ahoj chystám se koupit tento friťáček kde se smaží temer bez oleje máte jej nekdo?jak jste s ním spokojení?daji se v něm normálně smažit i řízky?děkujii
My ho máme už několik let a jsme spokojený. Já řízky moc nedělám, takže nemám zkušenosti. Ale někde jsem četla, že musí být malý jako v KFC. Napřed vyndat tu lopatu, naskládat řízky, pokapat olejem a nechat jakoby zavadnout, teprve pak nasadit lopatu a nechat dodělat. Já jsem takhle zkoušela dělat obalovanou brokolici a byla dobrá, nebyla nasáklá tukem jako z pánve. Jinak děláme brambory, hranolky, různou zeleninu, pečený jablíčka moc dobrý, ananas.
@denousek No nám to stačí, já víc hranolek stejně nedělám, takže těch 800g nám stačí. Maso dělám jenom pro mně s holkou, táta to nejí. Tu brokolici jsem tam dělala myslím na dvakrát. Mně na tom vyhovuje, že to tam vrznu a nemusím to hlídat. Já si nedovedu představit, že by to bylo větší, to už by mi to zabralo půlku kuchyně 🙂 , ono jak je to jakoby protažený dozadu, tak to zabírá místo.
Ahojky, taky máme doma, dostali jsme loni k vánocům a musím pochvílit, je to šikovné a jídlo je z toho mňamka a zdravé
Ahoj, chci nám to pořídit na vánoce a zajímalo by mě, jestli se v tom dají dělat všechna jídla, jako v klasickým friťáku? Myslím i langoše, karbanátky atd. My friťák nemáme, nemám ráda jídlo, co plave v ojeli, takže tohle ani nevařím. Ale manžel by si to občas i dal, takže mě zajímá, jestli to jde 🙂 Jinak hranolky dělám v troubě a prostě to není ono... Díky moc!
Karbanátky jsem nezkoušela, protože mi to doma nikdo nejí. Já bych možná z toho spíš udělala kuličky, bude se to líp dělat. S těma plackama nevím, jak by ta lopata otáčela. Pro dva + dítě to v pohodě stačí, i pro čtyři lidi. Já v tom dělám i různý zeleninový směsi, moc dobrý je lilek, cuketa a rajčata, rajčata dávat až na konec, nedělaj se tak dlouho. přidat bylinky, ochutit, zahustit a je to ňamina. Akorát mrkev se mi tam nepodařila udělat, vždycky zůstala taková tvrdá.
Jatra jsou z toho výtečný, šťavnatý.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi 🙂
včera jsme dostali tento přístroj, tak na dnešní večer hranolky to jistí. Každopádně co všechno v něm děláte? Trocha inspirace by mi neuškodila, děkuji 🙂
☹