Ahoj holky chci se jen zeptat jestli nemáte někdo zkušenost. Moje dcera 5 let nechce spát. Přes den to vůbec nemluvím to už nespí od roka. Ale večer usne tak v 11 hodin někdy i dýl a to vstává ráno v 6 do školky. A než usne trvá to převaluje se povídá si pořád něco. A trvá to takhle vlastně od malička ale už jsem s toho na nervy. Vůbec nevím kde tu energii bere a že nepotřebuje spát a to i když celý den něco děláme a měla by se unavit už nevím tak si jdu pro radu :(
@markeeetka139
ja bych zkusila tak hodin pred tim nez jde spat vypnout televizi,mobily a vsechny tyhle elektronicke zarizeni,ono to modre svetlo docela hodne narusuje spanek
@markeeetka139 To je jak já v dětství. Usínala jsem pravidelně v půl jedenácté, co si pamatuji, a vstávala v sedm, i dřív :D A hyperaktivní jsem dodnes.
A spi ve skolce poobede? Me doma deti nespaly jeden od 1.5r druhy asi od dvou let. Ale ve skolce spaly vsechny deti a i ty moje vzdy usnuly. Synek jako drevo mezi 1.nesel probudit a vecer ponocoval. Holce zase stacilo od toho 1.5r 9h spanku. Spala tak od 9.do 6. Doma pres den ne.
@markeeetka139 A ve všem ostatním je "v normě"? Četla jsem, že velmi nízká potřeba spánku je typická pro děti s různými neurologickými specifiky, ale např. i u dětí mimořádně nadaných;)
Jinak můj syn to má velmi obdobně - od narození velmi nízká potřeba spánku. Ještě mě napadá zkusit něco pro snadnější usínání (pokud tu potřebu spánku zase tak nízkou nemá, ale problémem je právě to usnutí). Vím, že dobře funguje bylinná směs Passit nebo přímo Melatonin. Obojí ovšem pro děti jen ve velmi nízkých dávkách.