Ahoj, máte někdo zkušenosti s nějakým z těchto robotů: Eta gratus maxipasta a KitchenAid? Pár recenzí jsem si už přečetla, ale pořád nejsem rozhodnutá který.
Mame kitchenaid a je super. Kupovali je ho z nemecka, vysel tam skoro o polovinu levnej nez v cesku. Roboti se tu resili nedavno uz v jine diskuzi, zkus pohledat, prispevku tam bylo docela hodne.
Doporučuji Kenwood.
Ahoj, typy robotů, co zmiňuješ dobře neznám. Každopádně, když robota, ať umíchá i tuhá těsta, ať má struhadla a pokud možno i mixér. Sice to bude asi vyšší částka, rozhodně se ale vyplatí. Některá hospodyňka řekne, ježiš, to budu umývat takovouhle krávu, to to radši udělám ručně... . Takže struhadlo, mísa, metla, stěrka, část robota = 5 ks. Nůž, prkýnko, mísa, ruční metla či vařečka, stěrka = 5 ks, ale proč se s tím dělat, když to zvládne ve většině mašina sama a já si můžu kupř. vyluštit křížovku (extrém)
@magdalenax to hrave zvladnou oba zminovane. Stoji sice vic, ale jsou temer neznicitelni🙂 myjou se jen dily a jde to dat i do mycky, takze v pohode. Nesmi to mit clovek nekde uklizeny a jeste hur zarovnany cimsi, pak je rychlejsi fakt vyndat struhadlo a udelat to ruco. Ale specialne na kynuty testa, knedliky usetri spoustu casu a namahy. Jo a taky se to vyplati lidem co fakt vari, pecou.. kdo jen ohriva tak to nepotrebuje
@fyii To mi povídej, já jsem na značce pořád - i s robotem
@magdalenax to taky znam🙂 od pristiho tydne zacinam s vanockama. Ty moje jsou tak dobry tak proc by si to rodina- brachove matlali doma, kdyz stejne segry jsou lepsi.. kazdy chce svoji at netroskari ted az do novyho roku vicemene kazdy vikend🙂
@misa357 na ten jsem taky koukala, ale aby měl tolik příslušenství jako maxipasta, tak už by byl moc drahej. I maxipasta byla nad můj limit, ale má toho tolik - šlehací, hnětací a krémovou metlu, struhadla, mlýnek na maso, mixér, menší odšťavňovač, těstoviny (lasagne, špagety, kolínka..) a dokonce i mlýnek na mouku. No musela jsem si na to vyklidit celou poličku 🙂
@magdalenax právě pro to příslušenství jsem nakonec sáhla po etě, jediný co jí chybí je mlýnek na mák a ten si časem dokoupím. Na Kitchenaid jsem se taky koukala že je o polovinu levnější v německu, ale nemáme tam cestu a jsem radši, když takovouhle dražší věc koupím v kamenným obchodě abych pak neměla problémy s reklamací, kdyby náhodou. A pak ještě ta cena příslušenství u Kitchenaidu, sice je to kvalitní, ale bohužel nemám bezednou peněženku ☹
@trubka93 ja mam eta gratus a je super, fakt zvladne vsechno. Ten zbytek maxipasta, fit atd.je jen o prislusenstvi. Predtim jsem mela par let Gratussino Eta a to ma celkem slaby motor, dost to po case hrkalo a taky se utavil. Jinak jsem mela moznost pracovat s kitchen aid v USA no je super taky, ale tady v CR kazdy dil je desne drahy.