Dát do školky nebo ne?

bamimi
23. kvě 2021

Dcera byla 2 dny po sobě se svou kamarádkou(chodi do 1.třidy) venku,dnes její kamarádce naměřili teplotu,a jak mi to řekli tak mě první napadlo zda by to bemohl být covid. A už teď mi to vrtá hlavou zda dceru(bez příznaků) dát do školky nebo ne.Je předškolák takže teď školku zbožňuje a nechce být doma. Manžel říká ať to nechám a uvidí se,že to stejně neovlivním.
Jak byste to udělali vy?

Kamarádce dodnes nic nebylo,ale byli u nás venku na zahradě a skákali na trampolíně(jenže počasí chvíli krásné a teplé a chvíli zataženo a chladno,tak jestli se jen nenachladila).
Díky

mimi1004
23. kvě 2021

Ano, do školky bych ji normálně dala, pokud ji nic není. Běžné nemoci totiž nevymizely. Nevidím důvod, proč bys ji měla držet doma.

te_reza
23. kvě 2021

Já bych jí dala do školky a pro klid duše zkusila za pár dní třeba domácí test.

m.e.l
23. kvě 2021

Videt za trochou teploty ci zakaslani nebo rymou hned covid tak ho ma muj synator uz od ledna 2020. Takze klid. 😏 V soucasne chvili ma diky pocasi syn tuberu, rymu a teplotu mel minule pondeli (starsi chodil dal.do skoly). U dr. jsme byli az v patek na vyterech jestli se nevratila jeho oblibena moraxella. Takze sup do skolky. Nas mlady tam uz pujde ve stredu.

olga_
23. kvě 2021

@te_reza Jenže ty antigenní testy bohužel reagují i na normální virózy 🙈

bamimi
autor
23. kvě 2021

@mimi1004
@te_reza
@m.e.l
@olga_ děkuji,taky jsem si říkala že to může být i jen nachlazení, ale pak hned co když je to covid🤦‍♀️,no už mi z toho hrabe, normálně ji dám,ať si to ještě ve školce pořádně užije. Nad tím testem jsem taky uvažovala, že za pár dní zkusím. A uvidím co mi řekne známá,jak to s malou dál je. Ještě jednou moc díky

orisek56
23. kvě 2021

No ono to může být i obráceně. Já dala do školky holku poprvé od uzavření ve čtvrtek a patek. Ještě v pondělí jsem letěla na protilátky jestli jich mám dost. V lednu jsem měla ostrý covid, z kterého mám problémy doteď a jsem těhotná. Naštěstí je mám docela dost vysoké... Podle výsledků. Tak jsem ji tam dala. Jenže včera odpoledne jak když lusk ne a střídavě ji bolí hlava a mluví dutonama + rýma. Dělala jsem antigen, ten negativní. A pak mi přiznala, že byli na pískovišti a neměla čepici, že druhý kluk ji daly neměl, že ji nechali v šatně, paní ucitelky asi zapomněly nebo nevím, nezjistim. Každopádně holka je chycena, u nás je zima a fouká vítr, je to pomalu na zní bundu, takže to radši přisuzují tomu, protože z covidu bych byla značně na infarkt. Jednou stačilo.

keksik002
24. kvě 2021

@bamimi myslim ze se jen nachladila a uhnala.. Normálně ji dejte do skolky 🙂