Cauky maminy. Nemate nektera zkusenost s formovači bradavek? Jsem ve 25tt a prijde mi ze mam ploche bradavky...nebo nevite o nejakych strankach kde naleznu ,,obrazky" jak by mela bradavka vypadat pripravena na kojeni.. dekuju za kazdou odpoved,i kdyz ty moje otazky jsou asi silene,ale prvni detatko...
@blackhole ano o te bradavce jsem cetla take. Prave ze od toho 23 tt si zkousim stimulovat bradavky prstama jak sem se docetla v knize,ale to mi prijde tak trochu bez efektu,a pak sem si precetla na netu clanek jedne pani o tom formovaci a dost me to zaujalo... nemuze to treba vyvolat nejake stahy delohy a tim predčasny porod?
Podle mě to předčasný porod vyvolat nemůže, ale zeptala bych se gynekologa.
Taky mám zkušenost pouze s kloboučky na kojení. Celou dobu jsem si myslela, že mám bradavky na pořádný cucání a ono ne🙂. Malá málo sála, ale hned mi je dali na šestinedělí a celý dva měsíce jsem kojila jen s nimi. Pak jsem začala přikládat na ostro a malá si je pak vytahala sama. Kojila jsem rok a půl, takže malý prsa a zřejmě vpáčené bradavky nejsou problém. Hlavně to nevzdát.
@duhovakony Já si pořídila formovače od medely a používala je myslím od 33 týdne.Jedna bradavka plochá,druhá vpáčená,nijak nepomohly a ve finále jsem stejně nekojila,Malá protestovala už v porodnici,ani kloboučky nepomohly.
@duhovakony Spis se mrkni na obrázky, jak vypadají ploché a vpacene. Pak dost záleží na miminku, některé si vytáhnou i vpacenou, některé se pricucnou na kosicek. Dcerka se třeba pricucla na košíček, ale mě neteklo pak mliko, jen při kontaktu kůže na kůži. Takže jsem nekojila a svět se taky nezboril... Jinak formováce mě nepomohly a o tom vyvolání porodu opravdu píšou. Já je nosila jen tak, jak bylo v návodu...
@duhovakony kontaktuj laktacni poradkyni z mamily. Tvar bradavek nema na kojeni vliv. Pomuze ti v zacatcich. Detatko se prisavana na dvorec. Drzim palce. 🙂
Holky diky za rady😊 napadlo me ze to necham byt az jak to bude,ale clovek chce byt pripraven na vse
Budes kojit...ver ze to pujde. Mam take ploche a jednu vpacenou...u druheho syna jsem si tekla ze kojit budu...ze uz se nenecham vystresovat sestrami v porodnici...a slo to...formovace jsem chvili pouzivala..ale syn to zvladal uplne v pohode. Chce to pak trosku cviku..jak to mimcu do pusinky nastavit...ale ver si...pujde to a zvladnete to. Hlavne nebud uz predem vyjukana...chce to pri kojeni hlavne tvuj klid.
@vendelinka08 😗😉☺
@duhovakony nenechavej to byt. Mej v zaloze tu lp. 🙂 to je nej, co muzes pro kojeni udelat.
@myjusiatko ano na to uz sem se koukala. Ale myslela jsem to s tema formovaci😊
Prectete si neco o samoprisati a prirozenem kojeni. Kojeni chce pouze cas a trpelivost nechat miminko se prisat. Ja udelala tu chybu a nenechala jej, skoncili jsme 3 tydny s kloboucky, nastesti pak jsme je metodou samoprisati behem hodiny odbourali.
A co se tyce formovacu bradavek - fakt si nektera z vas mysli, ze je jeji telo natolik mocne, aby vytvorilo noveho cloveka a pritom nema dobre bradavky pro kojeni? Nezlobte se, ale tomu se muzu jen smat. Miminko se kolikrat omylem prisaje i kus nad bradavku, zadne "cudliky" vubec nepotrebuje 🙂
Taky jsem se bála, úplně stejně. Formovače jsem nosila a myslím bez efektu. Malý sál málo, pomohly spíš kloboučky, když pak zesílil (cca v pěti týdnech, tak jsem je během dvou dnů odbourala).
@martiniquest číst můžeš, když máš pak např. otoky prsou, tak novorozeně, to přisání/sání dát nemusí. Mně i laktační poradkyně kloboučky schválila.
Na jednu stranu máš pravdu, určitě se v kojení dělá leckde hodně věcí špatně. Chci jen říct, že nic není černobílé, myslím že v mém případě třeba ty kloboučky a půjčené kojenecké váhy hodně pomohly, abych tu laktaci rozjela.
@eviicka Ano, jsou pripady, kdy je jednodussi je pouzit, ale pouze na nezbytne dlouhou dobu. Z toho, co slysim kolem (a co jsem sama zazila), mam bohuzel pocit, ze pri naznaku problemu s kojenim to jde ve smeru kloboucky-sunar a ruku v ruce s nulovou podporou prirozenosti. Je mi z toho smutno.
@sunflowerr rozkosnee😂😂
@martiniquest jsme jenom lide,a ted mam obrovske pochopeni pro prvorodicky prece kazda chceme to nej pro sve deti a proto vznikly tyto webove stranky maminky at uz ,,prvnicky"ci ostrilene maminy potrebuji poradit,prodiskutovat problem ktery maji,a v dnesni dobe se na lidi vsechno tak vali,a musi se vybrat to nejlepsi reseni...
Já jsem taky v podstatě "neměla" bradavky (1 plochá, druhá vpáčená), syn si je pak za pár týdnů vytáhl. 2 měsíce jsem používala kloboučky, pak to už šlo bez nich. S formovači zkušenost nemám. Jinak při správné technice sání by mělo mít miminko v puse větší část dvorce, nikoliv jen bradavku.