Fitness dotaz. Dělám něco špatně?

houskan
15. kvě 2020

Dobrý den, chodím do posilovny na silový trenink, vždy mě po tom novely svaly tak 2-3 dny, no , ale včera jsem jsem byla v posilovne, dala do toho maximum, a svaly mě dnes vubec neboleli, dělám něco spatne?nebo byl to zbytečný trenink?

uzivatelkapetra
15. kvě 2020

A dnes jsi něco dělala? Ona ta kys. mléčná se nejlépe vyplaví pohybem, tak třeba takto. Anebo už máš prostě takovou kondici, že tě hned tak něco nesloží 🙂

makronka222
15. kvě 2020

A protahujes se poradne? Ukazal ti trener jak se protáhnout po kterym cviku? Ja vzdycky kdyz to prepisknu - ale schvalne! Tak to citim az 2. den po cviceni a zacne to odpoledne. To je pak masakr :D:D

mmichaella
16. kvě 2020

Tak svaly bolet při pravidelném treninku vzdy nebudou. Záleží na spoustě faktorů. Zda se výrazně navysila váha zátěže, počet opakování, má na to vliv i předešlá regenerace, příjem bilkovin ( tj. Strava), ale také stres, jak se clovek vyspal a zda jsi cviky prováděla spravne atd. Stačí, když člověk nějaký cvik dela např. jen v jiném položení těla a zapojují se jiné svalové skupiny. Jak bylo zminovano výše...záleží také na protažení po tréninku a zahřátí před tréninkem. Ja teda nedoporucuju protažení před tréninkem pokud zvedas vahy, jelikoz se ty svaly uvolní a může snaze dojit k jejich natrzeni. Ve většině případů je bolest svalu nejintenzivnejsi 2 dny po tréninku. Tj. Cvičím v pondělí a svaly cítím ve stredu.

houskan
autor
16. kvě 2020

@mmichaella dobrý den, tak já se po posilování vždy protahuju, a před tréninkem dělám jenom rychle pohyby na zahřátí svalu, no pokazde mě bolely, a dnes je to už druhy den a nic, nevim čím to je, a asi jsem tam byla zbytecne :( snad příště budou bolet

houskan
autor
16. kvě 2020

@makronka222 protahuju...3krat 15 vteřin jeden protahovaci cvik

houskan
autor
16. kvě 2020

@mmichaella takže mám zvýšit váhy?ja je minule prave zvýšila a nic..zkusim změnit cviky nebo je zvýšit vic..já totiž měla 3 měsíce pauzu a tohle byl muj 2 trenink takže zacinam Od znova,od vah který zvládnu zvednout min 10krat za sebou.

mmichaella
16. kvě 2020

@houskan Vahy je dobre zvyšovat pomalu, postupně. Když boli svaly, znamená to také, že jsou tam mikrotrhlinky, které při srustu boli, ale zase ten sval jakoby zpevnuji, kdyz to napisu jednoduše. Taky se vyplavuje výše zmíněná kyselina mléčná, která ale může naopak indikovat ono pretazeni a nebo nespravne protazeni. To, ze svaly neboli neznamená, že jsi cvičila spatne nebo málo. Každopádně určitě mrkni na stránky aktin, fitclan apod. A nacti si o fitness maximum. Je tam opravdu spousta kvalitního materialu

houskan
autor
16. kvě 2020

@mmichaella urcite kouknu, jen mě zajima jestli i když svaly na druhy den neboli, a dala jsem do toho maximum, jestli můžou růst i když neboli..

mmichaella
16. kvě 2020

@houskan ano můžou a rostou

houskan
autor
17. kvě 2020

@uzivatelkapetra no jak jsem se ten den dozvedela ze mě nic neboli, tak jsem si dala lehčí kardio se známou

everme
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
crosst
Odpověď byla odstraněná
Zobraz