Dupot našeho dítěte a psycho sousedi. Poradíte?

koralinka11
4. zář 2020

Zdravím, chtěla jsem se poradit,
Máme 2 letou holčičku která prostě místo chůze spíš běhá a to je ten problém.
Máme totiž velmi afektované sousedy kteří bydlí pod námi. Paní co tam bydlí se svým dospělým synem a dcerou, mají problém s tím, že naše malá dupe. A to chci jen zdůraznit, že chodíme co nejvíc ven nebo trávíme čas na zahradě, když to dovolí počasí. Od 7 hodin večer do 7 rána je u nás opravdu ticho a klid, samozřejmě když je hezky nejsme doma skoro vůbec. První naschvál začal, když k nám náhodou přišla městská police aby zkontrolovali zda má náš pes známku. Samozřejmě náš pes známku má.. Jelikož jsme paní od policie znali, ukázala nenápadně dolů pod nás, takže jsme hned věděli kdo volal. Další pecka co mě dost rozčiluje a stává se hodně často, že syn té paní si asi vyčkává na dobu, kdy chodí malá po obědě spát a vohulí schválně hudbu na plný pecky a do toho mlátí do topení. To mě už taky dost rozciluje ale co mi vadí nejvíc, že snad každé ráno v týdnu mezi 6-7 hodinou ranní si ten exot vezme nějaký předmět kterým mlátí o topení, buší neskutečně do stropu a slýcham dost často "to má ten malej harant za to jak tady dupe", kolikrát jsem byla na balkoně a jelikož mají balkon hned pod náma slyšela jsem jak říká o naši dceři fakt hnusný věci, že ji zabije a podobně. Říkala jsem to všechno manželovi který bohužel není doma pokaždé když se tohle děje jelikož chodí do práce ale také to kolikrát slyšel. Je vzteky bez sebe ale říká, že kdyby tam na ně vlítnul, nedopadlo by to dobře, čeká až přijdou oni zaťukat k nám ale na to jsou evidentně slaboši a dělají raději zle touhle formou, jenže já si už nevím rady. Ráda bych tam zašla klidně sama jenže nikdy nevíte co můžete od takového člověka čekat. Jednou jsem přišla s malou z venku a typek byl zrovna u zadního vchodu, jak nás viděl, hodil ksicht a neskutečnou silou třísknul dveřma. Občas slýchám jak mu z ničeho nic cvakne a řve jako blázen, každý den čmucháme smrad od trávy kterou pořád hulí a nejvíc to jde do dcerky pokoje protože asi kouří z okna pod tím naším. Kdyby ta ženská co v bytě bydlí byla bezdětná, ještě bych možná chápala, že ji to vadí ale má 4 odrostlé děti a fakt nevěřím, že když byly malý, celé dny seděly na zadku nebo chodily po špičkách aby nerušily sousedy. Já chápu, že to určitě není nic příjemného poslouchat dupot dítěte každý den, ale zase tak extrémně často nedupe a navíc se snažím ji na to upozorňovat. Ale mám kvůli takovým lidem křičet na svoje dítě a neustále ho napomínat když ani nedokážou normálně přijít a říct něco? Nikdo si zatím nestěžoval jen tahle rodina má asi velký problém. Policie s tímhle bohužel asi nic neudělá a nahrát si toho blázna jak nadává nemůžu, protože na nahrávce by to slyšet nebylo. Už vážně nevím co si počít. Kdybychom do bytu nevložili tolik peněz tak se snad raději odstěhuji ať máme klid.

amazonkajanik
4. zář 2020

@koralinka11 a to já bych na policii dala,že jsou tam z jeho strany výhrůžky! Jestli mu hrabe,nechtěla bych se dočkat okamžiku,kdy mu přeskočí úplně a výhrůžky splní ...

koralinka11
autor
4. zář 2020

@amazonkajanik bylo mi řečeno, že s tím nic nezmůžou, nebyl přímo za náma a hlavně by to chtělo aspoň nějakou nahrávku nebo něco. Jenže jak jsem psala, to by musel v noci vyloženě řvát aby to šlo slyšet na nahrávce. :/ Ještě mě napadlo jít na byťák, protože panelák je města.

amazonkajanik
4. zář 2020

@koralinka11 taky řešení,jít přes správu bytů

sigyn
4. zář 2020

Zkusit natočit na mobil, ono často se dá z toho záznamu vytáhnout víc než by se zdálo. Případně jen odstěhovat. Bohužel žijeme ve státě, kde dokud se něco nestane, nemůže nic a kdybyste náhodou něco udělali, tak najednou bude policie konat.

eleanora84
4. zář 2020

Asi bych prvně poslala policii k nim za tu trávu, ale tohle už asi spíše rozviri válku 🙄 každopádně já jsem mstiva, asi bych za to triskani do topení a nadávky dupala i já

marti89
4. zář 2020

Hulí trávu? Udat na policii, když můžou oni kvůli psovi (a ten hádám nic nedělal), tak ať mají taky záznam. A domluvila bych se, aby tam nenápadně přišla hlídka do vašeho bytu v době, kdy tam naschvál dělají bordel a rámus, ať si to můžou zaznamenat..

sonnn
4. zář 2020

já bych se odstěhovala, tohle je jen stres a nervy,na to je život krátkej

irmamala
4. zář 2020

Sice jste nic neprovedli, ale pokud by byla sebemenší možnost tak bych se odstěhovala. Jelikož vím, jací lidi umí být psychopati tak bych se opravdu bála a ještě když takhle mluví o mém dítěti.... Nemohla bych žít tam, kde se necítím bezpečně. Holčička bude čím dál hlučnější, co až si pozve kamarádky, nebo budete mít druhé? Z toho bych nespala. Můj manžel by to určitě nenechal jen tak a vlítnul by na ně, ale je pravda, že to se většinou otočí všechno proti tobě. A jak píšeš, tohle někomu dokázat půjde hodně těžko.

95newmommy2020
5. zář 2020

Dupala bych taky a poradně. Plus nahlásit na PČR tu trávu, určitě nebude mít jen malé množství.

asojakova
5. zář 2020

Jediná rada pro psychickou pohodu je odstěhovat se. Měli jsme to podobné, taky jim pod náma vadily naše běhající děti. Ale přece je na celý den nepřivážu k židli, že. Děti jsem celé dny jen napomínala, ať nedupou, neběhají, neskáčou, na palici. A to jsme se snažili bývat doma co nejmíň. Teď jsme v domečku a máme svatej pokoj.

orisek56
6. zář 2020

@asojakova domeček ti nezajistí jistotu, že budeš mít klid a super sousedy 😁 to můžu říct z vlastní, hojně, zkušenosti. Stačí souseda psychopata a můžeš utíkat zas.

koralinka11
autor
6. zář 2020

Všem moc děkuji za rady a názory. Zkusím v týdnu zajít na byťák, snad to nějak dobře dopadne, stěhovat se nechceme, jsme tu teprve druhým rokem a byt jsme celý zrekonstruovali 😒 Hlavně nechci být já ta co se bude kvůli nim stěhovat protože co jsem slyšela od paní co v bytě bydlela před námi, stěhovala se právě kvůli této rodině až do horního patra v našem vchodu
.. A to je stará paní která ramusu asi moc nedělá, evidentně mají potřebu prudit každého ale dál jim to přece nesmí procházet 🤷🏻‍♀️. Ale zjišťovala jsem informace po lidech a ten psychopat je prý střevo už od mala. Už na základce byl prý hrozně problémový, dělal průsery ale nikdy neublížil. Tím ale nechci říct, že mu jednou přeskočit nemůže. Přesně ten typ člověka co machruje ale když jde na věc tak utíká, což se potvrdilo i dnes. Manžel šel venčit psa a ten kluk se na něj koukal z balkonu, manžel se zastavil, podíval se na něj a ten hrdina zalezl rychle dovnitř. Samozřejmě jsem hodně ostražitá kvůli malý a dejme tomu ještě chvíli a manžel už vystřelí. Už teď se na něj klepe nervama ale jak jsem psala, ještě by se to akorát obrátilo proti nám. Protože je to horká hlava, když ho něco opravdu vytoci a co se rodiny týče, tak se nezná. 🤦🏻‍♀️

kaja2016
6. zář 2020

@koralinka11 Poslala bych tam policajty, ze vas obtezuje smrad z travy ( ze mate male deti) a vulgarni nadavky na vasi osobu. Nemusis mit dukaz, prekecala.bych policajty, at tam zajedou a promluvi s nim. Nekdy to pomuze. Mela jsem souseda podobneho psychopata - alkohol a tezke onemocneni, stary clovek - tak me ho bylo k tomu vsemu i lito - ale nadaval presne sproste v noci - desny - pilicajti orave taky hromadu kecu, ze na nej nemuzou, ale promluvila jsem s nima proste, aby za nim lidsky prisli a zkusili mu domluvit. Ono to nepomohli hned, ale pamatoval si, ze nekdo prisel a ze to co dela neni dobre a postupne to vymizelo. Ty tam nechod, akorat bude hnusnej. Na naky nahravky se vykasli, chces se s nima snad soudit? To bys musela dat k obcanskemu soudu a platila bys za to jeste, prave ze nechces se s nima zabyvat. Mozna by fakt pomohlo, kdyby si na nej manzel nekde pockal a velmi dusledme slovne mu vysvetlil, ze neni zadna backora a ze se terorizovat nenechate. Mezi fungujou jinak, nekdy staci pohled

kaja2016
6. zář 2020

Mezi chlapama tyhle veci fungujou jinak, nekdy staci jen pohled

koralinka11
autor
7. zář 2020

@kaja2016 přes soudy a takové tahanice nic řešit samozřejmě nechci ale máte pravdu, že bych to touhle formou mohla také zkusit. 👍 Děkuji. 😊