Zdravím,chci se zeptat, moje 3 lete dítě olizlo gelovou kapsli. Byl to mžik hned jsem ji to vzala umyla a dala napít mléka.
Nemá někdo podobný případ?
Volala bych pro radu na toxikologii.
@kathrinepierce Nevim, no, pokud jen olizlo ten futral, ktery se az po nejake dobe v pracce rozpusti a uvolni napln, kovbojku bych z toho nedelala...
Nebude to nic vyzivnyho, ale pokud nesnedlo tu napln, jen bych pozorovala a tyhle dobroty skladovala nekde vejs🤷
224919293 číslo na toxikologickee informacni stredisko..tam ti určite poradia ;)
Moje dítě jednou ukouslo kus tablety :-/ já v šoku, volám na toxikologii, tam mi řekli, že to může naleptat trávicí trakt, tak voláme záchranku pro jistotu... v záchrance se ptali, kolik těch tablet snědla, já, že jen do jedné kousla, tak se trochu podivovali, že voláme záchranku... Na pohotovosti jí sice vyšetřili, ale říkali, že je to na bázi saponátu a že to žádné drama není 🙂 doporučili nám akorát hlídat, že je možné, že to začne trochu pěnit a bude zvracet, ale to že nevadí a že třeba máme v lékárně koupit Espumisan na nadýmání, že rozpouští bublinky 🙂
Pokud jen olizla tak se z toho maximálně po**.. dávat hodně pít ať se případná koncentrace naředí, hlídat případné reakce. Nedávat nic agresivního k jídlu ( citrony, džusy, pomeranče...)
Ježiš, ženské, nehroťte to tolik 😀. Vy jste nikdy (ať už s úmyslem nebo bez) neochutnaly např. JAR a jiné saponáty? Já jako malá jedla kamení a nic mi není 😂.
@ellyem Nevim no, kamení je přírodní, saponát chemickej sajrajt. Trochu rozdíl. 😀
@ellyem Jar ani saponáty jsem fakt nikdy neochutnala. Tohle bych nezlehčovala 🧐 především když jde o dítě...
@sanyy22 uf to jsem moc ráda.
My jsme právě taky volali a řekli nám to samé.
@camelinka
@herkules6969 hruza. Stači chvilka nepozornosti. A ty naše děti toho využiji.
@ellyem jo to my taky. No jestli moje mamja byla tak vyděšená úplně ze všeho. Tak to potěž. 🤣
@kathrinepierce kamarádka to taky řešila jak jejímu synovi byli 2 roky, a na pohotovosti jí řekli že ho má jen hlídat ( kdyby třeba zvracel, udělala se mu nějaká vyrážka apod...) kdyby se jí nějak nezdál má sním přijet. Ale nic mu nebylo.