Eta gratus maxipasta a KitchenAid

trubka93
1. pro 2017

Ahoj, máte někdo zkušenosti s nějakým z těchto robotů: Eta gratus maxipasta a KitchenAid? Pár recenzí jsem si už přečetla, ale pořád nejsem rozhodnutá který.

fyii
1. pro 2017

@trubka93 ja mam eta gratus a je super, fakt zvladne vsechno. Ten zbytek maxipasta, fit atd.je jen o prislusenstvi. Predtim jsem mela par let Gratussino Eta a to ma celkem slaby motor, dost to po case hrkalo a taky se utavil. Jinak jsem mela moznost pracovat s kitchen aid v USA no je super taky, ale tady v CR kazdy dil je desne drahy.

apple_tree
2. pro 2017

Mame kitchenaid a je super. Kupovali je ho z nemecka, vysel tam skoro o polovinu levnej nez v cesku. Roboti se tu resili nedavno uz v jine diskuzi, zkus pohledat, prispevku tam bylo docela hodne.

misa357
2. pro 2017

Doporučuji Kenwood.

magdalenax
4. pro 2017

Ahoj, typy robotů, co zmiňuješ dobře neznám. Každopádně, když robota, ať umíchá i tuhá těsta, ať má struhadla a pokud možno i mixér. Sice to bude asi vyšší částka, rozhodně se ale vyplatí. Některá hospodyňka řekne, ježiš, to budu umývat takovouhle krávu, to to radši udělám ručně... . Takže struhadlo, mísa, metla, stěrka, část robota = 5 ks. Nůž, prkýnko, mísa, ruční metla či vařečka, stěrka = 5 ks, ale proč se s tím dělat, když to zvládne ve většině mašina sama a já si můžu kupř. vyluštit křížovku (extrém)

fyii
4. pro 2017

@magdalenax to hrave zvladnou oba zminovane. Stoji sice vic, ale jsou temer neznicitelni🙂 myjou se jen dily a jde to dat i do mycky, takze v pohode. Nesmi to mit clovek nekde uklizeny a jeste hur zarovnany cimsi, pak je rychlejsi fakt vyndat struhadlo a udelat to ruco. Ale specialne na kynuty testa, knedliky usetri spoustu casu a namahy. Jo a taky se to vyplati lidem co fakt vari, pecou.. kdo jen ohriva tak to nepotrebuje

magdalenax
4. pro 2017

@fyii To mi povídej, já jsem na značce pořád - i s robotem

fyii
4. pro 2017

@magdalenax to taky znam🙂 od pristiho tydne zacinam s vanockama. Ty moje jsou tak dobry tak proc by si to rodina- brachove matlali doma, kdyz stejne segry jsou lepsi.. kazdy chce svoji at netroskari ted az do novyho roku vicemene kazdy vikend🙂

trubka93
autor
9. pro 2017

@fyii tak už mám doma etu maxipastu, strašně se mi líbilo, že má všechno + strojek na těstoviny a koukala jsem se co stojí příslušenství ke kitchenaidu a jen na ty těstoviny by mi to vyšlo skoro na 10 😕

trubka93
autor
9. pro 2017

@misa357 na ten jsem taky koukala, ale aby měl tolik příslušenství jako maxipasta, tak už by byl moc drahej. I maxipasta byla nad můj limit, ale má toho tolik - šlehací, hnětací a krémovou metlu, struhadla, mlýnek na maso, mixér, menší odšťavňovač, těstoviny (lasagne, špagety, kolínka..) a dokonce i mlýnek na mouku. No musela jsem si na to vyklidit celou poličku 🙂

trubka93
autor
9. pro 2017

@magdalenax právě pro to příslušenství jsem nakonec sáhla po etě, jediný co jí chybí je mlýnek na mák a ten si časem dokoupím. Na Kitchenaid jsem se taky koukala že je o polovinu levnější v německu, ale nemáme tam cestu a jsem radši, když takovouhle dražší věc koupím v kamenným obchodě abych pak neměla problémy s reklamací, kdyby náhodou. A pak ještě ta cena příslušenství u Kitchenaidu, sice je to kvalitní, ale bohužel nemám bezednou peněženku ☹