Fobie z černých čar v bazénech. Co to je?

7. črc 2024

Ahoj, je tu někdo, kdo má fobii z černých car v bazénech? Nevím proč ale mám to tak od doby, co jsme chodili na plavání se školkou. Nevadilo mi byt v bazénu ale nebyla jsem schopna se dotknout dna nohama a teď to mám pořad stejně, jen mi vadí i ten pohled na cerne čáry a do bazénu se mi nechce 🙈. Rada bych ale chodila do bazénu s ditetem, což je zase dobre, ze ne všude jsou cerne čáry, ale můžete mi někdo říct, co to je za fobii? Je to vůbec normální? Jinak do řeky, jezera se mi též nechce, protože tam mi zase vadí ryby a případná špína nebo buh ví, co vše tam je. 🙈 jsem blazen? Má to někdo stejně?

barumrallyebum
7. črc 2024

S carama neporadim, ale do prirodnich koupalist si zkus vzit boty do vody, ja nych bez nich taky nikam nevlezla.

cilkat
7. črc 2024

Hele, mě ty čáry taky vadí. Připomínají mi hady. Ale nevadí mi tolik, abych nemohla v tom bazénu být.
Vidím dvě možnosti: buď se kousni a prostě se je nauč nevnímat (možná pomůžou třeba plavecké brýle? nebo boty do vody? klidně i do toho bazénu? Neoprenové botičky jsou vpodstaě ponožky, drží na noze, neomezují a většinou míň kloužou než holá noha), nebo jdi k psychologovi a pracuj s tím jako s jakoukoliv jinou fóbií (najít příčinu, logicky rozebrat.... no a pak opravdu nezbývá než vystavovat stresoru a postupně "otužovat").
Ps: taky hodně pomáhá mít prostě na rukou dítě - musí věnovat tolik pozornosti jemu, že na nějakou čáru už nezbývá kapacita.

ines76
7. črc 2024

Zeny asi si stojim na vedeni, jaky cary v bazenech myslite? Spáry mezi dlazdickama? Ale ty nebyvaj cerny, ne? Nebo ty lajny na dne v zavodnich drahach?

cilkat
7. črc 2024

@ines76 V mém případě ty lajny v závodních drahách.