Dárek do školky. Máte nápad?

petrak15
18. únor 2022

Ahoj, nemám nápad a chtěla bych se poradit. Děti budeme brát o 3 měsíce dřív že školky. Bylo by slušné dát, kromě učitelek, dětem nějakou drobnost. Přeci jen to jsou kamarádi. Uvažuju o lízátku, ale chtěla bych k tomu s dětmi něco dotvořit..
Napadlo mě vytisknout obrázek označení třídy, ale co z tím? Vybarvit, napsat jméno? Nemáte třeba lepší nápad?

misaa56
18. únor 2022

@petrak15 jestli máte instagram koukněte na lenik_4 má tam uloženo ve výběrech "do školky" pěkné nápady 😊

levandule_k
18. únor 2022

@petrak15 Zkusila bych vymyslet něco jiného než lízátko a sladkosti, to je mor dnešní doby, že je těch lákadel strašně moc, tak na co dávat dětem zbytečně cukry.

hezz17
18. únor 2022

Osobne mesnasim, kdyz rodice davaji do skolky lizatka a bonbony.

felixfelicis
18. únor 2022

U nas jednou kazde dite dostalo namalovany kaminek se svou znackou, to byla obrovska radost. Nemyslim, ze by byla nutnost davat darek, ale kdyz uz, take bych dala neco jineho nez sladke.

petrak15
autor
18. únor 2022

@hezz17 tak jako lizatko bude zabalene, a je na rodičích, jestli mu to povoli nebo ne. Např. manžel říkal, že v dětství měl nárok jednou za týden na malý pytlíček bonbónů a v dospělosti za své peníze jedl čokoládu a sušenky po kilech, jako náhradu za dětství.
Jsem toho názoru, že občas trošku pod dozorem je lepší, než odpírání všeho cukru. Navíc děti vědí, že cukr je ve velkým množství špatný na zuby a dobré fungování těla.

petrak15
autor
18. únor 2022

@misaa56 díky, ale insta nemám

levandule_k
18. únor 2022

@petrak15 Ale to má jeden kamarád narozeniny přinese bonbóny, druhý kamarád narozeni další bonbóny, babička přinese perníček, na hřišti má někdo něco sladkého, tak chce také, v neděli se peče buchta, příležitostí jak mlsat je hodně.

Jako, když už to dítě dostane, tak je mi to blbé mu to brát násilím, protože je to jeho. Takže já jsem ráda, když dává někdo něco jiného sladkosti a zbytečně nedráždí chuťové buňky.

Ale ať si tady nehoním triko, sama mám ráda sladké, jím ho, ale snažím se ho omezovat, protože to není nic zdravého. Jsem ráda, když k svátku dostanu oříšky a ne čokoládu a oplatky.

hezz17
18. únor 2022

@petrak15 28 deti ma svatek a narozeniny. Polovina z nich nosi lizatka….ja jim cukr neodpiram tak, aby nikdy nic nemeli. Ale za me lepsi (domaci) susenka, nez jen cukr na spejli, ktery cumla 20 minut a omlati ji sklovinu.
A mimochodem uz jsi nekdy zkusila “sice ti pepik dal lizatko, ale ja ti ho nedovolim snist”?

petrak15
autor
18. únor 2022

@hezz17 já to beru, není to idealni. Uz jsem zkusila, ze Pepik ti dal lizatko, ale spapas si ho nejdriv zitra a dite jaksi zapomnelo, že Pepik mel narozeniny.

ajja87
18. únor 2022

@hezz17 po pravdě, ja do skolky se snažím dávat ovoce, ale treba u nás dítě donese ze školky lízátko, bonbóny, od babiček taky dostává sladké a máš vidět jak se nám to hromadí ve spíži, neodpirame sladké, ale prostě ví, že ho dostane pouze pokud dobře jí nebo si ho zaslouží, málokdy se stane, že prostě to sní hned... Myslím, že jak píše autorka, je to o nastavení rodičů.... A opravdu nemám problém dítěti říct NE ted prostě to lízátko nebudes, schová se na pozdeji.

@petrak15 jinak za mě bych taky teda dětem nedavala žádný dárky na rozloučenou, teda pokud nekončí třeba ve školce už nadobro a uvidi se zase po prázdninách,ale samozřejmě to záleží na vás... Spousta nápadů je na pinterestu(i s těmi lizatky)... U nás je třeba třída broučci a da se tam najít spousta nápadů s timhle tématem

felixfelicis
18. únor 2022

@ajja87 tak my treba lizatko davame k Mikulasi, na Velikonoce a mozna jeste tak dvakrat do roka, jinak maji mene sladke sladkosti nez jen cisty cukr, takze pro me by bylo 28 lizatek moc, i kdybych jim ho nenechala snist hned.
@petrak15 u nas se tedy do skolky sladkosti nenosi vubec, deti si k narozeninam davaji samolepky, balonky tetovacky nebo ti sikovnejsi ostatnim neco malinkeho vyrobi. Ale na konci roku
(kdyz konci driv) bych davala, jenom kdyby odchazeli ze skolky uplne, jinak jsem o davani darku popravde neslysela.

hezz17
18. únor 2022

@petrak15 tak u nas si teda pmatuji dobre. Ne vsechno. Ale casto ziram

martiniquest
18. únor 2022

Co nějakou peknou barevnou tuzku, sesitek nebo frkacku?...za sladkosti bych vrazdila. Je to mor.

mourovatakocka
19. únor 2022

@hezz17 Já nejenže zkusila nedat, dělám to pokaždé. Dcera ví, že to dostane jako dezert po svačině, na výletě a tak. A lízátka vůbec. Prostě máme dohodu 🙂

petrak15
autor
19. únor 2022

My je bereme nadobro kvuli stehovani. Proto premyslim o darecku. Chci potom třeba poslat pohled, ale chtěla bych poslat i darecek, ktery nas nezruinuje. 28x2 je dost. Pokud máte nápad,co vyrobit (co by deti s pomocí zvladly), strašně rada sladkosti nekoupim.

ajja87
20. únor 2022

@petrak15 co třeba vyrobit záložky do knížky? Deti je můžou samy pomalovat, napsat věnování,... Nebo třeba tuzkovnik, pomalovat ruličky od toaletaku, udělat tři velikosti, spojit k sobě, obvazat mašlí... Koupit do toho každému jednu tužku...

ajja87
20. únor 2022

@petrak15 nebo ze studeného poracelanu, co vytvoris doma, vykrajet treba zvířátka a pomalovat a dat jako přívěsek?

ludmirena
20. únor 2022

@petrak15 navliknout korálky jako náramek, namalovat kamínek, vyrobit přívěsek na klíče

evik19
20. únor 2022

@petrak15 Dokážu si představit, že když se stěhujete, tak asi budete mít jiné starosti, než vyrábět 56 privesku na klíče😅 Ale můžete dát třeba každému balonek, samolepku a klidně i to lízátko nebo bonbon. Já jeden bonbon za den neřeším, ale když vím, že bychom šli po školce ještě k babičce, kde se zase bude jist sladký, tak to prostě schovám na jiný den a hotovo. Většina rodičů se na tebe za lízátko zkrátka zlobit nebude a vyřeší si to k vlastní spokojenosti. U nás ve školce si děti tyhle dobroty nemohly jist hned, ale musely je dát nejdřív rodičům, to mi přijde jako naprosto rozumný řešení.

celaskon87
20. únor 2022

Co třeba koupit pytlík nafukovacích balonků a každému kamarádovi dát jeden? Koneckonců, na každý balonek je možné i něco malého jednoduchého namalovat....

prejeta_zaba
20. únor 2022

Na pinterestu je hromada inspirace. U nás ve školce dělali třeba do průhledného pytlíku popcorn, k tomu hlavu ovce a bylo to Shaun the sheep. Nebo z papíru vystřihnout jakýkoliv tvar (auto, raketa, kytka, zvíře...) A k tomu připevnit buď třeba pytlík se sušeným ovocem nebo nějakou malou čokoládu. Osobně nemám nic proti sladkému, ale nesnáším tvrdé bonbóny a lízátka, fakt je to jenom cukr a navíc děti to neumí jíst - rozkoušou to a pak jim to zaskočí. 🤦‍♀️ I zdravá varianta typu müsli nebo oříšky mi do školky přijde nevhodná, polovina dětí se tím dusí. To radši to ovoce v jakékoliv podobě. Nebo upéct třeba domácí sušenky/perníky, zabalit do celofánu. K tomu každému třeba nálepku nebo obrázek. 😉

lennus
20. únor 2022

@petrak15 Mrkněte na Frutiko, případně pro inspiraci. Mají třeba jahody v čokoládě nebo pečené nanuky, rozváží po celé ČR

destovakapka
20. únor 2022

@petrak15 Co udelat kazdymu papirovy bonbon, do bonbonu se vleze nafukovaci balonek,prstynek pro holky,gumovy maly dinosaurus, sponecky do vlasku pro holky nebo male auticko. Ruzne sablony mam na svojim profilu.Na boku toho bonbonu ma byt stuha, ja jsem to delala na zkousku a dala jsem na kraje nit.Ja si uz tak moc nepamatuji co se tam jeste vleze.

janina228
20. únor 2022

@petrak15 a já bych koupila lízátka s hroznovým cukrem, vystřihla z tvrdšího papíru nějaký tvar (motýlek třeba?) Uprostřed připevnila lízátko buď tavící nebo prostrčila nějak skrz a bylo by to. Děti můžou vydatně pomáhat - vystřihovat, barvit, lepit.. a časově myslím že to taky nebude žádná hrůza

destovakapka
20. únor 2022

@petrak15 Myslim si ze by do skolky mohl byt i na rozloucenou papirovy dort bez cisla. Do dilku dortu se taky neco da dat. Ja jsem to delala dcerce do skolky na narozeniny a melo to uspech.

westie
21. únor 2022

Hodne inspirace je na pinterestu. Hlavne bych si uvedomila, ze se nikdy nezavdecis vsem - nekomu vadi lizatka, jiny doma nechce zbytecne naramky, privesky atd. Neurazim zadny zdejsi napad, my doma neresime an jedno, ale kdyz uz, tak ja jsem pro spotrebovatelne darky. Kdyz ne jidlo, tak by detem mohlo udelat radost nejake mejdlicko treba - to maji rady nase deti jako darky. Ale jak rikam, ja vzdycky nasla inspiraci na pinterestu.