Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?

2. bře 2021

Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.

monaluza
2. bře 2021

Ano, vyhodnotili jsme, ze kdyz nase deti uz od rijna nebyly ve skolce a sousedovic zrovna tak, nejsou pro sebe vzajemne tolik rizikovi a aspon trochu si tak nahradi potrebu socialniho kontaktu.

autor
2. bře 2021

Jejich deti distanc. vyuka a mladsi 1.rocnik nase mala skolka. Ale vydaji se opravdu kazdy den. Mam v hlave silenej zmatek, bordel,... Sileny.

olga_
2. bře 2021

My jsme to vyhodnotili tak, že se kluci budou vídat (celkem tři). Dva spolu chodili do školy, náš je doma (předškolák na IV). Manžel v práci, ale v podstatě nemá kontakt nad 1 minutu a nosí respirátor. Oni doma, ale jezdí nakupovat do supermarketu, my objednáváme. Třetí rodina taky buď doma, nebo práce v obchodě, ale ti už kovid měli, takže jsou obecně opatrnější. Jinak teda ostatní budeme posílat pryč a obecně budeme postupovat tak nějak jednotně, aby se jeden nedíval na druhé dva přes plot, jak si hrajou... Je to na palici 😔

autor
2. bře 2021

@olga_ aha... Dekuji

aklin
2. bře 2021

Navzájem se setkávám s kamarádkami a jejich dětmi. Dcera je aspoň v kontaktu s kamarády.

olga_
2. bře 2021

A teda netolerujeme ani náznak čehokoli u kohokoli, pokud nás čeká nějaká cesta k doktorům apod., tak kontakt není. Já jsem s kontakty téměř rok na nule, rodinu máme daleko, takže nám to dá dohromady se vším všudy tak 5 kontaktů pro celou rodinu dlouhodobě. Pokud bychom se vídali s rodinou, tak bych kamarády nedovolila.

95newmommy2020
2. bře 2021

Ano, scházíme se pravidelně s pár přáteli v okolí.

autor
2. bře 2021

Vedle nas prave bydli zdrav. sestra a vzdy tak blbe kouka... A dneska dokonce na jeden chat psala jak to vypada v nemocnici a, zeto neni legrace. 😓tak je mi ,, trapne"

cherie24
2. bře 2021

My bydlíme vedle švagrové a děti družíme, chodíme spolu na hřiště. Neumím si moc představit co z těch dětí bude, když nechodí do školy, do školky a ještě se nemůžou ani vidět s kamarádama. Já sama už jsem z toho na palici a mám ponorku sama ze sebe a děti sociální kontakt potřebují. Myslím si že je to docela dost důležité pro jejich vývoj a tohle se táhne už rok a nebere to konce. Jako chvíli by to ty děti vydrželi bez kamarádů, ale takto ...

autor
2. bře 2021

@cherie24 jenze oni ani my nemame rousky.

cherie24
2. bře 2021

Tak my si na našich zahradách taky nehrajeme v roušách. Jako na našem pozemku se teda v roušce dusit nebudu. My jsme to už všichni prodělali a děcka si od sebe kolikrát ukradnou jídlo, pití. Nevím je to normální dětský vývoj a já se z toho fakt nepos... abych neustále lítala s desinfekcí a panikařila, že se nakazíme. Už takhle je ujetý, že když jdu po ulici a míjím souseda na 2 metry venku, tak mám chodit v respirátoru. 🤦

cherie24
Autor odpověď smazal
Zobraz
cherie24
2. bře 2021

A to jsme to prodělali a taky nám to dalo zabrat. Sbírali jsme se z toho celkem dlouho a můj nevlastní táta skončil i v nemocnici. Takže nezlehčuju to, ale nebudu žít neustále ve strachu. To se přeci nedá.

merope
2. bře 2021

Moje dítě se bude scházet výrazně více s dětmi sestry či kamarádky / kamarádek - dle toho, jak zrovna seženu hlídání, když budu učit.

mamikry
2. bře 2021

Nevidime se s nikym. Deti jsou doma od ledna, obe skolkove. Snazim se jim delat program jako ve skolce, malovat, pracovni listy. Deti jim chybi, ale mame v okoli jen takove, u kterych maji rodice hodne kontaktu, coz si vzhledem k tomu, ze cekame miminko, ted nemuzeme dovolit. Dlouho se drzely, tenhle tyden uz je na nich videt, ze je to dlouhe i pro ne.

mimco
2. bře 2021

Ano, děti běhají, ne jen naše, ale všechny, bez omezení po vesnici už od jara.

xmele004
2. bře 2021

Tady v sousedstvi jsme tri rodiny, tak nejak to mame nastaveny podobne. Proste jdeme spolecne na prochazku, bez rousek, deti si hrajou, maj kolobezky treba ... Jinak jsme vse dost omezili, ale tihle jsou pro nas nejblizsi, nrchci brat Anezce jeste tohle :( dneska ma svatek, nikdo neprijel, je to smutny :(

agneska7
2. bře 2021

Scházíme se jen nejbližší rodinou , což je moje ségra která má holku , holky ( neteř+ dcera) jsou spolu tak cca 1x za týden , pak tak 1x za týden se vidíme s mojí mamkou a tchýni s tchánem. .... O jiné lidi nemám zájem .. jsem 31tt a nepotřebuju zvyšovat ryziko že toho hnusného bacila chytnu

eviicka
2. bře 2021

Záleží na období, vždy když přijde "vlna" tak omezíme veškeré kontakty. Takže teď ani se sousedy a ani nás nikdo nezve, jen si píšeme, stejně tak to bylo loni březen, duben nebo v listopadu.

konidana
2. bře 2021

Do minuleho vikendu syn jezdil busem ke kamarádovi do jineho mesta... tak 2x az 3x mesicne. Dcera jezdila denne vlakem (1stanice , cca 10 min.) ke konim, sousedni mesto. Ted maji bohuzel smulu a 3 tydny asi nikoho neuvidi...

autor
2. bře 2021

Boze to je smutne😓😢ja nikam nechodim manzel normalne prace. Sousedi on doma(ma zavreny podnik) ona prace, deti ted doma.

konidana
2. bře 2021

Mame ted prazdniny, manzel je s detmi doma, ja jezdim do prace, pze by mne kleplo se vsema byt furt doma. Obcas so dam homeoffice. Deti chtely byt na prazdniny doma ze se budou venovat svym konickum, bohuzel pro oba zavreno (skatepark a kone vedle ve meste). Takze visej na telefonech i kdyz neni online skola😣

janinasm
2. bře 2021

Nestýkáme se s nikým, ani detmi od sousedů. A to z jednoho prostého důvodu. Nemužu si dovolit ted momentálně něco chytit, a jak víme, děti jsou také přenašeči covidu. Sousedův Toníček má maminku a tatínka, tatínek chodí do práce. Může to kdykoliv přitáhnout domu, i na Toníčka, Toníček to naprská na mý dítě, moje dítě na mě a jsem v pr...... Takže ne, neriskujeme. Je to blbý, ale radši omezíme chvíli kontakty než to ted, pro mě v nejnevhodnější dobu, to chytit. Přeju všem zdraví!

monika3456
2. bře 2021

Ano, schazi se 😉

jarcca
2. bře 2021

Doteď jsme se scházeli s jednou kamarádkou, teď jsme to omezili úplně. Když vidím kolik lidí v mém blízkém okolí je pozitivních nechci riskovat ani to.

wendie
2. bře 2021

Také se nescházíme. Já bych ocenila malý dětský kontakt, aspoň zamávat, pozdravit, ale bohužel. Bydlíme na velmi malé vesnici a moje děti jsou tu nejmladší, musí si vystačit sami (díkybohu dva jsou skoro stejně staří, dělí je 19měsíců a je jim teď sedm a osm let). Kamarády ze školy mají vzdálené 10km ve městě, tam je opravdu vozit nebudu jak z preventivního tak běžně-organizačního hlediska. Já pracuji HO, manžel zčásti taky. Nejhůř to vnímám u nejstaršího, třetí třída. Na telefonu s kamarády ještě nevisí, mnoho z nich mobily nemá (včetně toho mého) a kamarádi dlouhou dobu už jen v online prostředí školní výuky, jsou prostě daleko. Je mi ho líto, ale moc s tím nenaděláme.

bruckner
2. bře 2021

Já se zeptám, to chcete své děti takhle izolovat do nekonečna? Vždyť z nich vyrostou úplní asociálové a možná i magoři 🤦. Nechápu.....To vám před covidem nevadilo, že chytnou chřipku, žloutenku, neštovice atd., taky jste je nedrželi doma. V čem je covid jiný? Jedete podle toho, co vám kreténská vláda nakáže....Good luck!!!

jjasmina
2. bře 2021

Omezili sme styky, kamarádka je těhotná a nechci nikoho ohrozit, za to mi to nestojí.S rodinou se stykame nepravidelně

ai30
2. bře 2021

@bruckner U vas jako behaj po venku decka s chripkou, zloutenkou a nestovicema jo? No to bydlis na nejakem moc hezkem miste, bych tebou ten good luck preju spis sobe.

snahnah
2. bře 2021

Syn má jednoho kamaráda s kterým se vídá skoro každý den+ koho potká (měl to tak i před Covidem). Na bobovačce nebo na hřišti se jich pár vždycky sešlo. Dcera má jednu kamarádku, s kterou chodíme občas na procházky. Víc stejně starých dětí tady neznám.