Fleky na dřevěné podlaze. Čím odstranit mastnotu?

2veverka
11. říj 2021

Holky, máme krásnou dřevěnou podlahu... A děti na ní rozmatlaly rybí olej. Prosím Vás, dá se ta mastnota něčím vyčistit? Díky.

martt
11. říj 2021

@2veverka Zkus si do vody dát kapku jaru a trochu octa. To by mohlo pomoci

berluska
11. říj 2021

já bych se obrátila s dotazem na přím výrobce, co by doporučil on, at si podlahu zbytečně nějakým saponátem nezničíte

2veverka
autor
11. říj 2021

@martt Zkusím, děkuju. Ještě prosím nějaký tip? Říkám si, že nějaká babská vychytávka by měla existovat...

janedv
11. říj 2021

@2veverka zalezi, jak ji mate osetrenou. Jestli lak, tam toho moc nepomuze - zbrousit a nove nalakovat. Muzes zkusit ten jar s vodou na odmasteni, ale aby neudala velke kolo kolem a nebylas na tom jeste hur.
My mame podlahy voskovane, takze kdyz se neco takoveho stane, vydrbu, flek je sice velky, ale lehce maznu to misto podlahovym voskem (mam doma celou lahev) a ani se to nepozna. Takze zalezi, no.. Ale olej je blby :(

hojda
11. říj 2021

kolegovi prokousl pes petku s olejem a musel vše brousit a natírat

2veverka
autor
11. říj 2021

Holky, to jste mě nepotěšily... Ale ta naše podlaha má minimální úpravu.

2veverka
autor
11. říj 2021

@janedv Jo, a prosím Tě, jaký máš ten vosk, co se ti osvědčilo?

janedv
12. říj 2021

@2veverka mame toto

2veverka
autor
12. říj 2021

Děkuju moc!

jarusmoucka
14. říj 2021

I já řešila obdobný problém s olejem na dřevěné podlaze, částečně se mi to podařilo odstranit octem, ale mapy tam trochu zůstaly. Objednala jsem jsem si firmu na renovaci dřevěné podlahy a byla jsem velice mile překvapená. Kromě zbylých map, podlaha velice prokoukla a nestálo to ani moc peněz. Oslovila jsem firmu https://pokladkapodlahpraha.cz/, měl velké zkušenosti s různými fleky, tak jsem byla ráda, že máme podlahu zase jako novou.

2veverka
autor
15. říj 2021

@jarusmoucka Děkuju! Já bohužel nejsem z Prahy, to by se asi prodražilo...Mohla bych se Tě prosím zeptat, jak to tak cenově zhruba vyšlo?