Zdravím, malá má náušnice a neustále se ji rozepínají. Dáte mi inspiraci na nějaké co se nebudou rozepínat?
Ps. Stále zapínání rozepnuté náušnice pro všechny zúčastněné je celkem výzva.
@sirinfirst to už mě taky napadlo. Konec pecek netlačí do ouška?
@ekou A jaké zapínání má teď? https://www.klenota.cz/Blog/Sperky-KLENOTA/Typy...
@ekou vůbec ne
@janina228 Není. Dcera je rozepíná, už takhle dvě ztratila. Rozepne i jiné. Takové ty zapínácí vzadu si vždy rozepla a podařilo se jí je zapnout kousek vedle, skřípla si tam ucho a než jsme si všimli, měla tam skoro vytlačenou další dírku (za pouhé dva dny, prosím pěkně). Když je nervózní nebo se na něco soustředí, tahá si za ucho. Dělala to i jako malá, jenže teď začala tahat přímo za ty náušnice. Chceme teď koupit ty šroubovací a jestli ztratí i ty, tak už nevím..
Jsem z ní docela nešťastná, jedna z těch ztracených byla ještě po mně, tu jsem obrečela. Jakýkoli tip vítám!
@janina228 Však dceři jsou čtyři roky a ještě donedávna je měla v pohodě, protože s nimi nic nedělala. Mám další dvě dcery a taky dobrý. Ony se nerozepnou samy od sebe, to ale většina náušnic. Jakmile za ně ale někdo tahá, tak se prostě občas otevřou. A já jí bohužel nejsem pořád za zadkem, abych to vždy stihla včas zaznamenat.
Potřebovala bych náušnice, které dítě samo neotevře tím, že tahá za ucho, a to tyhle bohužel opravdu nejsou, spíš naopak.
@janina228 Dík za radu, to nás nenapadlo 😀
Nicméně nechceme, aby jí dírky zarostly, takže nějaké tam mít musí.
Nedělá to schválně, má to od miminka, prostě si tahá ucho. Slibuje, moji náušnici obrečela se mnou, snaží se... Zlozvyk se nedokáže odnaučit leckterý dospělý, takže za to nebudu trestat čtyřleté dítě 🙂
@madbetka rádo se stalo 😄.. né tak jasný, zlozvyk se neodnaučí jen tak - tomu rozumím. Já každopádně o žádném trestu nemluvila, spíš se i jedná o finanční stránku věci (protože třeba bych nechtěla holkám dávat nějaký levnější materiály například, kupovat náušnice co měsíc a tak).. no asi fakt jedině nějaký ty pecky na zašroubování.. ale mě samotné tenhle typ náušnic nesedí..
@janina228 Já jsem sama zoufalá z ní, dřív tahala aspoň ucho, teď náušnici 🙈 Dostane teď stříbrné, ty jsou přeci jen levnější. Bude si o ně psát Ježíškovi, tak snad to zafunguje jako motivace. Pro ni by nemít náušnice byl trest. Za tu moji náušnici se mi, chudák, moc omlouvala, že se moc snažila. Tak snad ty šroubovací budou ok, za ty se nedá tolik tahat, tak třeba začne tahat zase jen ucho 🙈😀
@hojda Ona překoná i to. Jak za to tahá celkem pravidelně, tak to postupně hezky povolí, až to rozepne.
Nemám radu k náušnice, ale něco podobného řešila známa. Její dcera se v nervozitě tahala za ousko. Zabralo to, že ji poradila, ať se místo toho jen simra za lalucek. Párkrát to připomenula a podařilo se jim aspoň přeučit na toto. Dokonce to nahlásila i ve školce, že tahat nesmí, ale simrat může.
@biciklissie To zní jako dobrý tip, to zkusíme! 🙂 Díky!
@madbetka Teď nevím, jak je tvoje dcera stará, ale zkus si s ní o tom navazno promluvit. Moje bude mít tři roky a už zkoušíme pojmy jako "kompromis", to se jí docela zamlouva. Jakože ty chceš, aby se za to ucho ne tahala, že ztrácí nausnice a může mít ousko nepěkné vytahané. A ona, že zase si za něj chce tahat, že ji to uklidňuje. Tak kompromis je to simrani. Nebo něco takového.
@biciklissie Jsou jí čtyři, takže o tom mluvíme hodně. Nicméně je pravda, že nabídnout jí nějakou "alternativu" nás zatím nenapadlo, takže to určitě zkusíme. Ona je od malička taková, že se s ní dá velmi snadno na něčem domluvit, kompromisy už nějakou dobu navrhuje i sama, ale tohle tahání je zakleté. Dělá to už od miminka, vždycky se kojila a u toho si hrála s uchem (druhá i třetí dcera si takhle tahají za vlásky, taky to má původ u toho kojení).
Třeba se jí pošimrání bude zamlouvat. Rozhodně to aspoň zkusíme 🙂
@madbetka Tak jak ji jsou čtyři, tak to už je na rozhovor super. Ale chápu, že zlozvyky jsou náročné pro každého, natož pro dítě a ještě, když to má úplně od malička. Tak moc držím pěsti...
@biciklissie Díky! My bychom to asi moc neřešili, je to prostě taková její malá výstřednost, která vlastně ničemu nevadila. Ale ty náušnice už jsou trochu problém, který trápí i ji samotnou, tak snad najdeme způsob, jak ji to odnaučit.
Dcera má pecky se šroubovacím uzávěrem.