Zdravím vás, chtěla jsem se zeptat, zda-li kupujete kostýmy na maškarní nebo do školky v obchodech nebo si je šijete? Koukala jsem na nabídku v obchodech, na internetu a je to naprosto děsivé. Jak materiál tak hlavně cena, která se mi zdá moc přemrštěná. Máme příští týden jít do školky za pračlověka a vůbec nevím, jak to udělat, neboť šicí stroj je nefunkční. Přivítám nějaké tipy na něco jednoduchého. Předem děkuji za rady a tipy.
Katka
Nekupuju, vyberu neco z domu,na ty dve hodiny se to ani nevyplati. Letos jde syn za popelare,dostane reflexni detskou vestu,ksiltovku s ipodem a do ruky popelarske auto. Vloni byl za kuchare. Me se ty kostymy ve stylu akcnich hrdinu nebo princezen ani nelibi,vloni byy ve skolce dve Lociky, tri Supermani, nas tam svitil 😀
Našla jsem pěkné v Pepcu 🙂
Kupuji v jednom velkém sekaci za pár korun. Nejdražší byl teda kostým plyšového zvířete za 200, ale jinak vše ostatní max 50 Kč
Vyrábíme. Na tu chvilku nemá cenu kupovat, navíc se u výroby krásně bavíme.
Ano, v Pepcu mají kolem 100,- taky tam vždy kupuji. Zrovna teď mají. Když tam na nějaký narazim vezmu ho "dopredu" je mi jasne, že na karneval se bude hodit 😉
@kacuda já splacala co bylo doma. Malej jde za Šmudlu a já za Sněhurku. Co jsem vyráběla,byl malý krumpáč a lucerna. Neteř když šla za ovečku Shaw,tak to jsem jí šila z deky-beránka a vloni bylo téma maskarni taky pralidi. To měla z polystyrenu mega kost jako z mamuta a oblečení kusy hnědé látky jako kůže
Co se inspirovat u Flinstounů..? Nevím zda máš dceru nebo syna ale na pinterestu je dost jednoduchych navodu na kostym pro flinstouna (oranzove dlouhe triko s cernymi troujuhelniky a modrou kravatou) u nebo mildret (bílé bolerko, bílá minisukne, korale)...jinak my máme doma kostymama predzásobeno.. právě z aliexpress..
Jako malá jsem takový kostým měla 🙂 Přes sebe jako oblečení pytel od brambor, místo pásku provaz. Na krku náhrdelník z provázku a navázanými kostmi od kuřete. V ruce silnější klacek s provazem navázanou lopatkou z králíka (jako sekera) 🙂
Tak úplně stačí sehnat pytel a sníst pár kuřat 😂
@budouci_maminka mám doma i dceru i syna a každou jinou velikost, tak hledám jen inspiraci. 😉
@amazonkajanik Kde jste sehnala nebo z čeho jste vytvořili tu kýtu? Ta je úžasná. 😀
@kacuda ta je lepena z několika kusů polystyrenu a pak orezana do požadovaného tvaru. Potom stačili tempery a vypadá jako pravá. Akorát ji dělal někdo jiný, tou dobou jsem byla těhotná a maskarni vynechala. Letošní pohádkovou jsme si ale se synem užili 😁
Kdyby někdo chtěl také inspiraci, tak našla jsem jeden bezvadnej tip: https://babetko.rodinka.sk/vychovavame/tvorivo-...
Na pracloveka by zrovna šlo roztrhat nějaké staré tričko a omotat kolem pasu jako sukni. Trochu rozcuchat vlasy, nějaký náhrdelník z něčeho, co vypadá jako kosti. Určitě něco vymyslíte. 🙂
Kupuju sem tam na Aliexpresu, příšerná kvalita mi az tak nevadí, neb z toho vyroste, půl kostymu poztraci, ci roztrhá atp. a jsem ochotna za to dat 200-300, ne 1500 a výš. A co jde vyrobím ☺️ pracloveka bych viděla: staré pánské triko, nadělat diry, svazat v pase provazkem, tavici pistoli pridelat kosti treba z lepenky, klaciky, kaminky atp. Rozcuchat hodně vlasy.