Ahoj, snad mě neukamenujete za tu otázku ,
Chci se zeptat když uvarite těstoviny do čeho je davate teď mě tak vrtá hlavou uvařilA sem těstoviny a rovnou je v doze prikryla normálně to nedělám neuvedomila sem si to můžou setnin prikrytim zkazit ? Nebo to je v pohodě samozřejmě do lednice sem je dala až po vychladnutí .
JIž jednou uvařené a slité těstoviny se po vychladnutí vlastně vždycky slepí... Ale když těstoviny zbydou, hodím je úplně do čehokoliv, co mám zrovna po ruce, jediný požadavek je, aby to bylo zavíratelné (hrnec s pokličkou, plastová miska, když není nic jinýho, tak klidně kelímek od jogurtu a igelit, nebo jen ten igelit)... Vzasadě jakýkoliv obal určený na potraviny.
Zrovna těstoviny vydrží hodně, určitě se nezkazí za hodinku chladnutí na lince (dokonce ani za noc na lince). jediný, co jim fakt vadí, je osychání. Už nikdy ale nejsou jako čerstvé, takže se pak hodí spíš třeba na zapečení.
Tak já i v rámci šetření místa v lednici je dávám do mikrotenového sáčku. Neoschnou a tvar se přizpůsobí místu 😁 Ale dávám je tam teda vychladlé. Ty se asi ptáš, jestli se ti v té dóze nějak nezapaří, když jsi to zavřela? Nebo jak to myslíš? Jestli takto, tak určitě ne. Ber to, jako by sis brala s sebou teplý oběd a nestihla ho sníst. Prostě to jen vychladlo. Navíc samotné těstoviny nejsou na zkažení náchylné 😉