Ahoj holky,
podělíte se, jak dpma děláte ubrousky? Syn trpi různými ekzémy a opruzeninami. Díky
V krabičce mám převařenou vodu se slunečnicovým olejem a v tom máčím perlan.
Taky mám nastříhaný perlan a Medvídka. Za mě super 🙂.
Mám nastrihany perlan a v misce vodu s pár kapkami mesickoveho oleje
Perlan a čistá voda, opruzeniny žádné už u druhého dítěte.
Perlan namáčený ve vodě, při opruzeninách v černém čaji či odvaru z řepíku. Když bylo třeba, tak jsem na už namočený kápla mandlový olej, umylo to a zároveň namazalo.
U ekzému a opruzenin bych hledala problém spíše ve stravě. Alespoň u nás to tak bylo. Mým dětem vadilo mléko a některé ovoce, ale může to být cokoliv. Jinak vlhčené ubrousky jsem využila minimálně - do pidi krabičky jsem dala trošku vody s medvídkem a namočila pár ubrousků. Neměly by tam ale být dlouho, nemá to konzervanty, takže se zkazí. Všude, kde je teplá voda, myju zadek pod kohoutkem.
Exem je třeba hledat příčinu , bývá to projev alergie (na jídlo, oblečení, prací prášek…). Na ten nám zabralo mazání krémem excipial lipolito.
Jinak na opruzeniny perlan a vývar z řepiku. Když má zrovna zadek čistý tak miska s vodou.
Jestli je to fakt hodne špatný, tak vývar z dubové kůry a ratanoveho kořene, do 2 dnu zahojená “paviání” červená prdelka. Jestli už sedí tak do vaničky na půl hodku posedět (pak třeba dobře mazat nožičky, dost to vysušuje kůži) , jinak na perlan u utíraní.
Koupila jsem takove ty hadriky na nadobi,nastrihala a utiram timhle.Daji se prat takze jsou i ekologictejsi nez jednorazove vlhcene ubrousky.
Perlan a Medvídek. Ale hledala bych taky příčinu. Buď je v jídle, nebo nemusí sedět plenky. Mně se malý totálně oprudil po Pampers. Přešli jsme na Babylove Nature a je klid.
@malenka3 to samé. Jen perlan a voda v misce. První dny z porodnice jsem do vody pridavala medvídka, ale za mne zbytecne
Umývám pod kohoutkem
@sirinfirst Přesně, jak se dítě potento, tak ho sebrat a umýt pod kohoutkem. Nemůžete udělat nic lepšího 🤷🏼♀️ Já jsem to ubrouskama vždycky jen zbytečně rozpatlávala.
A na co je používáš? Uadek otřu toaleťákem, ten schovám do pleny a vyhodím, potom omyju pod kohoutkem, ruce, pusu, ... myju v umyvadle.
Nastrihany perlan a olejicek medvídek od eone. Za mě super. Mám od eone i tu redicí lahvicku. Vždycky do ní kapnu pár kapek medvídka a doliju obyčejnou vodou z kohoutku. Při přebalování tím pak postrikam tolik kousku perlanu, kolik je potreba. A tím utiram zadeček a vše, co je potřeba.
U dcery jsem měla perlan a medvídek od eone. Doporučuji. Skvělá věc.
Perlan a voda Top
Používám perlan a eoné medvídka. Když byla opruzená na perlan jsem stříkala černý čaj.