Děvčata vím že to se nepatří, ale potřebuji poradit. Kupovaly jste někdy družstevní byt? Já s tím nemám žádné zkušenosti. Co si vlastně pod tím mám představit. Bude vůbec ten byt můj?? Za jakoukoliv radu a informaci děkuji 🙂
@paurovai taky máme koupený družstevní byt, zatím problém nevidím. A docela mi i vyhovuje, že všechno řeší výbor a snaží se aby vše fungovalo. To je myslím základ, zjistit si jak družstvo funguje/hospodaří. Zda si v budoucnu budete moci převést do OV apod.
Taky jsem za svobodna bydlela v Praze v druzstevnim byte, na uzivani to opravdu vliv nema, jen jednou do mesice jsme meli v mezipatre schuze druzstva, kde se hlasovalo o spolecnych vecech.
Ahoj, kupovali jsme byt na konci 2015. Vlastně si nekupuješ byt jako takový, jako nemovitost, ale družstevní podíl. Taky jsme se rozhodovali jestli osobko (které je ale dražší a v místě kde jsme chtěli bydlet nedostatkové) nebo družstevní. Ono nakonec v užívání to nepoznáš a pro mě je i družstvo lepší v tom, že pokud někdo z družstevníků "dělá bordel" tak ho můžou vyloužit, v osobním vl. to nejde.
Pokud narazíte na slušné družstvo, tak se toho určitě neboj.
Najdi si a pročti stanovy toho konkrétního družstva, kde chcete byt koupit, na justici toho zjistíš dost... 🙂