Dvě shodná příjmení cizích lidí v jednom domě. Jak to řešit ohledně korespondence?

Dobrý den, zajímalo by mne, zda je někdo ve stejné situaci jako já a jak ji řeší. Koupili jsme s manželem byt v 7 patrovém činžáku. Chceme si označit zvonek, ale mám problém. Jmenuji se Vladimíra Vašáková a přímo pod námi má byt také Vladimíra Vašáková. Vůbec se neznáme, přibuzná není. Ta má na zvonku Vašákovi. My si dáme pravděpodobně Vašákovi č.2. Ale jak to řešit s korespondencí, kontrolou při nemocenské atd? S mou jmenovkyní jsem se seznámila, případnou poštu si vyměníme. Máte někdo kolem sebe něco podobného?

lachipie
1. srp 2022

Já uvádím číslo bytu, číslo zvonku, kam mají zvonit.

hope09
1. srp 2022

Uváděla bych číslo patra i bytu, případně bych na zvonek přidala i jméno manžela. Nebo si můžete ke jménu neoficiálně přidat druhé křestní jméno a uvádět ho na úřadech atd. v korespondenční adrese.

xxx3d
1. srp 2022

je to trochu nepříjemné, ale dá se to zvládnout, pokud budete uvádět i další údaj, jako třeba číslo patra, bytu, telefonní číslo, myslím jako do poznámky v e-shopech, nebo při vystavování neschopenky.
na zvonek bych si nedávala příjmení a číslo 2, ale příjmení a číslo patra, přijde mi to lepší 🙂 pokud tedy vaše jmenovkyně nebydlí na stejném patře.

krisstina93
1. srp 2022

Uvedla bych to patro nebo číslo bytu a holt každého kdo k vám půjde seznámit s tím, kde bydlíte. Na neschopence tuším jde i něco napsat do poznámky, případně si tam nechat napsat telefonní číslo. Na kaslik bych asi napsala i křestní jméno manžela a důležité dokumenty nechala na jeho jméno, aby se něco někde neztratilo.

iva_kucerova
1. srp 2022

@vladimiravasakova Tchýně to má podobné. Tchán je Ladislav Kučera a bydlí ve třetím patře,v šestém bydlí další Ladislav Kučera. Nemají nic společného. Ví o sobě a poštu si předávají. Mají sice na schránce každý něco jiného,ale i tak se pošta různě prohazuje.

daasqua
1. srp 2022

Máme podobné zkušenosti. K tipů výše (hlavně to patro, případně ať si všichni všude píšou tituly, pokud je mají) jen přidám, abyste byli "zadobře" se všemi svými jmenovcemi a měli na ně kontakty (mobil, email...). Nám pošta pořád dávala dopisy do čísla 88a místo do 88, případně i do čísla 92, kde je taky jmenovec (všude jiné křestní). Jednou jsme poště dopis vrátili a oni ho znovu doručili nám 😀 Tak jsme potom radši předávali osobně.

nick1234
1. srp 2022

Já bych na zvonek vypsala i jména všech členů domácnosti - ve vsech oficiálních pisemnostech je preci vždy uvedeno jméno i příjmení (to stejne u zásilek, neschopenky apod) - nevím tedy jak mate řešené zvonky v paneláku, zda to tam třeba menším písmem jde vypsat, ale třeba u nás na vesnici je jedno příjmení několikrát (jsou širší rodina, dokonce bydlí i v jednom domě rodiče a děti) a mají to tak na zvoncich vypsané 👌

elesse
1. srp 2022

Já bych si pořídila datovou schránku, kdyby doručovali úřední písemnosti, musí tam. Zbytek se kdyžtak ztráta přežije

limali
1. srp 2022

@vladimiravasakova Informovala by som poštu a všetky úrady odkiaľ mi chodí dôležitá pošta. So svokrou máme podobný problém. Až na to, že nebývame v jednom dome, ale niekoľko metrov od seba máme byty. My máme číslo popisné 55 ona 66. A aj tak nám to zamieňajú. Trebárs daň z nehnuteľnosti mi stále chodí k nej aj keď každý rok na úrad chodím a mením to tam 😂

ivi88
1. srp 2022

@vladimiravasakova možná bych dala rok narození za jméno, my často z úřadu posíláme jméno +příjmení a v závorce datum narozeni)

ahyt
1. srp 2022

Opravdu pozor na to,mela jsem pacienty stejneho jmena i bydliste Jeden z nich mel exekuci.Druhy byl cele leto mimo Prahu na chate.Nastesti si ale v urcity den prijel domu do Prahy pro duchod a u dveri exekutor,ktery chtel konat.Snad ,ze by se nasilim dostal do bytu ci byt znepristupnil Nevim,jak to chodi ve skutecnosti Takze nastesti vse vysvetlil.Ten druhy jmenovec bydli o nekolik pater vys,takze exekutor sel do toho,co byl nejbliz.

eviicka
1. srp 2022

@nick1234 no vzhledem k tomu, že obě jsou Vladimíry, tak vypsané jméno problém nevyřeší (i když vzhledem k ostatním členům je to dobrá připomínka).

Já jsem si pri studiu jako doručovatelka přivydělávala a každá z těch pošťaček měla svůj rajon krásně zmaknutý, člověka by nenapadlo, co ony o nás všech vědí 😀 (dnes už to tolik tedy neplatí). Takže já bych možná i zašla přímo na poštu (někdy mimo špičku, ideálně hned ráno) a zmínila se třeba které věci odebíráme (pokud tedy něco takového je).

takyjedna
1. srp 2022

Na důležité/uredni dokumenty si pořídit datovou schranku? Nemusíš pak řešit, ze to pošta hodila do jiné schránky...
Jinak to jsou dobré náhody 🙂 Se svojí jmenovkyní jsem se setkala v paneláku, kde bydlí moje ségra 🫢

daruna
2. srp 2022

@eviicka jo, v době, kdy měla jedna doručovatelka svůj rajon několik let si adresáta našla vždycky, teď se střídají jak svatí na Orloji a už to prostě není ten osobní pošťák, bohužel.

eviicka
2. srp 2022

@daruna A čím to je? A je to tak všude? K nám na vesnici jezdí pořád ty dvě stejné (7 let). Já doručovala v okrajové části velkého města, byla to super práce i když v dešti a zimě to muselo být hodně těžké. Když pak přišly s poštou i letáky a velkou část pošty tvořily výherní balíčky už to nebylo ono.

daruna
2. srp 2022

@eviicka Kdysi jsem se na to ptala jedné doručovatelky a říkala, že rajony nejsou stejné, tak si je začaly střídat asi aby si nezáviděly, ale to může být jen místní úprava dané pošty, nevím. Spíš bych řekla, že je to vyšší fluktuací lidí. Je to o lidech, měla jsem provozovnu vedle domu, vchod bránou za rohem, někteří řidiči s balíčkem byli ochotni zazvonit na bránu o 5 kroků dál, některým to bylo zatěžko, adresa byla stejná jako barák, ale všichni moc dobře věděli, že mě najdou v dílně, byli i mými zákazníky a přesto holt nic.

loylii
2. srp 2022

@vladimiravasakova to nevymyslis…😅

amazonkajanik
7. srp 2022

@vladimiravasakova jak padlo, uvádět třeba číslo patra a to mít i na schránce a zvonku a totéž uvádět při objednávce, atd. Když jde o rodiny, mívají psáno ml. st. , Jen je třeba, aby doručovatel věděl, který je který. Horší to měl muž, měl souseda, který měl shodné jméno, příjmení, ale i rok narození 🤭 jaké to dělalo zmatky i ve škole, nemusím uvádět

jezz1e
Autor odpověď smazal
Zobraz