Kolegyně v práci, hlavně jedna, si dělají vtípky z toho, že dodržuji všechno co se týká prevence Covidu. Nosím roušku, jím když není nikdo v okolí a předtím vždy umyju ruce. Ony jedí a kouří v hloučku bez roušek a pokřikují, smějí se, povídají si při tom kouření a jídle. Cítím se tak divně... na jednu stranu jsem s pravidly v pohodě, na druhou je to demotivační, když k tomu většina přistupuje takhle.
Kašli na ně. Děláš to správné a pokračuj v tom.. až se jim pribuznej nedostane do špitálu, pak se uvidí kdo se "směje naposled".
Já bych je v tom trošku podusila, sem tam bych si pokašlala a řekla jim, že se nějak necítim dneska 😆
@moominkaa proč je takový zvyk, dělat věci jen naoko? Když přijde klient, nasadí roušky, sahají na ně x-krát za den, položí je kdekoliv, zmackaji a nacpou do kapsy.
Trolling je ted v mode...jinak nevime jak moc uzkostna jsi,jestli uz nepatris do ketegorie svedku covidovych...
@marcicek84 jako že všichni pravidla dodržují a já si vymýšlím, že u nás v práci ne? No tak to bych byla šťastná, pokud by se nedodrzovalo jenom u nás....
Nereaguj na marcicka, ona si ráda do kde koho rýpne. 😉
V týdnu zrovna vyšel článek, že nejčastěji se člověk nakazí v práci a v rodině... Teď jsem v PN, ale předtím jsem si taky připadala jako exot, když jsem v práci všude nosila roušku a držela rozestup. Můj šéf ten věčně bez roušky a pokašlával bez zakrytí úst, na hale borci taky bez roušek. Vždycky se najde někdo, kdo bude pravidla obcházet, s tím nic neuděláš.
Ja nevim, proc ma kazdy potrebu resit ostatni. Ony by nemely resit tebe a ty neres je. Hotovo. Kazdy necht je zodpovedny hlavne za zdravi sve. Jeste podotknu, ze ja narizeni dodrzuji, tak jak je po mne vyzadovano, ale absolutne neresim, ze nejaky pan Novak v obchode vedle me nakupuje bez rousky. K tomu, abych nekoho upozornovala nebo se citila pobourene, ze nema nekdo rousku nebo ji ma nasazenou blbe nebo ze si nedesinfikuje ruce se nikdy nesnizim. Uz ted se mi nelibi, kam to spolecnost dotahla. Ze se lidi nenavidi za to, ze ma na covid kazdy jiny nazor a ze ten ma rousku na haku a druhy ji uzkostlive nosi i v lese, kde neni ani noha. Myslim, ze bys to mela prestat resit, jinak se z toho zblaznis.
Tak přesně takovým já přeju ten těžký průběh. Když už ho někdo musí mít, tak ať ti, co na to kašlou. Ale samozřejmě bych byla nejraději, kdyby byli v pořádku všichni ☺️
@alcar Za tohle všechno můžou politici a média. Místo toho, aby se snažili udržet společnost v klidu, tak vyvolávají hysterii, všechno zveličujou, bulvární titulky, překrucování faktů....A pak se nemůžeme divit, že lidi se začínají chovat jak za totality, bonzujou na sebe, začínají se nenávidět díky odlišným názorům, házejí na sebe špínu....
Anonymni - to neni jen o dodrzovani opatreni,dodrzuj si co chces,ale pokud se chovas u toho hystericky ve smyslu jezis ten nema rousku a ten je blizko,ten drzel tuzku predemnou a odhodis ji do dali a zacnes si desinfikovat ruce tak to pak pro mnohe uz bude dost divne chovani a jelikoz nevime,zda to neprehabis,tak tezko rict kdo je ok a kdo ne.Urcite pokud nekdo jen dodrzuje narizeni v teto dobe bude tezko tercem pomluv,pac je to kazdeho vec...
A cítíš se dobře, když to všechno dodržujes? To je totiž to jediné, co ti to může přinést 🙂 Protože, pokud neměnís roušku, co 15min, nedesinfikujes si ruce min 3minuty vkuse, nevyperes si ihned všechno oblečení i s botama po příchodu domu atd.. jsi ve stejným riziku jako ti ostatní co to podle tebe tolik nehroti 😁
@me_druhe_ja bohuzel tim nekteri ziji vice, nez je zdravo, ale stejne to nejsou schopni ovlivnit. Takovych je mi spis lito.
Vzdyt to sama musite videt kdo se bude smat naposled...dostal covid trump nebo biden?a kdo z nich dodrzuje pravidla a kdo se tomu smeje?chrante se a na ostatni kaslete,je to vase zdravi a vas zivot...
@alcar možná proto, že ti nezodpovědní lidé v okolí nakazí spoustu dalších lidí kolem sebe, covid není jako kouření, že kuřák dobrovolně zabíjí sám sebe, tihle antirouškaři vědomě minimálně ohrožují druhé....až to může skončit smrtí....
ještě by mě zajímalo, kolik z vás tady na MK, kteří radíte, aby člověk covid tolik nehrotil, ten covid opravdu prodělalo s těžkým průběhem, nikdy nevíte, jaký průběh budete mít, když to chytnete, umírají i mladí, zdraví jedinci...takže pokud jste ho neprodělali, tak víte slušně řečeno prd....
@victress ne antirouskari, rouška tě nespasi( to už je jasně prokázáno) ale spíš ti, co nedodržují karanténu apod. ostatní ohrozují.
Ale covid není mor a těžký průběh může být i u jakékoliv jiné nemoci které opravdu covidem nevymizely... Chce to opravdu používat trochu mozek jako v podstatě ve všem.
@apoquel ano, opravuji na porušitele opatření, souhlasím, že rouška je k ničemu, ale mám na mysli spíše to, že někteří lidé si neumí nic odříct a prostě nebudou sedět doma ani za zlaté prase, ale půjdou na farmářské trhy, do obch. center a rozestupy nedodržují, budou se prostě shlukovat za každou cenu než by seděli doma na zadku....takhle pořád ti disciplinovaní, co to dodržují, doplácejí na nedisciplinovanost zbytku národa, takhle tu budeme mít nouzový stav a zavírání škol na střídačku pořád, počítám, že pokud se otevřou školy po vánocích, nejpozději po vysvědčení budou už zase zavřené....
covid se šíří podobné jako mor, víc než "ta chřipečka" mě děsí to, že se může usadit někde v organismu a poškozovat zdraví skrytě.....
A to je ten problém, že zodpovědných lidí je málo, a proto to jde všechno do kytek. Já nejsem ta, co by lidem přála něco zlého. Ale těm, co se tomu vysmívají a naschvál na dodržování kašlou, bych fakt přála, aby si koronu prožili na svou vlastní kůži. Nebo někdo jejich nejbližší.
@alcar ale to právě naneštěstí u infekční choroby neplatí. To co děláš ty, děláš i pro ostatní. Nechranis jenom sebe, tim že dodrzujes opatření chranis i ty druhé. Analogicky - když ti druzí se*ou na opatření, ohrožují tím i tvoje zdraví. Takže jo, občas je potřeba "řešit druhý".ale pozor - ne je praskat nebo tak něco. Ale upozornit je, že jejich chování ma přesah, a ovlivňuje moji osobu a moje zdraví, je naprosto legit.
Anonymní : chovají se jako puberťačky které se potřebují vymezit vůči autoritě. Kašli na ně
@odula ja nemam potrebu tu o tom diskutovat. Sve jsem k tomu rekla. Nikdy neklesnu na uroven, ze bych nekoho sla upozornit, nadavala nebo resila cloveka, ktery neco porusuje. Na to tady mame policii a pokud ma nekdo potrebu ji v teto dobe a situaci volat, necht si poslouzi. Ja tohle jednani odsuzuju, at je doba jakakoliv. Kazdy to ma holt jinak.
@alcar no tak o tom nediskutuj. V poradku. Já si zas napíšu svoje k tomu, co jsi napsala ty 😉 A člověka, který něco porušuje A PŘITOM to ovlivňuje mě, klidně půjdu upozornit. Nepůjdu ho prásknout, ale rozhodně mu dám najevo, že mi je jeho jednání nepříjemné případně aby svoje chování korigoval. Jak tuhle jsem byla v obchodě, nedodržovala jsem rozestupy. Jedna starší paní se na mě mile usmála a požádala mě, jestli bych se laskavě vzdálila. a? Co je na tom práskačského nebo neslušného? Nic. já mám totiž dojem, že v čechách se velmi často zaměňuje občanská zodpovědnost za práskačtví a solidarita za lezení do cizích věcí. a ano, zaměňuje. Takže když někdo slušně druhého upozorní se chová vůči druhým nezodpovědně, tak je to strká nos do cizích věcí. případně dostane nějakou nelichotivou politizující nálepku.nebo rovnou nálepku práskače. takže z občanské zodpovědnosti a solidarity je sprosté slovo. výsledek? mno. ten je teď velmi zřejmej.
Jenom ještě takovej dodatek - já si nemůžu pomoct, ale furt v tom vidi to profláknutý heslo "kdo neokrádá stát, okrádá rodinu". prostě představa, že by stát mohl dělat něco, co by bylo v zájmu občanů, je hodně lidem uplne cizí. pořád taková ten podezíravej přístup, a kdyz státní autorita něco chce, tak je v tom levárna, a přece nebudeme kolaborovat. A když Pepík vod vedle vozí cihly ze státní stavby, tak ho nebudeme práskat, protože to dělá dobře, chlapík. A kdo není blbej, tak to dělá taky tak. vočůrej co můžeš. Jako - na jednu stranu je to pochopitelný. Na druhou - jak dlouho to může trvat, než se ten obecnej mindset změní?
A právě takoví lidé přispěli hlavně k tomu, aby nás dostali tam, kde teď jsme. Těch nezodpovědnych je bohužel mezi námi moc. A ty nemáš proč se cítit před nima divně. Děláš a chovás se správně. Snad ti jednou pochopí i ostatní.