Dodržují se u vás kolem dětí tradice?

bondina
17. led 2018

Co takhle tema na odlehčení,ale možná poučné?jiny lraj jiny mrav přece... Dodržují se u vás kolem dětí tradice??? Jako křtiny a pod.? :D

lavita
17. led 2018

Takovy ty spis povery,jako do roka nestrihat a pod.neresim,ale krtiny jo. Pak se snazim dodrzovat vse spis tak,abych deti o neco neosidila,takze Mikulas,Barbora a tak

bondina
autor
17. led 2018

Bezva tak nestrihat do roka vubec neznam 😃 sem zvedava kolik se sejde zajimavosti,jo vanoce,mikulas a pod jo,a u nas se chodi i drkat o velikonocich a maskarni detske,pak 4 dny masopust v krojich...trebas bude jeste neco extra krajoveho 😃

verunkanatalka
17. led 2018

Tak u nás je pověr víc..nestříhat dítě do roka,nechodit s dítětem do roka na hřbitov,nemít kočárek do narození mimča v baráku.Jinak křtiny půjdeme vyřídit dneska🙂.Chodí k nám Mikuláš,čert i anděl..O velikonocích k nám chodí kluci moje holky vyšupat.🙂

ariadna12
17. led 2018

Praha + stredni Cechy: Krtiny fakt ne☺. Leda u silne vericich. Driv bylo do roka nefotit, ale to bylo kvuli bleskum. Slysela jsem do roka nestrihat, jinak ze neporoste, ale prece mu to nepoleze do oci. Mikulas, Velikonoce, obcas u rodicu na vsi masopustni kostymovy pruvod, pout a poutove kolotoce, detsky den se soutezemi, to ano. Driv jsme meli na vsi maje s ucasti i deti, ale bylo nas tak malo, ze se to zrusilo. K narozeni ditete a 1. navsteve u mrnouse se dava darecek tzv. do kouta nebo podobne (stribrna ci zlata pametni medaile, hracka, detske knizky, pekny mimi oblecek, atd.). O Stedry den ci jiny den o Vanoce zvazujeme zavest tradici jit do zoo nebo dat darek do utulku pro zvirata.

biedronka10
18. led 2018

Pro nas krtiny nejsou tradice, jsou o necem jinem a jako pro verici jsou pro nas samozrejmosti. Jinak u nas holky chodi na koledu tyden pred velikonoci, tzv. holcici koleda. Jinak vse okolo masopustu, Vanoc, Mikulase nebo i svatku svateho Jana. Dodrzujeme i zvyky tykajici se Noveho roku. Ze se nema do roka strihat, to je zajimave, to jsem jeste neslysela. No nam to nehrozi, male uz je pres pul roku a je furt plesata 😀