Zdravím, dcera letos nastupuje do 9 třídy. A tvrdí mi že se chce stát herečkou. Herectví mi přijde nestabilní, dcera si ale trvá pořád na svém, měl to někdo podobné u sebe nebo svých dětich?
@zelenaesmolda žačala ho projevovat nedávno, tvrdí že se chce stát herečkou bez školy.
tak to bude nejaky pubertalni rozmar.v tom pripade bych ji zkusila vzit nekde na kompars az se bude neco natacet a uvidis jestli ma nebo nema talent.vic bych to asi neresila,ono ji to zase pusti.
@zelenaesmolda na jednom byla, ono to bylo těžké poznat, ani tam nemluvila.
Taky jsem v mladí chtěla být herečkou, nicméně studovat herectví jsem nikdy nechtěla a šla jsem normálně na gymnázium. Dcera má v plánu jít na konzervatoř? Pokud ji herectví nadchlo, vyšla bych jí vstříc a přihlásila jí například do nějakého dramatického kroužku (bývají normálně při ZUŠ), ať si to zkusí, popřípadě nějaký konkurz. Já jsem do dramaťáku chodila několik let a jsem za to neuvěřitelně ráda - naučila jsem se překonat trému, nemám problém mluvit před mnoha lidmi, zlepšil se mi přednes, celkově to byla skvělá investice a zkušenost 😊
@eeevee
prihlasit ji na dramatak s tim,ze ji pripravi na prijmacky s nastupem do 9.tridy je pozde.
@zelenaesmolda já to nemyslela jako přípravu na přijímačky, ale spíše jako formu seberealizace pro dceru, ať si to vyzkouší a možná i zjistí, jestli na to má nebo ne...
@eeevee
to pak jo,to dava smysl 🙂
@eeevee ano chce jít na konzervatoř, nebo na ekonomiku. Do toho dramáťaku jí dát můžu.
Bez skoly to jde taky, ale musela by mit sakra velkou kliku a talent, aby si ji nekdo na nejakem castingu vsiml.Obecne strednich konzervatori je po republice vic, vychazi z nich kazdy rok spoustu absolventů a uzivi se jich zlomek.Da se jit taky na vejsku divadelni - DAMU, JAMU (ja mam DAMU ale jiny obor, nez herectvi), ale tam uz berou opravdu jen par nejlepsich, ti uz pak s tim uzivenim jsou na tom lepe, reziseri a producenti si je primo vybiraji v ramci studentskych predataveni a casto hraji v divadle/televizi/filmu uz pri studiu.Nicmene mam spoustu pratel vystudovanych hercu, kteri maji talent a stejne se tim uzivi jen castecne anebo vubec.Proste hodne lidi ma pocit, ze herectvi je jen o te slave a nakrucovani pred kamerou, ve skutecnosti je za tim velka drina, nejen se k necemu dostat, ale pak si tim i vydelavat.Pokud to dcera mysli vazne, mela by zacit minimalne navstevovat nejaky dramatak, kurzy herectvi a podobne, aby vubec zjistila, zda ji to jde a bavi nebo zda je to jen nejaky chvilkovy rozmar..Nikdy neni pozde zacit, ale je potreba pro to dost delat a mit v sobe kapku talentu..a pak stesti🙂
Já bych jí v tom nebránila 🙂 Přijde si na to sama, jestli to bylo moudré rozhodnutí. Co když je to zrovna ta správná cesta? To člověk nikdy neví.
Podpořte jí v tom, aby se zkusila dostat na konzervatoř, ale zároveň ať má i zadní vrátka, kdyby to nevyšlo. Přeci jen by nestudovala jen herectví samo o sobě, ale i zpěv.
Studovala jsem na dvou konzervatorich, a drtiva vetsina spoluzaku, kteri studovali herectvi dnes ma uplatneni. Bud hraji a zpivaji v divadlech, nebo je vidam v tv serialech a poradech. Pokud je tak sikovna, ze se dostane na konzervator, tak bych ji nechala.
tak jestli chce byt hereckou tak to je treba pripravovat se na talentovky daleko drive nez s nastupem do 9.tridy.vsak at to zkusi,nema co ztratit.osobne si ale myslim,ze pokud zacala ten zajem projevovat az tedka tak nema bez predchozi pripravy u talentovek sanci.
A jestli nejaky talent ma tak by se to uz pravdepodobne asi projevilo ne?