Máme syna a teď čekáme druhého. Po holčičce jsem nikdy netoužila, přála jsem si dva kluky. Snad nikdo ještě neřekl, že je to super, že se nám to splnilo. Proč stále existuje dogma o dvou dětech - kluk a holka, octavie, pes a bílý plot?
Protože kolikrát neví co říct, tak plácají ty obecné řeči o tom do třetice?
Hele taky to nechápu. Hrozně mě rozčilují řeči tchánovců, jak teď to musí být holka. My taky chceme především zdravé dítě, ale když budeme dva kluky, tak je budeme mít rádi tak jako tak. Je to jedno. A že je to "hezčí" mít páreček. Pro mě je hezký mít děti a zdravý. Bylo mi řečeno, že děti mít nebudu. Beru to jako dar, nebudu si ještě určovat. Bohužel toto u nás nikdo nechápe.
Taky je mi to někdy líto... Čekáme druhého kluka, přesně jak jsme si přáli, a buď je to ponecháno bez reakce, nebo se doslechneme nějakou takovou supr hlášku.
A vědělo to okolí, že sis přála druhého kluka? Taky nechápu tu představu o tom, že ideální je páreček, ale spousta lidí ji má a holt si občas nevidí do pusy... 😉
Byla jsem na tom uplne stejne. Vzdy jsem si prala dva raubire, se kterymi bude zabava. To se mi splnilo, mam dva skvele syny. Po druhem porodu jsem si rikala, uz nikdy vic, mam co jsem chtela. ALE, kdyz mel mladsi syn 5 let zacala jsem uvazovat nad tretim ditetem a zniceho nic si strasne prala holcicku, ale opravdu moc. Tak ted mam dva syny a rocni dcerku 🙂
My s manželem zase vždycky chtěli holčičku,a kdyby bylo druhé dítě tak bysme chtěli zase holku...ale Octavii nikdy 😄
Protože panuje asi nějaká taková všeobecná představa, že každá žena touží po holčičce prostě, aby ji mohla česat a oblékat a pak s ní vařit a jak si budou krásně rozumět😅😅😅
S bratry máme dohromady 6 děti, samé kluky, teď já čekám sedmé, a jsem přesvědčená, že to bude zase kluk, a nijak tim netrpim, protože po holčičce netoužím. Ale všichni samozřejmě obtěžují, jestli už víme, jestli to bude konečně ta.holka. Ale u nás je to dané tím, že máme fakt samé kluky, až je to s podivem 😃
Čekáme druhé dítě, bude to děvče, a všichni na to reagují přesně takhle, že to musíte být rádi, že bude páreček. Tak se zklamaným výrazem odpovídám, že my chtěli dva kluky. Což je fakt, aspoň tedy u mě, chtěla jsem i druhého chlapce. Muži to bylo vždycky úplně jedno.
Nevím jestli by byl splnenej sen ta moje první Octavie. Šrot za 15 tisíc bez funkčnosti stahovaciho vokna 😃
A jinak tohle vidis třeba v reklamách, kde jsou rodinky. A pak to očekávání, že když už kluka máš, tak chceš změnu. Což má asi většina řekla bych.
Máme dva kluky a jsem za ně ráda 😁 taky nechápu tyhle řeči... Mně tedy bylo úplně jedno co to bude, nakonec jsem byla a jsem opravdu ráda, že jsou to dva kluci, ale přesně ty komentáře si lidé často neodpustí. Když jsem řekla, že druhý bude taky kluk, tak se všichni tvářili soucitně a zklamaně, že to nebude holka a nějak nechápali, že já mám z druhého kluka radost. Řeči o třetím vypoustim... Žádné nebude, nechala jsem se podvazat 😜
O Octavii a bílým plotě jsem ještě neslyšela. Vtipný 😁 To bude vždycky něco, najdi si na to nějakou originální odpověď a kašli na to. Lidi vedou obecné řeči, nemá smysl se kvůli tomu trápit. 😉
Hele to nevím, kde bydlíš 🙂. Když někdo čeká dítě, řeknu mu: "to je skvělý!". Když dodá, že to bude druhej kluk/třetí holka, nebo whatever, dodám: "to je skvělý!" a vyhrnu na něj všechny myslitený výhody. Pokud chce sám sdílet, že toužil po jiným pohlaví, vyslechnu, pomazlím, potěším a jdeme dál. Do oktávky bych nesedla ani za miliardu, symbolizuje pro mě právě tu maloměšťáckou konformitu 🙂. Nikdy jsme ji neměli. Fakt nikdy, pro mě je to obludný auto. Ani nikdo v rodině ho nikdy neměl. To už radši VW, Toyotu, Hondu, klidně jetý a starý, ale škodovku nééééé. Plot nemáme a mít nebudeme, cizí psi nám s*rou na trávník a co se dá dělat 🙂. Fakt hrozně záleží na tom, kde a s kým žiješ a co si to své hlavy pustíš 🙂. Leží ti v hlavě třeba matematická dogmata? Přemejšlíš dnem i nocí o církevních dogmatech? No, jestli ne, tak kašli i na ty blbiny výše, existují jen v tvé hlavě 🙂. A gratuluju k druhýmu klukovi, je to skvělý! Stejně jako třeba 4 holky. Protože si to fakt myslím 🙂.
Já jsem vždycky chtěla holky, mám je a nikdy mě nikdo nelitoval, že nemám kluka. Když vidím malé kluky, vůbec mi není líto, že syna nemam😄 Myslím, že lidi často jen tak něco placenou, ve skutečnosti je jim úplně jedno, kdo má jaké děti.
Kdyz mas dva kluky,muzes byt takova ta tchyne na kterou zakonite bude snacha nadavat i kdyby byla vlastne pozlacena - cest vyjimkam,obecne holcicky maji bliz k vlastni matce.A jak vidim,ktere matky maji dva kluky,tak to nektere snachy budou mit hodne tezke...A hlavne byt klucici mama a pak sedet s kluky na fotbalech a panskych aktivitach,jak to maji nektere kolegyne,bych taky byt nechtela.Vychovat dva kluky tak,aby z nich nebyli krupani a umelo se chovat k zenam a nemeli doma mama hotel,to je taky docela tezke. Dva kluci jsou docela divoci u hrani a porad litaji,to maji sve sestrenice a jsou hotove ja nekdy nechapu,ze jsou v klidu,kdyz delaji docela nebezpecne veci,uz si zvykly,pry se museji kluci vybit,jinak neni doma klid.ale vyhoda stejneho pohlavi je dedeni veci,taky brachove si muzou vic rozumet a poradit si stejne jako dve holky nez holka a kluk.Ale jinak jak uz tady padlo je kazdemu uplne sumak jestli mas kluky,holky,parecek,mne prijde,ze se to resi,aby rec nestala...
Taky si myslím, že ve skutečnosti je to každému úplně jedno, jen prostě tohle "se říká". Každej někdy plácne blbost. My měli vždy překvapení, takže se pak ptali, co chceme, jestli holku a nebo kluka. A v posledním těhotenství že mě vypadlo, že máme dva kluky a dvě holky, tak je to už jedno 🤦🏻♀️ Ačkoli mi to bylo jedno vždy... Takže jo, je to úsměvné, taky jsem slýchala "máte páreček, máte splněno", ale beru to jako řeči o počasí. Možná tím ti lidi vyjadřují vlastní touhy a přání. Třeba u tchyně vím, že opravdu moc toužila po tom párečku (a má ho, plus holku k tomu), takže si to projikuje i do další generace.
Druhá věc je, že jsou lidi, kteří nastávající matku polituji, že čeká zase to stejné. To mi přijde trochu divný, ale i tak bych řekla, že ze spousty lidí to prostě vyletí bez nějaké hlubší úvahy.
Protože nevědí, že párečky se kupují v uzenářství😉
Mě rozčiluje slovo páreček 😀 či jsou to uzeniny nebo co? 😅
Také toto nechápu..čekáme třetí, nevíme tedy co, ale já trošku doufám, že to bude třetí holčička do party. Ne, že bych jako vyloženě nechtěla chlapečka, to vůbec, ale mám prostě vnitřní pocit, že se to k nám tak nějak hodí víc ty holky.
@orchidis Oktavku mam uz druhou a je to super auto, naskladam do nej vsechny 4 deti, dvojkocar, cestovni postylku, kufry a hracky a nikdo se nikde netisni 😀. A jestli je to malomestacky auto - to je zase jeden z tech predsudku, pro me je to auto, ktere ma nizke provozni naklady, je to pracovni auto, slape a o to jde. A uprimne nechapu, proc by to mel byt nejaky rodinny standard, kazdy necht si vybere auto dle svych predstav. Ja se s ni budu muset rozloucit, protoze ty 4 deti tam sice naskladam, ale manzela uz ne, a bude mi to opravdu lito.
Vitej do klubu 🙂 Lidi proste placaji a nepremysleji...jednim uchem tam a druhym ven. Mam brachu a pro nektere rodice sice muze byt "parecek" atraktivnejsi, ale u dvou deti mi prijde pro ty deti urcite lepsi stejne pohlavi, at uz holky, nebo kluci. My jsme meli kazdy svuj svet, kdezto kdo mel z kamaradu sourozence stejneho pohlavi, vic drzeli/y spolu.
@veroniqess ❤
@orchidis dobre receno👍
Já si myslím že je to taková ta reklamní rodinka. Kluk, holka x holka, kluk, plus máma, táta, pes/kočka ideální svět. Pokud okolí neví, že jste chtěli dva kluky, tak si třeba myslí, že jsi chtěla holku/princeznu a tak tě po litují.
Holky nemusí mít nejlepší vztah s mámou a ne každá tchyně musí být jezibaba.
Kolikrát spíš synové drží s mámou a já měla skoro tchyni spíš jak hodnou babičku a radkyni.
@gladys1 Mně je z toho slova vyloženě blbě - nevolnosti 😁
@somalicats Já netvrdím, že to není dobrý auto, ale pro mě je určitým symbolem, který ke mně nesedí 🙂. No a jestli dáš do oktávky " vsechny 4 deti, dvojkocar, cestovni postylku, kufry a hracky a nikdo se nikde netisni", tak velice gratuluji, ale zkus to radši vykládat někde u malomyslných, tohle se pohodlně nevlízá ani do Mercedesu Vito. Tím bych debatu asi vrátila zpět k tématu 🙂.
Já chtěla 2 kluky a máme holku a budeme mít asi kluka. Octávky nesnášíme a bílý plot taky. 😀
No protože pak budeš ideální rodinka jako z reklamy. Kluk musí být starší a pes zlatý retrívr 🙈
Já jsem vždycky chtěla kluky a to se mi splnilo. Po holcicce jsem nikdy netouzila. Joo máma měla kecy, já chci holku, hmm škoda, tak snad třeba příště. Žádný příště nebude, za kluky jsem ráda.
Já mam zatím jednoho syna (5 let) a je mnohem větší mazel než kdejaká holka 😏❤️ Vaří se mnou hodně rad ale taky pomáhá tátovi v dílně, hraje florbal,ale je hodně citlivý a empiricky (někdy bohužel až moc) takze mam takový 2v1😁😁 až se snad někdy zadari 🙏a budu čekat druhé tak samozřejmě ve skrytu duše bych rada holčičku ale nejraději nudu když bude mimco zdravé ❤️. Jinak teda Octavií jsme měli a už neeee🙈😁 (ale teda tohle rčení jsem nikdy neslyšeli znám jen “postavit dům, zasadit strom a zplodit syna🤷♀️😁)
@orchidis No věřit mi nemusíš, ale je to tak 😀, holt jsem mistr tetrisu. Čímž netvrdím, že by to auto pro tento počet dětí vyhovovalo i nadále, jedna z autosedaček je vejce, ale zatím to tak je a funguje.
A já na rozdíl od Tebe nejedu v předsudcích vůči značkám aut 😉
Protože kluk a holka jsou jiní, když máš jen jedno pohlaví, má to spoustu výhod, ale taky jsi vlastně trošku o něco ochuzená (a nemyslím to zle, ale některé věci s dětmi prostě nezažiješ). Já vždy říkám, že bych každé matce přála obě pohlaví dětí. Kluci jsou skvělí parťáci, když má holka sestru, má se komu vypovídat, ty klady tam rozhodně taky najdeš. Ale největší štěstí je, když jsou děti milované, když jsou i zdravé, je to úžasný bonus a to pohlaví... to nakonec až tak důležité být nemusí🙂 Ale to víš, spousta z nás by chtěla mít zkrátka všechno - páreček, hodného a hodně vydělávajícího manžela, dům se zahradou... (octavii a psa jsem nikdy neslyšela🙂 ).