Prosím, udělejte si minutku či dvě a vyplňte dotazník na téma Mediální gramotnost.
LINK: https://www.survio.com/survey/d/K3R1K7F2R3J3G6Y6X
Pomůžete mi zdárně dokončit absolutorium. 🙂
Moc děkuji. 🙂
vyplneno
Hotovo
Dotaznik je celkem solidni, ale nejake mouchy ma. Otazky by to chtelo lepe formulovat. V CR nehrozi postih za sireni zavadejicich ci nepravdivych zprav, ale hrozi postih, pokud nepravdiva zprava naplni skutkovou podstatu nejakeho TC, napr. sireni poplasne zpravy, pomluvy apod. To by se tam melo jednoznacne definovat. To same plati i pro predchozi otazku. Ceska ockovaci kampan byla v kontextu zbabraneho politickeho pristupu ke kovidu jednoznacne propagandou. Podle me sis nevybrala spravny priklad, protoze kdo byl militantni ockovac, neprohledl to, nebo mu to bylo jedno. A militantni neockovac tu kampan bude za propagandu povazovat, ale z jinych duvodu (viz hoaxy o nanoziletkach, snaze ovladnout lidstvo skrze vakciny a pod.)
Na jake VOS se dela absolutorium z medialni gramotnosti? Kdybys chtela konzultaci, napis, jsem novinarka a medialni gramotnosti jsem se jeden cas dost zabyvala. Muzu ti treba trochu s necim pomoci.
@sudylichozrout
Můj obor je přímo mediální tvorba, což s mediální gramotností dost souvisí, je to mnou vybrané téma.
Co se týče otázky postihu, je pravdou, že to není tak jednoznačné a měla bych to lépe formulovat.
Co se pak týče otázky očkovací kampaně, tady šlo o chyták. Samozřejmě, že se jedná o propapagandu (v každém případě), ale o tzv. bílou propagandu, která není myšlena ve špatném slova smyslu, ale jde spíše o klasické PR a reklamu, což mnoho lidí neví.
Nicméně děkuji za připomínky. 🙂
@nikjean Mas vyplneno.