Družstevní byt, co si pod tím představit?

paurovai
31. led 2017

Děvčata vím že to se nepatří, ale potřebuji poradit. Kupovaly jste někdy družstevní byt? Já s tím nemám žádné zkušenosti. Co si vlastně pod tím mám představit. Bude vůbec ten byt můj?? Za jakoukoliv radu a informaci děkuji 🙂

sona88
31. led 2017

Ahoj, kupovali jsme byt na konci 2015. Vlastně si nekupuješ byt jako takový, jako nemovitost, ale družstevní podíl. Taky jsme se rozhodovali jestli osobko (které je ale dražší a v místě kde jsme chtěli bydlet nedostatkové) nebo družstevní. Ono nakonec v užívání to nepoznáš a pro mě je i družstvo lepší v tom, že pokud někdo z družstevníků "dělá bordel" tak ho můžou vyloužit, v osobním vl. to nejde.
Pokud narazíte na slušné družstvo, tak se toho určitě neboj.
Najdi si a pročti stanovy toho konkrétního družstva, kde chcete byt koupit, na justici toho zjistíš dost... 🙂

paurovai
autor
31. led 2017

@sona88 děkuji..
Ještě dotaz. Ja si teda koupím družstevní byt a pak ještě platím nájem?

sona88
31. led 2017

@paurovai ano, ale v "nájmu" jsou běžné věci, které bys platila i tak - voda, teplo, opravy, elektřina společných prostor, anténa, příp. splátka úvěru, pokud jej družstvo má, atp. ..

barunka1408
1. únor 2017

@paurovai taky máme koupený družstevní byt, zatím problém nevidím. A docela mi i vyhovuje, že všechno řeší výbor a snaží se aby vše fungovalo. To je myslím základ, zjistit si jak družstvo funguje/hospodaří. Zda si v budoucnu budete moci převést do OV apod.

puresin
1. únor 2017

Taky jsem za svobodna bydlela v Praze v druzstevnim byte, na uzivani to opravdu vliv nema, jen jednou do mesice jsme meli v mezipatre schuze druzstva, kde se hlasovalo o spolecnych vecech.

dagmarp69
Odpověď byla odstraněná
Zobraz