Doporučený dopis, musí ho příjemce převzít?

lydiee
2. kvě 2017

Ahoj děvčata. Budu posílat doporučený dopis a chci se vám zeptat, zda příjemce musí tento doporučený dopis převzít?? Jedná se mi o to, že v tom dopise budou pro toho dotyčného - příjemce, napsaná nepříjemná slova, ale bohužel, pravdivá, tak aby až příjemce uvidí, kdo je odesílatelem (to jsem já) neodmítl dopis převzít...Snad jsem to napsala srozumitelně, mám v tom trochu chaos😉! Děkuji za odpovědi!!!

janylu
2. kvě 2017

Nemusí ho převzít a když už ho převezme, nemusí ho přečíst.😉

lydiee
autor
2. kvě 2017

@janylu Děkuju! No, tak to jsem si právě myslela, že převzít nemusí☹ hm, tak asi budu muset vymyslet něco jiného. A prosím tě, ten nepřevzatý dopis by se mi vrátil zpět na moji adresu? O tom přečtení-nepřečtení jsem přesvědčená, že by ho určitě přečetl, zvědavost by byla velká😉, ale samozřejmě by mi to zapřel, že ho četl...Díky!!

janylu
2. kvě 2017

Ano, pokud ho nepřevezme, tak se ti dopis vrátí zpět.

winter
2. kvě 2017

@lydiee Myslím, že doporučené nevyzvednuté dopisy se nechávají na poště 2 týdny, pak se vrací odesílateli.

cuma
2. kvě 2017

Je varianta dopisu se zeleným pruhem,dají se nechat uložit na poste 10dni a když se jej nevyzvedne tak se mu následující den vhodí do schránky a tím je považován za doručeny