Manžel je cizinec a máme cizí příjmení začínající na písmeno E. Líbí se nám jméno Esmé (čteno Esmej) ale není v kalendáři a tak nevím na jaký den vymyslet svátek.
Jinak zakládám anketu, které jméno se vám líbí víc? Děkuji za názory 😀
Jéé ty máš Evelinku! A jak jí říkáte zkráceně? Mě že to přijde trochu dlouhé. Tak se bojím, aby jí neříkali Lino 🙂
Eveli, Evelko,Evel...dost často i celé Evelinko, jsme zvyklí na dlouhá jména. No a když moc zlobí, zařvu Evo!
@lv Joj, já si říkala, že bysme jí říkali Eví nebo Velí nebo Lin...Jen toho Lino se bojím, aby se jí ve škole nesmáli a neříkali jí linoleum 😀 Jinak já radši jména, ze kterých jde udělat i dvoj-slabičná zkratka. Máme Sofii a říkáme jí Sofí. 🙂 Jinak je super, že v Čechách není tolik Evelinek, nevím proč...
Ještě bych popremyslela o jiných....evelin je krásné,ale budou ji časem říkat Evo....Evi....
Esme je takové zvláštní mě moc nesedí....
Radsej Evelin...ale ja by som dala Eva, to je medzinarodne meno zname snad v kazdom jazyku, nie je ich teraz vela a nebude vzbudzovat zbytocny rozruch 😉
@bajana Díky, když to Eva nám zase k příjmení přijde divný a navíc je to takové krátké. Asi budeme muset dát to Evelin (je to taky mezinárodní, a jak píšeš znají to v každém jazyce, v Holandsku a Anglii je to Evelyn...)...jak píšeš, nebude to budit takový rozruch jako Esmej (to je typické francouzské jméno). 😒
Aspoň bude mít svátek normálně na jméno Evelína.... dík 🙂
Taky bych popřemýšlela o jiném. Přesně jak píše Shine.
Je pravda, že známá má Elisabet a ze začátku jsme si říkali, že to bude zvláštní jí oslovovat, ale člověk si zvykne krásně.Tak možní s tou Esmé to nebude tak zlé. Za mě Evelin ne, jméno se mi nelíbí. Je to samo na Vás 🙂
Evelin. Kamarádka má Evelínku a říká se jí Evelínko, Eve, Evelko, Evi..
U té Esmé by nikdo nevěděl jak se to čte.
Souhlas! Budou jí říkat Esmé, přesně jak se píše. Jedině dát křestní přesně Esmej, nebo Esmey
Pokud je muž cizinec a máte cizí příjmení šla bych do Esmé,je to moc krásné exotické jméno 🙂 Kdybyste byli oba češi s českým příjmením řekla bych Esmé v žádném případě a volila Evelínu 😉
@ronyx Nám se líbí Esmé nejvíc, ale jelikož budeme žít v ČR tak asi dáme Evelin. I když manžel říká ví bůh, jak to v ČR bude vypadat za 10 let, možná už ty cizí jména tady budou více častá.
No Evelin Egtberts taky nezní špatně a je to mezinárodní, doufám, že toho nebudu litovat. 😒
No mě pochopitelně Evelin 😀