Ahoj holky, zajímal by mě váš názor. S přítelem, se kterým mám 2 děti 6 a 4 roky jsme se rozešli. Vztah jsme lepili pres poradny a jiné ca 2 roky ale nikam to nevedlo. Jako rodiče fungujeme bez problémů. Kluci vědí a vidí ze se neco děje. Nebudu to dal rozebirat...zkratka, 3 mes uz se s někým stykam a ten nas pozval na vikend. Me a deti. Ze se půjde do bazénu a loutkového divadla aj. Vim, ze kluci by šli rádi, ale nejsem si jistá jestli je k nemu brát pres noc. Samozřejmě jim hned nebudu tvrdit ze od ted je to muj novy pritel atd. Bylo by to spíše jen o zábavě. Ja mám z toho rozporuplné pocity. Diky
Úplně na víkend asi ne..ale seznámit, něco podniknout.. proč ne?
Já jsem to měla kolem rozvodu, stěhování, divoké, takže zpočátku jsem do toho děti vůbec netahala, navíc byly malé, 2 a 4 roky. Tak jsme se vídali jen ve dvou, jsem to i potřebovala. Poprvé se viděli až když se ex odstěhoval, zvykli si na nový režim, a to už jsme spolu s přítelem byli asi 8 měsíců. Šli jsme do Zoo. Pak asi po měsíci na hřiště, zmrzku, později na pouť..ale pořád jsme se vídali spíš o víkendech bez dětí. Asi po dvou letech jsme začali jezdit i k němu a i na přespání. Bylo to postupné a dopadlo to dobře. Děti ho přijaly super, po pár letech se k nám přistěhoval a vzali jsme se. Držím palce 🍀
Zkoušela bych prvně společný akce, obědy, procházky, různý srandy a když bych viděla, že jsou děti spokojený a rozumí si s novým přítelem, tak bych jim navrhla třeba společně jednu noc. Ale po poradě s dětma.) kdyby to klaplo, tak třeba další týden zase, ale prostě postupně. Hnedka bych je asi nebrala,ale třeba strávit spolu víkend přes den mi přijde v pohodě.)
Mým dětem bylo cca 7 a 3. Proběhla jedna procházka a pak už s námi byl defacto pořád.
Ale musím říct,že jsem vždy říkala,že se do ničeho děti nemají tahat,dokud si člověk není jistej. Já si prostě byla jistá hned a vše bylo v pohodě.
S bývalým manželem jsem randila půl roku než jsem ho představila dceři a po pěti letech jsem nevěřila s kým jsem žila. Takže dát na nějakou svoji intuici asi no. Zase proč byste nemohli jet s kamarádem na víkend,že. A on si aspoň taky hned ujasni,jestli má na cizí děti...než aby to zjistil po půl roce ježdění po jednodenních výletech.
Dala bych nejdřív půldenní výlet a pak teprve víkend, ale je to na tobě, ty znáš svoje děti nejlíp, hodně štěstí 🍀
@andelka tak já to brala tak,jet někam na víkend.do hotelu.k němu domu bych asi taky nejela,ale jinak nevidím rozdíl v tom,že budeme společně chodit po výletech,trávit čas ale spát každý sám doma,nebo společně někam jet evt později spaní.ano,děti nejsou blbe,takže jim dříve nebo později dojde,že je to vztah.a když to skončí,není podle mě rozdíl jestli jsme společně trávili noci,nebo jen dny.
Ale na jednu dvě společné procházky bych je předtím vzala.
Ale jak říkám,s bývalém manželem jsem randila půl roku než jsem je seznámila. Se současným,jsem to prostě cítila jinak.
@escapelle na procházky, výlety..proč ne. Pokud už je nějakou dobu po rozchodu a děti jsou zvyklé,že rodiče nejsou spolu. Protože tvrdit jim,že ten pán je jen kámoš, ač spolu s námi bude sám trávit víkend, je fakt naivní. A akorát jim to může udělat binec. Totéž pokud budou spolu na ty akce chodit pravidelně a uvidí,že jsou pár. Když je to příliš brzo, může to být problém. Ale také záleží jakou má kdo situaci, děti, jestli toho člověka zná dýl, nebo jestli je to někdo úplně nový, jak dlouho nežije s ex, jak jsou děti připravené a schopné vidět na místě otce jiného pána..To je pak na individuálním uvážení.
Když se vztah nevydaří,tak podle mě záleží na tom, jak moc do něj byly zataženy děti, jak často,dlouho a v jakých situacích se s ním viděly. Pokud krachne vztah kdy ho děti viděly dvakrát na výletě,tak je to jiné,než když skončí takový, kdy s ním už trávily více času, u sebe nebo u něj doma, vnímaly,že je to vyloženě nový partner maminky, ta byla zamilovaná,a je znovu zklamaná..
Holky dekuji za nazory. U nas je to ještě specifické v tom, ze máme nastavenou společnou péči o deti a stridame se s partnerem v bytě kde deti vyrustaly. Vidi ze ja nebo tata je nejakoi dobu pryč. Žijí vlastně jak se mnou tak s otcem.
Tak ono záleží spíš před jak dlouhou dobou ste se s tatínkem děti rozešli, pokud už je to delší doba tak bych je klidně seznámila ale asi bez toho přespání