Děti na návštěvě v gaudiu. Co myslíte?

kesinka89
4. črc 2024

Ahojte,

mám dědu v Gaudiu, nevím kolik času zbývá, ale chtěla bych ho navštívit i s dětmi (3,5r a 3 měsíce). Mladší ještě ani neviděl. Nicméně existuje pověra, že by malé děti neměly chodit na hřbitov, že se na ně může nalepit nějaká duše. V Gaudiu dochází taky k úmrtí, tak mám strach, aby neplatilo to samé co o hřbitově? 😃
Co myslíte? Já vím, že jsem magor, ale prostě na pověry věřím 😂

Díky 😃

exbordelar
4. črc 2024

Gaudium je co? LDN? Hospic?
Ja bych tam deti za dedou vzala 🙂 Ale ja nemam strach, ze by na ne skocila nejaka duse. Smrt je prirozena a nedilna soucast zivota. Jsem toho nazoru, te je dobre s ni deti primerene seznamovat. A tohle je idealni a nenasilna prilezitost, jak se o tom zacit bavit. Nehlede na to, ze dedovi svou navstevou urcite udelate radost 🙂

martulka88
4. črc 2024

Když jsme jeli s naším tehdy asi 2 měsíčním synem na hřbitov za prvním synem, tak nám tehdy říkala tchýně, že tam s ním nemáme jezdit apod. My nejeli za nějakým jen tak příbuzným, ale za naším synem, za jeho bráškou. Teď je mu skoro 2,5roku a je to nejúžasnější syn, co jsme si mohli přát. Vem s sebou děti ale s tím, zda ten starší to zvládne a nebude zlobit. Jestli to Gaudio je jako LDN, tak to opravdu nechce brát hlučné dítě. Jinak trochu "mimo" - to by jsi nemohla nikde s dětmi - umírají všude lidi (venku, v budovách apod.).

adelisss
4. črc 2024

Na duchy věřím. Ale vezmi si, že děti se rodí většinou v nemocnicích, kde taky umře hodně lidí. Kdyby děti do toho Gaudia samy nechtěly jít, tak bych je asi nenutila. Ale jinak proč ne?
Někde jsem četla o napadení duchem, ale to se děje spíš asi nějakým oslabeným lidem třeba na drogách prý. Ale kdoví...

daasqua
4. črc 2024

Ta pověra se hřbitovy vznikla tuším proto, že kdysi dávno děti mohly chytit nějaké nemoce z těch hrobů (ne moc zabezpečené mrtvoly apod, prostě to bylo ve vzduchu).
Každopádně já za tátou do hospice s dětmi chodila pravidelně (tenkrát 1+3,5), mladší neměl samozřejmě rozum, ale starší to dávala velmi dobře, byla i na pohřbu a chovala se velmi ukázněně, vysvětlili jsme jí to a částečně to chápala. Víc pak dotazy měla kolem 4,5-6, to šla i do detailů.

drep
5. črc 2024

Jé, škoda že jsem o té pověře nikdy neslyšela a s dcerou obcházíme hřbitovy pravidelně od miminka, duchy doma nemáme (aspoň myslím), stejně tak jako za námi dcera občas chodí do práce (děláme s mužem na áru) a nezdá se, že by utrpěla nějakou újmu. Já bych děti k dědečkovi vzala

holkadonepohody
6. črc 2024

Určitě bych děti vzala tedy pokud sami neříkají že nechtějí. Já osobně beru děti i na hřbitov a oni si tam povídají se strejdou a prarodiči. Je to přirozená součást života a za mě je lepší vézt k tomu děti od malinka