Zdravím nevím jestli to sem patří ale je mi 20let a davam se dokuoy s klucinou který má roční dítě. Najednou stranu chci dítě ale na druhou mám z toho i strach. Je tam spoustu otázek má někdo podobnou zkušenost? Byl by mi schopný někdo poradit?
Pokud chlapa miluješ, on tebe, tak to zkus. Nikdy nezapominej, že s deckem se o přízeň/lásku nesoutezi, ma ji jistou a 100%.
@bassetlady zatím jen podány návrh na upravení starostlivosti
@lv ano miluji ho a malého taky chci do toho jít ale o dětech vlastně nevím nic proto mám strach
To se ptej sebe, zda jsi připravena být už tak mladá macechou (v dobrém slova smyslu). To dítě tu prostě je a bude a v mnoha věcech bude mít přednost před tebou a tvými zájmy. Není to nepotřebná věc, kterou můžeš vyhodit...
@miska200033 s přítelem jsem se dala dohromady také když mi bylo něco málo přes dvacet, jeho klukům bylo 2 a 5, vživotě jsem děti zblízka neviděla a problémy nebyly, chovala jsem se k nim jako k malým kamarádům, určitě ne jako náhradní matka 🙂 tedy neměl je výlučně ve své péči, trávili u něj cca 10 - 12 dnů v měsíci. Ale každopádně s jejich matkou jsem si opravdu užila, ať jsem udělala cokoli, vždy to bylo špatně.. na to se asi také připrav, pokus se s matkou dítěte nerozešli v klidu a nejsou se schopní domluvit..
Děkuji moc za odpovědi
@mimi1004 já vím na jednu stranu ano chci do toho jít a cítím se připravena ale na druhou jsou tam obavy
@linda_22 dobře děkuji za podporz
@miska200033 A pritel chce to dite do své péče? Jeho matka funguje?
@adelka951 psala jsem soukromou zprávu pretel ho chce do své péče
@miska200033 to záleží na strašně moc věcech. Pokud do toho půjdeš,příprav se, že přijdou i nevesely a těžký časy. Když jsou děti takhle malý, jde si s nima vytvořit hezkej vztah lépe, než když jsou třeba v pubertě. Na druhou stranu do puberty vyrostou a stejně tě to čeká. Ale to je slozite období i s vlastníma, o tom žádná 😊 dost záleží na byvalce, pokud je v pohodě, dá se to zvládnout o dost lépe. Důležitá je podpora v partnerovi, on musí nastavovat mantinely směrem k bývalé a podporovat tebe ve vztahu k dítěti. Když dítě uvidí, že za tebou stoji a že tvoje slovo váží stejně jako jeho, bude tě brát o dost lépe.
Každopádně můžeme ti radit cokoliv,ale ve finále, dokud nezkusis, nevíš.
@akila999 děkuji moc já doufám že to zvládneme s přítelem
Já bych se držela opodál, dítě má rodiče, ti si musí nastavit systém, v zájmu dítěte, když už pro něj nedokázali fungovat jako rodina (resp. oni tři vždy rodina budou, i když pár je od sebe).
Pokud bude dítě svěřeno otci do péče, bude na něm se o něj postarat a tak si musí postavit život (půjde na mateřskou?), ty bys neměla být součástí plánů, protože jsi svobodná žena bez závazků, kdykoliv si ze dne na den můžeš život zařídit jinak bez povinností a pocitu viny.
Takže nech rodina rodiče, ať se postarají o své dítě a pokud vám vztah vydrží, pomaličku můžeš přiložit ruku k dílu.
Píšeš, že se sním teprve dáváš do kupy, takže opravdu bych nechala na rodičích, ať si vyřídí prvně spolu co bude nebo nebude, kdo se bude starat o dítě. Je to těžký posoudit a poradit ti, když neznáme podrobnosti 🤷♀️
A ještě bych dodala, aby jsi úplně zavrhla variantu, že o dítě budeš pečovat ty, na úkor svých jiných aktivit.
Mladá žena ve 20 letech má studovat, pak pracovat, získávat zkušenosti, stavět se na vlastní nohy a v neposlední řadě vydělávat své vlastní peníze, které bude šetřit jako rezervu a základní investici při pořizování bydlení. Musíš být samostatná a nezávislá a připravena přijímat výzvy, které tu život přinese a přitom všem se připravovat na svoje mateřství, děláš to pro své vlastní děti, které budeš jednou živit, ne tohle cítí, jehož životem může projít X macech.
Kdyby tě partner po pár letech péče o jeho dítě opustil, neměla bys nic a nejlepší roky života pryč.
@antoinet no to se hezky radi,když asi nemáš osobní zkušenost??
Jak může fungovat vztah když si někdo najde partnera s dětmi a nebude fungovat?protože je mladý a bez závazků?
Pokud nechce fungovat,tak do toho vztahu nemůže ani jít.
Mému partnerovi bylo 22 když jsme se dali dohromady.ja děti tenkrát 2 a 8.musel se zapojit hned.musel na ne brát ohledy,musel slevit že svých zájmu.musel se začít starat.
Protože zaprvé bych nebyla s někým kdo moje děti nebere a radsinkde třeba s kámošema na pivo protože je bez zavazků než aby je hlidal.
Samozřejmě aby dodělal školu byla i moje priorita.ale museli jsme fungovat společně.zadny že se zapojí až časem,pokud nám to vyjde.
Samozřejmě že měl a má své zájmy,ale od začátku se musel podritovat rodině.ze začátku byl víc kámoš a "tichý dozorce"nez vychovatel,ale fungoval.
Kazdy rodič pokud si najde nového partnera by měl koukat hlavně na to,jak ten druhý bere jeho děti a jak se k tomu postaví.tetko žít s někým pro koho jsou "cizí"deti překážkou a kdo bere ohled jen na sebe a své zájmy protože vztah "nemusí vyjít".to nemusí vyjít ani za 5,10let a kdy poznat že už je vhodná doba se zapojit???
@escapelle díky za osobní zkušenost, kterou já opravdu nemám. Snad zakladatelka zjistí, který z nabízených pohledů na věc s ní zarezonoval.
Když to takto někomu vyjde, je to štěstí a ten nevlastní rodič, co do toho šel po hlavě, zaslouží obdiv.
Já jsem v tomto spíš skeptik, vidím příliš mnoho rodin, co se rozpadají a příliš mnoho trápení, které působí střídání si dětí. Tohle je maličké a ten klučina měl matku, se kterou ani ne před dvěma lety zakládal rodinu a teď navazuje další vztah s mrnětem na krku.
Kdyby to byla moje dcera, poradím jí, co jsem napsala výše. Ale jestli se pletu a bude z nich fungující rodina, jenom dobře.
A on má dítě ve výlučné péči? Nebo proč nežije s matkou?