Eko plenky DM babylove nature a jiné tipy na eko jednorázovky

janule1940
21. črc 2019

Nevíte prosím, jaké je přesné složení plenek z DM babylove nature? Používala jsem u dcerky jako ekologickou alternativu na noc, ale nejsem si jistá, zda jsou opravdu 100% o.k. Když totiž cenově srovnám s jinými ekologickými, je ta cena fakt o dost nižší. Máte někdo představu jak na tom jsou s tou "přírodností"? Čekám teď druhé miminko a ráda bych si zase na noc ulehčila ekologickými jednorázovkami, cenově dostupnými, kdyby ještě navíc byly kompostovatelné, bylo by to úplně super. Máte tipy? Díky

korneliusa
21. črc 2019

DM jsou spíš takový kompromis. Ekologičtější variantou jsou plenky Bamboo. Nejsou sice 100% rozložitelné, ale mají výborné složení co se týče toxicity. Navíc jsou z těch k dítěti šetrných nejlevnější.

malytlustyhroch
21. črc 2019

Posilam info z obalu. DM Nature.

janule1940
autor
21. črc 2019

@malytlustyhroch děkuji, to právě vím, ale kompletní složení tam není. Třeba u bamboo nature na jejich webu najdu komplet složení jednotlivých částí, tak to mě právě zajímalo. U tohoto produktu se toho nemůžu dopátrat.

bayt
21. črc 2019

@janule1940 Aahoj, já mám teď od 7th Generation, jsou drahé, ale opravdu dobré, a vydrží nám fakt celou noc 🙂

zelenaesmolda
21. črc 2019

@bayt
tak to me vydrzi celou noc i ty z DMka 🙂

martinkam22
21. črc 2019

Ty z dmka sou veliký kompromis 🙂 jedině si kompletní složení vyžadat u výrobce. mezi ty ekologičtější patří - Bambo nature, Moltex (podobné jako ty z dmka), Naty (byla sem moc spokojena, mají v globusu a na objednání v dr. maxovi)), Muumi, beaming baby, 7th generation, nappynat (opravdu rozložitelné, nemají sap jádro), bio babby. Jako veliký kompromis se dají brát kolorky a monperi 🙂

bayt
21. črc 2019

@zelenaesmolda Myslím že ty z DM ale nejsou zase tak eko, no.

@martinkam22 A jaký vám přišly nejlepší?

zelenaesmolda
21. črc 2019

@bayt
no nejsou ale ja tohle zase neresim.pro me je dulezite,ze se mala neopruzuje a ze neprotikaji

martinkam22
21. črc 2019

@bayt mě přišly nejlepší ty naty 🙂

veronikav31
23. črc 2019

Na dcerku jsem používala Bambo Nature, na syna používám Monperi

veronikav31
23. črc 2019

@martinkam22 proč by měli být Monperi velký kompromis? protože jsou rozložitelné ze 70%?

korneliusa
23. črc 2019

@veronikav31 Je to kompromis hlavně z hlediska vlivu na pokožku dítěte.

martinkam22
23. črc 2019

@veronikav31 sice nejsou bèlené elementárním chlórem, ale jsou bělené sloučeným chlorem - tp u mě neprojde 🙂 a hlavně mlží o složení aloe proužku . plus mají silnější sap vrstvu.