Jenom tak ze zvědavosti by mě zajímalo, co vás vede k tomu a proč dáváte někdo dětem dvě jména a zda je pak vůbec používáte? Díky....
@michalusenka možná to lepší zni .... možná ho to odlisuje od ostatních deti,ale podle mne je to zbytečný,ale je to jen Můj názor pro mne za mně ať si dá každý da jmen kolik chce... je to jen móda,nic jiného. S přáním krásného vecera 😉 Nela,Bela Novákova 😁 😀
Můj muž je cizinec, tak jsme zvolili variantu dvou jmen. V cizině je to úplně běžná věc. To jen tady v ČR z toho všichni dělají vědu...
@bambullkaa jakoze v cr rikate ceskym jmenem a v cizine cizim? Jako treba ja mam me jmeno a po kmotre ale to se nikde neuvadi tak me zajimalo proc mit oficialne dve jmena. Ps: neodsuzuju jen se zajimam
@bambullkaa Všude v cizině je to běžná věc? V Číně, Indii, Botswaně i mezi inuity?
Říkáme mu prvním jménem. Navíc jsme volili jména taková aby byli i u nás v ČR. Tak nevím jak v Číně, v Indii nebo v Botswaně to jsem se upřímně nikdy nezajímala. Ale třeba v Angole mívají i 4 jména. Proč dvě jména? Tady v ČR se určitě bude lišit a nám se to tak líbí, navíc když se bude v budoucnu chtět prosadit ve státě otce, tak na něj nebudou koukat na úřadech jako na cizince který umí perfektně jejich jazyk.
...byla... 🙂 Aby na vás někdo nekoukal jako na majitelku českého jména, co neumí česky. 😀
@bambullkaa a muzu se zeptat jak se teda jmenuje? 🙂
to by mne také zajímalo ?
Artur Gomez, sestra má Samuel Benjamin a Oliver Junior a sestřenice Sebastian Jakub 🙂
Ak ma niekto cudzinca tak to chápem ale ak sú obaja Češi,tak je to des,ale to len moj názor....Máme tu svoje mená a je des sa stále po niekom opičiť len aby vykúkal z davu...to je ako s americkými značkami na našich českých cestách...trapas....
@denca1988 Gomez je vyloženě české jméno. Junior taky. 😀
Zajímalo by mne, jak jste skládali jména dohromady. Podle jejich významu, původu?
@marketa233 no to jo 😀 😀 😀
myslím,že by sme sa mali prezentovať ako národ svojimi krásnymi menami,nie cudzoštátnymi....mňa už len vytáča keď moju ešte nenarodenú dcérku volajú Elizabeth miesto Eliška....
líbí se nám to, odlišuje to malého od ostatních, je zatím jediným nositelem celého svého jména v ČR a dobře to vypadá kdekoli napsané, hodně lidí to zaujme a voláme na něj hlavně prvním jménem, druhé používáme taky, zejména když chci zdůraznit, že na něho volám a má něco udělat a místo toho dělá šprťouchlata a uculuje se, což mě vytáčí a on to ví 😉