Zdravím, poradí některá maminka, která má šikovné ručičky na šiťí, a prošla už nějakou zkušeností ohledně šicího stroje? Mám starou veritasku, kufříkovou, ale už dosluhuje (asi), pořád musím ladit stehy (šiji už omezeně s rovným stehem a i ten se stále rozlazuje). Potřebovala bych nový šicí stroj, ale na trhu jich je hodně. Nevím který vybrat. Spíš mechanický bych chtěla. Ale takový, který se mi nebude stále rozlazovat, a nebude problematický, hlavně aby pořád nebyl v opravně. prosím, prosím, pora'dte značku a hlavně typ, s kterým jste spokojeni. Můžete vložit i zkušenost co s ním máte.
Manžel to dlouho studoval, recenze atd. a nakonec jsem dostala Janome a jsem moc spokojená.
@denny1610 @llluckaaa já jsem před 4 lety kupovala šicí stroj zn. Janome. Bohužel nemůžu říct, jak je kvalitní, protože jsem šila asi tak 10x 😅 😀 Ale dostala jsem na něj tip od dámských krejčových. Údajně se vyrábí v Česku (ale to se mi moc nezdá, když teď koukám na jejich stránky a mluví se tam o japonské značcce 😀 ) a hlavně má kovové vnitřky. To je prý důležité, aby to nebyl plast. Singer prý už není, co býval a je vevnitř plastový.
Určitě poradí holky z diskuze https://www.modrykonik.cz/diskuse/plienocky/sij...
Já jsem teda úplný začátečník, šicí stroj mám teprve druhý měsíc, ale jsem zatím nanejvýš spokojená i moje máma mi ho pochválila (a že ta se toho našila opravdu dost..) ale u mě byl výběr dost omezený, chtěla jsem stroj s kovovým vnitřkem do 3000,- ale myslím že jsem vybrala opravdu dobře 🙂 Mám tento http://sici-stroje.heureka.cz/janome-it-1011/
doporucuju JANOME 920
zacinala jsem sit na slapacim, svat.darem jsem prisla k veritas a vcera jsem si koupila pod stromecek GRITZNER TIPMATIC 6122 a moje mamka dosud sije jen na slapacim a vcera 😉 si koupila PFAFF HOBBY LINE 1142 ... predvybrany jsem mela ja jeji a ona BOBBIN LIZARD 4228 .... uzasne poradi, prodaji a zajisti budouci servis: Sici centrum Martina, Rybizova 234, Liberec .... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 uz aby bylo po 24.12. a mašinku si vybalím 😉
Ja Singer
mamča je dámská krejčí a dosloužil jí v létě xlet starý stroj... a přála si na narozeniny nový.. a říkala že jiný než SINGER nekupovat 🙂 Takže jsme jí ho koupili a je SPOKOJENÁ a my taky 😀
v žádném případě singer - je to plastová hračka
za mě janome - základní nejlevnější verzi, pokud budeš šít občas, tak je úplně super
Od jakého výrobce je dneska dobré šicí stroj koupit? Měla jsem dlouho šicí stroj po mamce, ale už přestal sloužit a vím, že už je teď vše jinak než bylo a moc se neorientuju co je teď kvalitní a podle čeho vybírat. Přeci jenom to není nejlevnější záležitost tak si chci být jistá tím co kupuji.
Připojím se. Dosloužil mi stroj a chtěla bych nový.
Najdi si prodejny Strima v ČR, jsou po celé republice a když budeš chtít tak si tam šicí stroj můžeš i vyzkoušet a zeptat se na co potřebuješ
Děkuju za radu, koukám, že jsou i v Jihlavě, tak tam zkusím zajít.
Zkus, já jsem si u nich koupila šicí stroj a podle mě mají nejlepší výběr a celkovou podporu. Když jsem měla s šicím strojem problém tak mi ho zadarmo opravili.
@zuzinazuza22 Ještě prosím tě, mohla sis tam vyzkoušet šicí stroj, který jsi chtěla nebo jenom nějaký co tam měli?
Já jsem byla na prodejně v Brně, když jsem tam šla, tak už jsem se rozhodovala mezi dvěma, takže jsem se jich zeptala na radu a oni mě je nechali vykoušet.
Dobře, tak si zkusím taky udělat asi nějaký seznam ať mám aspoň trochu představu. Děkuju
Nemáš za co, ale myslím, že i když tam přijdeš a nebudeš vědět konkrétně jaký chceš tak ti pomůžou vybrat, byli velmi ochotní.
Můžu se zeptat jaký konkrétní šicí stroj máte? Dívala jsem se na více strojů, ale ocenila bych i nějaké osobní doporučení.
Mám tenhle https://www.sicistroje-shop.cz/brother-hf37 a nemůžu si ho vynachválit. Zkoušela jsem si ho i na prodejně a neměnila bych.
@zuzinazuza22 Moc děkuju za odpověď, koukám, že ho teď taky na vyzkoušení nabízejí, tak si ho zajdu zkusit když ho chválíš
mám šicí stoj značky PFAFF mám ho už snad 15let....možná i dýl a jsem fakt spokojená, byl i trochu dražší, ale vyplatilo se,.... dirky, přišívání knoflíků, ozdobné stehy.....
Zkus, všechno mi tam hezky vysvětlili a ukázali, takže jsem potom už neměla pochyby a brala ho hned 🙂
Žádné odpovědi? Škoda ☹ Taky bych si chtěla přečíst odpovědi ostatních, zvažuju koupi šicího stroje a nevím, jaký vybrat.