Nevíte prosím, jaké je přesné složení plenek z DM babylove nature? Používala jsem u dcerky jako ekologickou alternativu na noc, ale nejsem si jistá, zda jsou opravdu 100% o.k. Když totiž cenově srovnám s jinými ekologickými, je ta cena fakt o dost nižší. Máte někdo představu jak na tom jsou s tou "přírodností"? Čekám teď druhé miminko a ráda bych si zase na noc ulehčila ekologickými jednorázovkami, cenově dostupnými, kdyby ještě navíc byly kompostovatelné, bylo by to úplně super. Máte tipy? Díky
@malytlustyhroch děkuji, to právě vím, ale kompletní složení tam není. Třeba u bamboo nature na jejich webu najdu komplet složení jednotlivých částí, tak to mě právě zajímalo. U tohoto produktu se toho nemůžu dopátrat.
@janule1940 Aahoj, já mám teď od 7th Generation, jsou drahé, ale opravdu dobré, a vydrží nám fakt celou noc 🙂
@bayt
tak to me vydrzi celou noc i ty z DMka 🙂
Ty z dmka sou veliký kompromis 🙂 jedině si kompletní složení vyžadat u výrobce. mezi ty ekologičtější patří - Bambo nature, Moltex (podobné jako ty z dmka), Naty (byla sem moc spokojena, mají v globusu a na objednání v dr. maxovi)), Muumi, beaming baby, 7th generation, nappynat (opravdu rozložitelné, nemají sap jádro), bio babby. Jako veliký kompromis se dají brát kolorky a monperi 🙂
@zelenaesmolda Myslím že ty z DM ale nejsou zase tak eko, no.
@martinkam22 A jaký vám přišly nejlepší?
@bayt
no nejsou ale ja tohle zase neresim.pro me je dulezite,ze se mala neopruzuje a ze neprotikaji
@bayt mě přišly nejlepší ty naty 🙂
Na dcerku jsem používala Bambo Nature, na syna používám Monperi
@martinkam22 proč by měli být Monperi velký kompromis? protože jsou rozložitelné ze 70%?
@veronikav31 Je to kompromis hlavně z hlediska vlivu na pokožku dítěte.
@veronikav31 sice nejsou bèlené elementárním chlórem, ale jsou bělené sloučeným chlorem - tp u mě neprojde 🙂 a hlavně mlží o složení aloe proužku . plus mají silnější sap vrstvu.
DM jsou spíš takový kompromis. Ekologičtější variantou jsou plenky Bamboo. Nejsou sice 100% rozložitelné, ale mají výborné složení co se týče toxicity. Navíc jsou z těch k dítěti šetrných nejlevnější.