormonalni, stříbrné,ale název nevím. Teď mne teda rozladilo,že jsem si koupila menstruační kalíšek a tam píšou,že se musí dbát, aby nepohnul s tělískem. Musím se na Facebooku zeptat ve skupině o kalíšcích, co a jak.
Nehormonalni pry ale neni moc spolehlive, co jsem tak cetla
@almara2 my se ted sice chranit nepotrebujeme, ale do budoucna uvazuji o telisku... HA jsem brala dlouha leta a bez ni jsem se zacala citit mnohem lepe, jak fyzicky, tak psychicky. Prave k HA se pozdeji uz vracet nechci a kondom mi vazne nesedi... proc vlastne nechces ani hormonalni telisko, pry to je neco jineho nez HA a zarucene funguje. U nehormonalniho jsem se docetla, ze je spolehlive jako prerusovana souloz a to me tak trochu zarazilo...
A stribrne sis vybrala schvalne? Anebo Ti to bylo vicemene jedno?
@priefi Možná to bylo tím, že jsem dva měsíce po porodu, že jsou cesty ještě povolené, ale nebolelo to vůbec. Ani zavedení želez, sondy a ani nastřižení čípku, kterého jsem se bála nejvíc. Cítila jsem jen drobet tlak, asi jako když má přijít menstruace, ale jinak opravdu nic. Četla jsem o zavedení spoustu blogů a fór a dle informací od žen, které to podstoupily, jsem se i bála, ale můžu říct, že mne to nebolelo vůbec...
Záleží asi na prahu bolesti, protože i porod pro mě byl docela příjemným zážitkem.
Tak mne stříbrné vybral můj lékař, je dražší než měděné,které se dává nejběžněji.Hormonalni nechci, jsou to pořád hormony. Kamarádce rozjelo rakovinu prau
Můj doktor mi napsal poukaz a vyzvedla mi tehdy máti,takže to přesně nevím,ale bylo to do tisícovky to stříbrné. Zlaté bude o něco dražší,ale nevím. Zavedení bylo zdarma.
Tisíc korun za tělísko je podezřele málo teda...
Mám ho od května a ťuk ťuk dobrý.