Fungování rodiny - covid. Jak to nyní zvládáte?

lucietereza
1. únor 2021

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat vás, které máte malé děti, které chodí do školky a do školy, a vy i partner / manžel pracujete, jak to nyní zvládáte? Jak fungujete, když je třeba to školkové dítě doma a musí se o něj někdo starat? Kdo zůstává doma? Jak se k tomu staví muž? Pomáhá víc, snaží se vytvořit vám čas pro vaši práci nebo na to kašle, chodí si do práce a pak má své pohodlí? 🙂

Díky moc za sdílení zkušeností.

martt
1. únor 2021

@lucietereza U nás to máme nastavené tak, že já jsem teda ted se starším na ošetřovném. Ale když před Vánoci bylo potřeba aby mladší syn zůstal doma tak na ošetřovném byl manžel. Za 14 dni bude mít starší syn jarní prázdniny a ja pujdu do práce a doma s nimi bude manžel. Mame to tak rozdělené zhruba na pul. Jednou ja jednou on.

lucietereza
autor
1. únor 2021

@martt Moc děkuji za odpověď. A mohu se ještě prosím zeptat, jak máte rozdělenou péči o domácnost? Když je manžel s dětmi doma, tak se postará se vším všudy?

zmrzlinka
2. únor 2021

Dělám v nemocnici na poloviční úvazek.Ted mám k tomu ještě nějaké přesčasy.Kdyz mám v pracovní den denní ,tak má manžel home office.Nocni a víkendy jsou v pohode.To je doma.Takze se tak nejak
střídáme.

martt
2. únor 2021

@lucietereza Manžel nevaří neumí to. Tak jim vždy na druhý den uvarim jídlo, aby si ho ohrali. Max.manzel k tomu uvaří přílohu. Jinak se stara uklidi, dohlidne na staršího, aby měl úkoly. Prostě dělá téměř vše co dělám já, když jsem doma. Kromě toho vaření, ale to mi nevadí. Protoze vím, že když přijdu domů z práce, že je o děti postaráno a uklizeno.

cikitkapb
2. únor 2021

Máme to doma jako kdyby covid nebyl. 🤔🤷🏻‍♀️