Ahoj,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo dobrý vztah z bývalou manželkou svého partnera? Já totiž jo, jen pořád čekám, odkud přijde zrada, nebo je tato obava zbytečná?
Souhlasím s gedren, také nemám přímo osobníí zkušenost, ale zprostředkovanou ve svém okolí a není v tom problém 😉 Záleží vždycky na konkrétní situaci a lidech 😉
je pravda, že mě se to netýká vůbec, všechno proběhlo několik let před tím, než jsme se poznali, dnes u nás byla D. na návštěvě, chodí koukat na mimčo a přišla do toho kamarádka, tak se strašně divila, co u nás D. pohledává a říkala, že to není moc normálka, tak i když na ostatní moc nedám, tak mě trochu nahlodala, asi zas řeším nesmysly ☹
Evicka7, ja som v kontakte s mojím bývalým priateľom a strašne veľa ľudí na internete sa tomu čuduje, nechápe a odsudzuje to. Ale podľa mňa je to úplne v pohode. Sme dobrý priatelia, podržíme sa, keď sa niečo vážne v našich životoch deje a pochválime sa, keď sa niečo zadarí. Takže ak je tá bývalka Tvojho drahého zatiaľ v pohode, tak na tom naozaj nič zlé nevidím. V amerických filmoch je bežné, že exmanželia spolu normálne vychádzajú, len na Slovensku sa to tabuizuje...
Evičko, vpodstatě mám tuto zkušenost. A vztahy mezi nimi dlouho byly na bodě mrazu, teď jsou dobré a já s ní také velmi dobře vycházím. Ale spadám do kategorie, kterou vymezila Gedren, tedy seznámila jsem se s mužem dlouho po jejich rozchodu a ten se mnou neměl nic společného. Navíc také ona má nového partnera.
kveta, evička se ptá na kontakty s novou partnerkou expřítele 🙂 Já s jedním svým ex vycházím ale teda taky naprosto výborně, on se tu a tam zastaví za mými rodiči, pokecá, řekne nový drby... 😀 Když bych něco potřebovala nebo on ode mě, tak taky vše ok - málem byl mým materiálem na bakalářskou práci 😉 On s mým manželem vychází taky v pohodě, teda ne že by si zavolali a pokecali o životě, ale když se u našich někdy potkají, tak nemají problém spolu normálně mluvit. Jeho partnerku neznam osobně, vim, že nějakou má, on je taky dost ukecanej, tak vim taky leccos 🙂 ale taky všechno v pohodě.
Evi, pokud to nepřijde divný tobě nebo manželovi, vůbec bych to neřešila 🙂
Já mám taky vynikající vztahy s bývalou manželkou - nezajímá se o nikoho z nás, ani o děti manžela asi už 5 let, všude ticho, klid a mír po pěšině, každej měsíc pěkně cáluje alimenty a my se s ní vidíme jenom u soudu, kdy žádáme o zvýšení 😀 😝
vanusak: tak to je hustý (myslím s těma dětma), ale aspoň máte klid
U nas je to naprosto neutralni vztah.
V Americe udajne frci velke, poskladane rodiny, kdy se schazi na grilovacky manzele a jejich byvaly manzele dohromady, do toho novy partneri, stary deti, novy deti, vyvdany deti atd. To musi byt docela mazec. Pry to je naprosto normalni a bez problemu, ale nevim, kolik je v tom ve skutecnosti uprimnosti.
Anatanka - asi tak... Kolik je v tom ve skutečnosti upřímnosti... Nevěřím, že všichni, jak jsou tam pospolu jsou v poho...
Evicka7 - hustý to možná je, ale nikoho z nás to nevzrušuje, děti do dokumentů kolonku matka proškrtnou a hotovo, prostě pro ně neexistuje a myslím, že ani nikdy existovat nebude.
Já se musím přinat, že jsem v pozici bývalé partnerky a s Dášou, přestože měla trochu podíl na našem rozvodu vycházím dobře. Ono vždy záleží na konkrétních lidech.
Já to mám opačně,takže přítelkyně mého bývalého manžela se mnou vychází naprosto v pohodě. 😀
Vlastně nám celkově vztahy i s ex začali klapat až když jsme se rozešli.
,
evicka7 - já budu reagovat jako "to okolí, co se diví" - já takovým vztahům jen tleskám. není to divné, je to naopak velmi obdivuhodné a zdravé. Máte nějakou společnoust minulost, kořeny a to je dobré zachovat. Člověk má kolem sebe hluboce zpřízněné lidi, na které se pak může spolehnout a obrátit. Takže neodsuzuji, ale přitakávám. Rozum a náklonnost vítězí 🙂
Osobní zkušenost nemám, ale všude kolem jsou kamarádky rozvedené a vztahy s bývalými jsou děsné, natož s novými partnery.