Zdravím všechny, čeká nás pár dnů v českobudějovické nemocnici se čtrnáctiměsíčním synkem, a protože ani se starším jsem naštěstí nikdy v nemocnici ležet nemusela, zajímá mě, na co se připravit, jaký je tam režim a tak. Uvítám i tipy, co s sebou, co se vám osvědčilo jak pro dítko, tak pro sebe. Pro upřesnění, jdeme na odstranění znaménka, takže malého čeká celková anestezie. Děkuji.
Byli jsme v září 2018. Oddělení je fajn, jediné, co jsem si nechala přinést, bylo malé rádio, jinak mi tam nic nechybělo. Ale přístup k operaci (synovi byly 4 měsíce) mě teda vytočil. Na anestezii, kam se chodí předem podepsat papíry mi bylo řečeno, že dají dítěti nejdřív masku s plynem na uspání a pak mu zavedou kanylu. V den operace na dětském to bylo přesně naopak - nejdřív zavést kanylu, bez jakéhokoliv léku na zklidnění (povedlo se jim to až na potřetí) a pak až na sál. Po operaci syn dospal do vzbuzení na hlídaném pokoji a pak už jsem ho měla u sebe. Operovali ho ráno a až asi v 8 večer přišla sestra, jestli je vše v pořádku.
@adelazla my jsme byly Teda jen na operaci s varlatkem. Ale v den operace ráno nástup. Asi v 9 hodin dali synovi něco na zklidnění a kanylu mu zavadeli až na sále. Po operaci na hlídanem pokoji dospal pak jsme šly na normální pokoj sestry i doktor chodily co dvě hodiny jestli je v pořádku.
@adelazla Mám stejnou zkušenost synovi byli taky 4 měsíce kanylu napíchli taky před zákrokem na sesterně mě tam nepustili syn plakal já plakala taky strašné to bylo a na syna se taky přišli podívat až večer .Vubec se mi nelíbil jejich přístup a jedna sestra mi na to odpověděla že mají moc papírování že potom nemají čas lítat za pacienty . A jídlo hnus takže za mě do Budějovic už nikdy víc .Jo a jsem kuřák tak jsem poprosila sestru že jsi na pár minut odběhnu syn spal ale bohužel se probudil a řval na celé oddělení a myslíte že za ním někdo byl? ne nedokážu si představit kdyby tam syn byl sám to by ho asi nechali řvát a to mi ještě v den nástupu vyhrožovali že nemají místo že tam sním být nemužu no to jsem nedovolila
Děkuju, něco uklidní, něco moc ne... O domlouvání postupu a provedení snad nebude problém, respektive já nemám problém vyžadovat adekvátní postup a navíc mám super manžela, který slušně, ale důrazně, dokáže vyjednat kde co, pokud by se někomu z jeho blízkých měla dít nějaká příkoří 🙂
@simca31 pokud jde o dítě do šesti let, je pobyt s doprovodem samozřejmostí - kapacita nekapacita, takže na to mě taky nedostanou.
Ještě by mě asi zajímalo, jak je to tam s jídlem... Jak s tím dětským, tak i pro doprovod. Děkuji.
@petaska ahoj teď v nejbližší době jsem tam nebyla ale byla jsem tam se synem tak 4 roky zpátky. Můžeš napsat zprávu jestli chces